Știința a constatat că atingerea partenerul ar putea ușura durerile. Cum este posibil

Știința a constatat că atingerea partenerul ar putea ușura durerile. Cum este posibil
Oricât de incredibil pare, să ai un partener romantic care să te țină de mână când te doare ceva te face să suferi mai puțin și să simți mai puțin disconfort. Aceasta poate fi numită „medicină pentru dragoste” și te poate vindeca.

Știința a constatat că atingerea partenerul ar putea ușura durerile. Să aflăm cum funcționează și să explicăm mecanismul acestui remediu ușor, deoarece oamenii de știință nu au afirmat acest lucru doar ca fapt, ci au explicat, de fapt, modul în care funcționează.

Atingerea cu dragoste ali nă durerile fizice

Știința a constatat că atingerea partenerul ar putea ușura durerile. Tot ce avem nevoie este iubire și atingere umană sinceră.

Goldstein, un psiholog care studia puterea atingerii umane, a descoperit că există o nouă latură a iubirii și a decis să facă un experiment cu soția sa în timpul nașterii fiicei sale. Mai târziu, peste 20 de cupluri au fost testate într-un laborator pe parcursul unui an.

Se pare că doar a fi aproape unul de altul, chiar și fără atingere, a provocat sincronicitatea undelor cerebrale care a crescut cel mai mult atunci când cuplurile se țineau de mână în timp ce femeia suferea. Electroencefalografia a ajutat la măsurarea efectivă a acestei activități a undelor cerebrale.

Interesant este că au descoperit încă un lucru important: „Se pare că durerea întrerupe total această sincronizare interpersonală între cupluri și atingerea o aduce înapoi”.

Așadar, să nu ne fie frică să ne atingem cu blândețe pe partenerul nostru când suferă. Atingerea ta vindecătoare poate ușura suferința și chiar va împiedica orice boală să întrerupă sincronizarea și conexiunea dintre voi doi.

Ritmul cardiac și respirația se sincronizează

Puteți încerca chiar acum dacă aveți dureri. Luați mâna partenerului și țineți-o pentru o vreme. Poate observați că ritmul cardiac și respirația se sincronizează. S-ar putea să nu o simțiți, dar se întâmplă! Și nu doar ritmul cardiac și respirația, ci și modelele de unde cerebrale se sincronizează.

Puteți chiar dubla efectul simțind mai multă empatie pentru partenerul bolnav. Mângâierea lor cu sentimente îi ajută să obțină cele mai bune rezultate. Cu cât sunteți mai sincronizat, cu atât funcționează mai mult.

Ai observat vreodată că rezistența la durere devine mai ușoară atunci când o persoană pe care o iubești te atinge?

Ce și cât mâncăm în pandemie. Sfaturi de la nutriționist

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp