Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce și cât mâncăm în pandemie. Sfaturi de la nutriționist

Ce și cât mâncăm în pandemie. Sfaturi de la nutriționist
Multe persoane au susținut că au luat în greutate de când a început pandemia. Ce și cât mâncăm în pandemie. Sfaturi de la un celebru nutriționist.

Viața noastră s-a schimbat radical, de când a început pandemia. Facem mai puțină mișcare, mâncăm mai mult. Ca urmare, am făcut ”colăcei” și am luat mai multe kilograme în greutate. Sfaturi de la un celebru nutriționist.

Ce și cât mâncăm în pandemie. Sfaturi de la nutriționist

Mâncăm în pandemie mai mult, pe fond emoțional și din pricina restricțiilor. Fie că locuiești singur sau cu familia, este inevitabil să reziști tentației de a consuma alimente în exces, scrie doctorulzilei.ro.

Mihaela Bilic, celebru nutriționist și expert în boli metabolice, susține că cea mai bună metodă de slăbit este să faci alegeri alimentare mai înțelepte.

Nutriționistul susține că mesele principale sunt importante și nu trebuie să le excludem pentru a slăbi. Însă, este necesar să fim conșțienți de importanța pauzelor alimentare.

Mihaela Bilic, celebru nutriționist și expert în boli metabolice, spune că poți mânca ce nu ai

Ce și cât mâncăm în pandemie

„Este foarte greu să nu mănânci când ai în jurul tău ispite. În momentul în care ai în jurul tău o familie căreia fie trebuie să îi gătești, fie să mănânci împreună cu ea. După primele două săptămâni de pandemie, eu mi-am golit complet frigiderul.

Cum scrie și în cărțile de nutriție, cea mai sigură metodă să nu mănânci este să nu ai! Recunosc că erau momente în care efectiv controlam din nou dulapurile, cu toate că știam clar că nu am ce să găsesc în ele.

Dar este teribilă această senzație de a ronțăi”, susține nutriționistul Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic despre pauzele alimentare

„Trebuie să aşteptăm trei ore de când ne-am trezit, ca să apară primul semn de foame. Francezii spun că maturitate din punct de vedere alimentar înseamnă să ai pauză completă alimentară de 4-5 ore între mese.

Pauză alimentară înseamnă nici măcar un covrigel. Fără nici o gustare. Fructele sunt un desert extrem de natural şi de sănătos. Dar în momentul în care le consumăm, ar trebui să fie gustarea noastră dulce şi asumată.

Trebuie să încurajăm masa de seară. E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi, cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale.

Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala”, a adăugat Mihaela Bilic.


Cum mâncăm corect. Ne spune un celebru nutriționist

Mâncăm mult și ne hrănim puțin. Ce trebuie să facem

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre