Alimente care taie pofta de mâncare. Printre ele, avocado și ouă

Alimente care taie pofta de mâncare. Printre ele, avocado și ouă
Când ești la dietă se întâmplă mai mereu să ai tot felul de pofte, însă gramajul nu-ți permite. Iată câteva alimente care taie pofta de mâncare.

Atunci când alegem să ținem dietă, trebuie să știm că există și alimente care taie pofta de mâncare. Astfel ne vom rezuma la porțiile incluse în program și nu vom mai simți nevoia să ronțăim ceva tot timpul. 

Alimente care taie pofta de mâncare. Avocado și ouă

Fructele de avocado conțin fibre, care te vor ajuta să te simți sătulă mai repede. În plus, avocado conține grăsimi sănătoase, care transmit creierului semnalul că stomacul este plin.

De asemenea, ouăle sunt pline de proteine de proveniență animală, care este un „combustibil“ excelent pentru creier și mușchi. Studii recente au arătat că persoanele care mănâncă ouă la micul dejun consumă mai puține calorii decât cele care preferă un covrig sau cereale.

Ardei iute, ghimbir sau unt de arahide 

Ardeiul iute și alte condimente iuți conțin o substanță denumită capsaicina. Această substanță ajută la scăderea apetitului și la catalizarea metabolismului. Și ghimbirul s-a dovedit a fi de ajutor sistemului digestiv. Dacă vrei ca organismul tău să aibă o digestie perfectă și să beneficieze din plin de nutrienții din mâncare, ghimbirul te poate ajuta să te simți mai sătul. Poți bea ceai de ghimbir sau poți folosi pudra de ghimbir în diverse mâncăruri.

Pe lângă faptul că e bun, untul de arahide e bogat în proteine, așa că o gustare mică e că și când ai mânca o masă copioasă. Câtă vreme nu exagerezi cu el, untul de arahide e grozav pentru sănătate, fiind o sursă grozavă de grăsimi monosaturate (adică „bune”), care te vor menține sătul ore bune.

Mere, migdale sau apă 

O gustare mereu la îndemână, merele sunt pline de fibre solubile și apă, ce ajută la crearea senzației de sațietate. Le poți mânca împreună cu unt de arahide sau de migdale, dacă vrei un adaos de proteine. Și migdalele reprezintă o minunată sursă de nutrienți variați, incluzând aici vitamina E, magneziu, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Un studiu recent efectuat de Purdue University a scos la iveală că migdalele te pot ajuta să-ți tii sub control apetitul atunci când ești la dietă.

Multe persoane confundă setea cu foamea. Data viitoare când simți că ți-e foame în mijlocul zilei, la doar 45 de minute după ce ai luat prânzul, încearcă să bei un pahar mare cu apă. Studiile au arătat că persoanele care beau un pahar cu apă sau două înainte de masă tind să consume mai puține calorii.

Foto: Facebook

Popcornul: un deliciu pentru adulți și un pericol pentru cei mici. De ce copii nu ar trebui să îl mănânce