Simona Ionescu / Redactor Șef

A devenit mai viral decât COVID! Pe TikTok se aude doar piesa asta. Ți se face pielea de găină. Ascult-o acum până nu dispare

A devenit mai viral decât COVID! Pe TikTok se aude doar piesa asta. Ți se face pielea de găină. Ascult-o acum până nu dispare
O piesă care se aude acum pe toate Tik Tok-urile impresionează românii până la lacrimi. Nu e un cântec nou, însă interpretarea îți ridică părul pe mâini, fiind executatăîntr-un stil extrem de emoționant.

Andrei Bănuță este un artist care provine din zona litoralului  și care e impresariat de tatăl Andrei. E cunoscut în  mediul online pentru reinterpretările originale pe care le oferă pieselor consacrate, sub formă de cover. A făcut coveruri după piese semnate de Andra, Roxen etc. Dincolo de muzică și melodii, el le oferă ascultătorilor bucăți de suflet. Andrei Bănuță consideră că „muzica se simte, înainte de a fi ascultată”.

Vezi mai jos care e piesa pe care o ascultă toată lumea acum! 

„De puțina vreme încoace, au început oamenii să cânte cu mine versurile de la „Dau stelelor numele tău” și de la alte piese. Mi-a mai zis mie lumea că se simte tare mișto treaba asta, dar nu i-am crezut. Sentiment mai frumos nu știu care să fie”. Asta a scris, recent, pe Facebook, artistul.

Acum un an artistul a lansat și piesa „Numele tău”, un cântec de dor, scris în memoria mamei sale, Speranța. „De atâtea ori”, o colaborare între Andrei Bănuță și Theo Rose a ajuns cu succes în topurile muzicale de radio românești, iar pe YouTube piesa are pest 5 milioane de vizualizări.

Mama i-a spus lui Andrei Bănuță că a cântat înainte să vorbească

Cum a început să cânte Andrei Bănuță? „Mama îmi spunea că am început să cânt înainte să vorbesc – cumva urlatul meu de foame era muzica sau cel puțin așa mi-a spus ea ca să mă simt eu bine”, a relatat artistul într-un interviu, acordat pentru Un site de muzică. Momentul care i-a schimbat viața este povestit pe larg în „Numele tău”. Aici dă glas senzațiilor trăite în legătură cu trecerea mamei sale Dincolo.

Artistul promovat de tatăl Andrei, probleme la Bac

Andrei Bănuță are 22 de ani acum. Când a terminat liceul, a dat chix cu primul examen al maturității. El a nu a putut promova bacalaureatul din prima, după ce, în locul notelor maxime obținute la restul materiilor, la una a luat foarte puțin, după cum a scris atunci Cancan.

Asta nu l-a ținut însă departe de muzică pe artist. „Dorința mea este să bucur oamenii din jurul meu. Fie printr-o vorbă, fie prin muzica mea, fie prin simplele mele stângăcii, care mai apar, uneori, fără să vreau. Până la urmă, și alea greșite sunt tot parte din sufletul meu, iar pe oameni îi distrează. (…)

Făcând asta din totdeauna nu am luat în calcul altă variantă. Cred că ăsta va fi considerat secretul meu peste mulți ani. E ca în dragoste. Când iubești pe cineva cu toată ființa ta, nu te gândești la altcineva, n-ai cum”, a mai spus artistul pentru sursa citată.

Melodia care a cucerit Tik Tok-ul

Anul trecut, Andrei Bănuță anunța că lucrează la un prim album: „Băiatul de Porțelan”. În prezent, a devenit viral cu interpretarea unei melodii ale cărui versuri au fost scrise de Adrian Daminescu, „Foaie verede plop uscatu”.

Foaie verde plop uscatu,

Păi foaie verde plop uscatu,

Plânge Ardealul și Banatul,

Măi bade!

Plânge Ardealul și Banatul

Moldova și tot Regatul,

Măi bade!

 

Din Constanța pân’ la Cluj

Și din Giurgiu pân’ la Ruji,

Varsă țara lacrimi grele,

Găurind pământ cu ele,

Măi, măi, măi frate, măi!

 

Eu sunt departe, n-am ce face,

Eu sunt departe, n-am ce face,

Mă gândesc și-s ca pe ace,

Măi bade!

 

Stau și plâng ca o muiere

Că să-mi ajute n-am cui cere,

Păi să-mi ajute n-am cui cere,

Să-mi ajute n-am cui cere,

Măi, măi frate, măi!

 

Și mă gândesc la țara mea,

Și mă gândesc la țara mea,

Mi-am pierdut și liniștea,

Măi, măi frate, măi!

 

Am și bani, am și muiere,

Dar am pe limbă gust de fiere,

Păi am și bani, am și de toate,

Dar nu mă simt în libertate,

Măi, măi frate, măi!

 

Păi, noi românii suntem mândri,

Păi, noi românii suntem mândri,

Măi bade, măi,

Ne fălim cu orișice,

Dar, de fapt, n-avem cu ce,

Păi ce-am făcut cu viața noastră?

Am dat totul pe fereastră,

Măi frate, măi!

 

Și ne fălim că nu vindem țara

Și ne fălim… nu vindem țara,

Măi, măi frate, măi!

Dar sunt sute de haini

Car’ ne-o vând pe bani străini,

Iar românii-s milioane,

Iar românii-s milioane,

Stau și plâng și mor de foame,

Măi, măi tată, măi!

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre