Simona Ionescu / Redactor Șef

A fost cel mai frumos prinț din lume, cu cei mai mulți copii din relații extraconjugale

A fost cel mai frumos prinț din lume, cu cei mai mulți copii din relații extraconjugale
Știm multe despre familia regală britanică, însă există și alte familii regale, în Europa mai ales, cu povești de viață cu adevărat picante. Prințul celui mai mic și bogat regat a știut să iasă în evidență.

Nu doar că a fost cel mai frumos prinț la vremea lui, dar a făcut și cei mai mulți copii din relații extraconjugale. Are doi copii oficiali, dar mai nou s-a și despre o aventură cu o chelneriță. Viața amoroasă a Prințului Albert de Monaco e plină de culoare.

Prințul Albert de Monaco a fost foarte frumos în tinerețe

Albert a fost în tinerețe „prințul playboy” care părea destinat unei vieți de burlac, fiind mereu prins în mijlocul unei telenovele de scandaluri amoroase, scrie Daily Mail. Când supușii și familia se uitau la prințul lor care se apropia de 50 de ani, fără intenții de căsătorie și de a avea un moștenitor legitim la tron acesta le-a tratat grijile cu ce știa mai bine: a început să iasă cu Naomi Campbell. Prin patul lui se spune că au trecut multe modele. Și alte domnișoare la fel de interesante.

Prințul Albert de Monaco deranjat
În vârstă de 65 de ani, Albert al II-lea este capul Casei Grimaldi și actualul conducător al Principatului Monaco

Zilele acestea, Albert sărbătorește cea de-a 12-a aniversare de la nunta sa cu Prințesa Charlene, cu care are doi copiii gemeni în vârstă de opt ani, Jacques și Gabriella.

Lunga listă de vedete cu care s-a întâlnit Prințul Albert de Monaco

Dar  merită amintită multitudinea de frumuseți cu care s-a iubit acesta până să se așeze „la casa lui”. De la modelele Carla Bruni și Janice Dickinson, la cântăreața Kylie Minogue, actrițele Bo Derek și Brooke Shields, precum și fiica actorului Roger Moore, Deborah. Considerat unul din cei mai frumoși bărbați și cel mai frumos prinț, era firesc ca domnișoarele să fie vrăjite de Albert de Monaco, de altfel un tânăr educat și cult.

Albert de Monaco a fost un bărbat foarte curtenitor

În 1993, s-a zvonit că un prințul Albert, care avea atunci 34 de ani, ar fi putut fi pe cale să pună „marea întrebare” – unui supermodel nu mai puțin celebru, Claudia Schiffer. Ea și prințul fuseseră văzuți împreună la mai multe evenimente strălucitoare, inclusiv la Marele Premiu de Formula 1 din acel an. Unii au susținut că Albert i-ar fi trimis flori, iar alții au sugerat că au existat chiar și întâlniri. Se vorbea despre faptul că cel mai scump model din lume era pe cale să se căsătorească cu cel mai evaziv burlac din lume.

Se spune că modelul Claudia Schiffer ar fi fost cerută în căsătorie de prințul Albert

Dar modelul a tranșat lucrurile. „Prefer să nu vorbesc despre asta, a declarat Claudia, cu buzele strânse, pentru Vanity Fair în 1993, între două înghițituri de suc proaspăt de caise, în barul hotelului Ritz din Paris. Dar un lucru pot să vă spun, a continuat ea. Este că nu mă căsătoresc în acest moment. Am doar 22 de ani. Îl cunosc foarte bine pe Albert. Locuiesc în Monte Carlo, așa că este normal”.

Apoi zvonurile au luat-o razna: o publicație a sugerat chiar că Albert i-ar fi cerut mâna, dar Claudia l-a refuzat. O alta susținea că Albert era îndrăgostit de un model, dar nu era Claudia, ci Kristen McMenamy.

Prințul Albert de Monaco a fost admirat pentru șarmul său

De ce nu a reușit acest prinț să își găsească prințesa? „Nu numai pe mine m-a speriat, ci și pe multe femei pe care le-am cunoscut”, a declarat Albert pentru New York Times în 2005, referindu-se la amploarea pe care o avea faptul că o femeie ar fi trebuit să calce pe urmele mamei sale, celebra Grace Kelly. Asta însă nu l-a oprit să facă mai mulți copii din flori.

Primul scandal de paternitate, la o lună după ce a urcat pe tron

La o lună după ce a succedat la tron la vârsta de 47 de ani, în 2005, Albert a avut un șoc, deoarece unul dintre secretele sale pe care îl credea foarte bine păstrat urma să fie dezvăluit lumii întregi. Puțini știau că prințul avusese o relație secretă timp de șase ani cu Nicole Coste, o fostă însoțitoare de bord de la Air France, care îi dăduse naștere fiului său cu aproximativ 18 luni mai devreme, în 2003.

Prințul Albert de Monaco a împrumutat din frumusețea părinților săi

Relația dintre Nicole Coste și prinț a început în urma unei întâlniri întâmplătoare într-un zbor de la Nisa la Paris, în 1997. Albert ar fi fost „fermecat” de însoțitoarea de bord care l-a servit cu șampanie. „Lucrul ciudat este că nici măcar nu trebuia să fiu în acel zbor, a declarat Nicole pentru Mail on Sunday în 2014. Eram în așteptare în acea zi și îi țineam locul unui coleg. Întotdeauna am servit la First Class, așa că eram obișnuită să am de-a face cu VIP-uri.

Când l-am văzut pe Albert, privirile noastre s-au întâlnit și am știut că era ceva diferit. Era cu siguranță o aură în jurul lui și ne-am înțeles imediat. L-am găsit atrăgător, cu o sclipire în ochi. Mi-a cerut numărul de telefon. Nu i l-am scris pe un șervețel, ci pe o hârtie adecvată din cabina First Class. Cred că a știut că nu mă simțeam intimidată de el, că mă simțeam bine în prezența lui”.

Alexandre poartă numele tatălui, Grimaldi, dar nu poate succeda la tron

Mai târziu, Albert avea să o sune și să o roage să vină la Monaco pentru weekend. Deși flatată de atenție, Nicole era hotărâtă să nu fie o jucărie. „Eram hotărâtă să nu facem dragoste până nu ne cunoaștem mai bine. Albert a respectat acest lucru. Nu eram o căutătoare de aur. Dacă era nevoie, îi cumpăram cadouri”, a spus ea. Legătura lor a devenit cel mai bine păzit secret în rândul societății din Monaco. Deși amândoi au participat la evenimente pe covorul roșu și s-au amestecat cu mondenități și celebrități, majoritatea supușilor lui Albert nu știau nimic despre relația lor.

Cei doi copii neoficiali ai prințului, cu mame diferite, au o relație foarte aproapiată

Nicole s-a îndrăgostit de prinț. Apoi, în ultimele zile ale relației, Nicole a descoperit că era însărcinată. „Când i-am dat vestea lui Albert, el a fost de acord cu asta”, a spus ea. Când fiul lor – care avea să se numească Alexandre Grimaldi-Coste – s-a născut, Albert a oferit o alocație financiară și i-a mutat pe mamă și pe fiu într-o vilă rafinată de pe Riviera franceză.

Dar, „sătulă să fie un secret”, la o lună după moartea tatălui Prințului Albert, Prințul Rainier, Nicole a acordat un interviu exploziv revistei franceze Paris Match, dezvăluind că fiul ei, pe atunci în vârstă de doi ani, era al lui Albert, declanșând un scandal regal.

Prințul Albert a dat propriul interviu televizat în care a recunoscut că Alexandre este fiul său, după ce a făcut un test ADN. El a decretat că fiul său nelegitim nu va moșteni tronul, dar a jurat că Alexandre nu va avea nicio grijă financiară. Nicole a devenit creatoare de modă și și-a deschis propriul butic în Knightsbridge, Londra. În ciuda scandalului, prințul Albert și Nicole, acum în vârstă de 51 de ani, au rămas prieteni, cei doi apărând la aceleași evenimente caritabile în ultimii ani.

Al doilea copil din flori: o fiică

La un an după ce a dezvăluit că îl concepuse pe Alexandre, Prințul Albert a fost nevoit să mărturisească că are și o fiică pe nume Jazmin Grace Grimaldi. Aceasta calcă pe urmele bunicii sale celebre, și e actriță. Ea a fost rezultatul unei aventuri cu Tamara Rotolo, o chelneriță devenită între timp agent imobiliar american. Potrivit Tamarei, ea l-a cunoscut pe Prințul Albert în timp ce se afla în vacanță pe Coasta de Azur în 1991. S-au bucurat de o aventură de două săptămâni care a dus la nașterea lui Jazmin Grace în 1992, dar copilul a fost ținut secret față de public.

Un prieten al Tamarei a declarat în 2005: „Tamara provenea dintr-un mediu foarte obișnuit, din clasa muncitoare și a decis să meargă într-o vacanță la Monaco. Albert era foarte îndrăgostit de ea. Erau împreună aproape în fiecare zi și noapte și, după ce au trecut cele două săptămâni, el a rugat-o să rămână. Ea i-a spus: Trebuie să mă întorc la munca mea. A fost momentul de verificare a realității.

Spre surprinderea ei, Albert nu a uitat-o. A păstrat legătura prin telefon, iar ea îl putea contacta într-o clipă, oriunde s-ar fi aflat în lume. Zidul a căzut după ce Prințul Rainier a aflat de copil. Toate contactele au fost întrerupte. Mai întâi a fost rănită, apoi s-a supărat și a decis să meargă la tribunal”.

Toți copiii lui Albert se cunosc și păstrează legătura

În 1993, un judecător i-a ordonat lui Albert să furnizeze o probă de sânge pentru a rezolva cazul de paternitate. În vara anului 2006, la un an de la bomba primului copil din flori, prințul Albert a recunoscut-o oficial pe Jazmin ca fiind fiica sa.

Un purtător de cuvânt regal a declarat la acea vreme: „Putem asigura pe toată lumea că nu mai există copii ascunși. Acesta este ultimul”. Ambii copii poartă acum numele Grimaldi și, deși nu vor putea niciodată să acceadă la tron, vor putea face o cerere financiară atunci când el va muri.

Toți cei patru copii recunoscuți (până acum) ai Prințului Albert de Monaco, apar în prima fotografie împreună

Vorbind despre faptul că și-a întâlnit tatăl pentru prima dată când avea 11 ani, Jazmin a declarat în 2015: „Am vrut ca în acel moment să mă conectez cu tatăl meu, să îl cunosc și ca el să mă cunoască pe mine. Neavând această figură în preajmă, mi-a lipsit asta. Este minunat că s-a întâmplat când s-a întâmplat și de atunci ne bucurăm de o relație minunată”.

Jazmin, acum în vârstă de 31 de ani și actriță, a dezvăluit relația strânsă pe care o are cu fratele ei vitreg, Alexandre, când a marcat împlinirea vârstei de 18 ani într-o postare pe Instagram: „Este o sărbătoare. La mulți ani, frățiorul meu Alexandre!”. Anul trecut, Prințul Albert a pozat pentru prima dată cu cei doi copii ai fostelor sale amante. Și tot de anul trecut există o fotografie cu toți cei patru copii recunoscuți ai Prințului Albert.

Înotătoarea olimpică care l-a îmblânzit greu pe prințul playboy

Prințul Albert a întâlnit-o pe înotătoarea Charlene Wittstock la competiția de la Monaco, în anul 2000, unde aceasta reprezenta Africa de Sud și a câștigat aurul. Nimeni nu se aștepta la o poveste de dragoste. Viețile lor erau foarte diferite. Charlene, pasionată de sport, era cu 20 de ani mai tânără decât el. Tatăl ei, Michael, era vânzător de fotocopiatoare, iar mama ei, Lynette, o scafandră de competiție.

Dar cei doi au permis ca relația lor să se dezvolte încet, în afara ochiului public, și au avut prima apariție publică în februarie 2006, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă. Jurnalistul francez Philippe Delorme a declarat la acea vreme: „Ea a fost la brațul lui pe tot parcursul ceremoniei și nu au încercat deloc să-și ascundă afecțiunea unul față de celălalt, împărtășind sărutări și alte gesturi tandre”.

Fosta înotătoare olimpică, Charlene, a devenit Prințesă de Monaco în urma căsătoriei

Apoi, în iunie 2010, a fost anunțată logodna lor. Albert a cerut-o în căsătorie cu un inel cu diamant tăiat în formă de pară. În vederea căsătoriei, lui Charlene i s-a cerut să se convertească la catolicism – ea fusese crescută ca protestantă – și a trebuit să învețe atât franceza, cât și dialectul monegasc. Urma să fie nunta anului, care amenința să pună în umbră nunta lui Kate și a prințului William, care a avut loc cu câteva luni mai devreme.

Al treilea copil nelegitim tulbură căsnicia Prințului Albert

Dar, cu câteva zile înainte de ziua cea mare, au început să circule zvonuri conform cărora Charlene ar fi încercat să fugă din țară în trei rânduri cu un bilet dus către Johannesburg. Totul după ce aceasta ar fi aflat o dezvăluire „tulburătoare” despre viața privată a viitorului ei soț: un al treilea copil nelegitim, conceput în 2005, când ea și Prințul Albert se întâlneau deja.

În 2014, cuplul și-a anunțat cu „imensă bucurie” că Charlene este însărcinată. Gemenii Prințul Jacques și Prințesa Gabriella s-au născut la 10 decembrie în 2014. Gabriella Thérèse Marie s-a născut la ora 17:04, iar Jacques Honoré Rainier două minute mai târziu. În ciuda faptului că este fratele mai mic, Jacques a avut întâietate în linia de succesiune, reflectând prioritatea acordată bărbaților de legile din Monaco.

În 2021, Charlene și-a luat o pauză medicală în Africa de Sud și Elveția, deoarece a apărut un alt proces de paternitate pentru Albert, legat de copilul de care auzise înainte de nuntă. Mama, o braziliancă al cărui nume nu a fost făcut public, a deschis proces pentru stabilirea paternității. Acest fapt, dar și o infecție ORL contactată, a ținut-o pe prințesă departe de regat aproape un an, iar la revenire a trebuit să se interneze pentru recuperare, la o clinică din Elveția.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre