Simona Ionescu / Redactor Șef

Americanii lansează o modă de pandemie și ideea „Să purtăm vechiturile!” Iată prima colecție!

Americanii lansează o modă de pandemie și ideea „Să purtăm vechiturile!” Iată prima colecție!
Casa de modă Coach introduce noi abordări inovatoare privind durabilitatea pentru colecția de Primăvară 2021. Aceasta e realizată folosind materiale reciclate.

Dacă luna modei își urma progresul obișnuit, toată lumea s-ar fi mutat din New York și ar fi avut deja în vedere exclusiv Europa, în septembrie. Dar, 2020 nu este un an normal și asta înseamnă digitalizare. Deja nu i se mai pare nimănui bizar faptul că un mare brand, precum Coach își prezintă digital colecția de Primăvară 2021 după încheierea oficială a Săptămânii Modei din New York.

Marca și-a lansat noua colecție, intitulată „Coach forever”, printr-o serie de imagini și un scurtmetraj realizat în colaborare cu Juergen Teller. Imaginile și videoclipurile au fost „filmate de la distanță din întreaga lume” și prezintă modele și prieteni ai mărcii, inclusiv pe Kaia Gerber, Megan Thee Stallion, Kate Moss, Debbie Harry, Kiko Mizuhara, Jeremy Lin, Cole Sprouse, Jon Batiste, Paloma Elsesser, Hari Nef, Binx Walton, Lexi Boling, Xiao Wen Ju, Kelsey Lu, Bob Queen Drag și Rickey Thompson.

O colecție din materiale reciclate

Colecția de Primăvara 2021 a brandului Coach prezintă „un amestec de modele trecute, prezente și viitoare” și este menită să spună „povestea genților Coach dincolo pe măsură ce sunt purtate, îngrijite, personalizate și transmise”, potrivit unui comunicat de presă.

Fragmente de personalizare sunt evidente pe tot parcursul colecției, cu numele modelelor cusute pe genți sau pulovere. Filmată în în aer liber, într-o grădină de plante și chiar în zonele incendiate din vestul american – colecția este menită să sublinieze „angajamentul casei față de o abordare a modei mai responsabilă pentru mediu”.

„A fost important pentru mine să provoc cum creăm colecțiile noastre și să iau în considerare impactul acestora asupra comunităților noastre și a planetei”, a spus Stuart Vevers, directorul creativ al brandului, într-un comunicat.

În acest scop, colecția conține „piele vopsită vegetal”, alături de „genți tote realizate complet din materiale reciclate”, inclusiv „sticle de plastic reciclate, accesorii și articole de îmbrăcăminte confecționate din resturi reciclate și piese de epocă personalizate cu ornamente și broderii”. Adevărata întrebare va fi dacă această abordare rămâne parte a strategiei brandului Coach chiar și după ce industria a trecut de acest moment de bugete restrânse, exces de inventar și material rămas din sezonul trecut.

Sursa: Fashionista.com

Sursa foto: Coach / Instagram

Ce face Iulia Vântur în plin scandal cu droguri în care e implicată și familia iubitului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre