Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Chris Hemsworth a început lupta cu boala Alzheimer. O armată de doctori i-au formulat acest plan „de protecție”

Actorul Chris Hemsworth a început lupta cu boala Alzheimer. O armată de doctori i-au formulat acest plan „de protecție”
După ce a aflat că are un risc crescut de apariție a Alzheimer-ului, actorul din „Thor”, Chris Hemsworth a decis să facă schimbări în stilul de viață.

De când a aflat că are un risc crescut de a suferi de boala Alzheimer, actorul Chris Hemsworth a făcut schimbări mari în stilul său de viață. Ajustările, spune el, sunt extrem de importante pentru minte și corp.

„Fac multă meditație și îmi exersez respirația”

„Am fost întotdeauna destul de consecvent cu angajamentele mele față de exercițiile fizice. Dar în ultima vreme am simțit cu adevărat important să-mi iau timp liber pentru mine fără nicio stimulare exterioară, de a-mi face timp pentru liniște”, a declarat Chris pentru Men’s Health într-un interviu publicat pe 3 octombrie. Iar o parte din această liniște implică o concentrare pe meditație, explică starul.

„Fac multă meditație și îmi exersez respirația, mai ales în timpul ședințelor periodice de saună și de băi în apă cu gheață. Antrenamentele fizice îmi permit să fiu pe deplin prezent și mă forțează să ies din cap și să intru în corpul meu. În special atunci când practic surf”.

„Încerc să stau cât mai departe de ecrane cu o oră înainte de culcare”

O altă componentă cheie în păstrarea sănătății creierului este prioritizarea somnului. „Încerc să stau departe de ecrane cu o oră înainte de culcare și să citesc în majoritatea nopților. Cu siguranță ajută. În plus, mă străduiesc să nu fiu atașat de fiecare gând, de fiecare problemă”, a spus acesta.

Chris Hemsworth și-a schimbat stilul de viață. Sursă foto: eonline.com

Ce veste i-au dat medicii

Chris a aflat pentru prima dată despre predispoziția sa pentru Alzheimer în timp ce s-a supus unui test genetic pentru documentarul său de la National Geographic, „Limitless”. Deși, potrivit Men’s Health, i s-a oferit opțiunea de a edita informația în afara serialului, Chris a decis în cele din urmă să o păstreze. Și asta pentru că a dorit ca această informație să-i inspire pe telespectatori. „Fie să meargă să se supună unui control, fie să înțeleagă mai multe despre sănătatea creierului și să vadă ce au la îndemâna lor pentru a schimba”.

„M-a făcut să mă gândesc la copiii mei și la faptul că ei cresc și că lucrurile se schimbă atât de dramatic”

De când a devenit conștient de riscul său sporit de a face Alzheimer, Chris a fost sincer cu privire la modul în care cunoștințele i-au afectat relația cu familia sa, soția Elsa Patacky și copiii lor, India Rose, de 11 ani, și gemenii Sasha și Tristan, de nouă ani. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de programul său de lucru.

Anul trecut, actorul și-a exprimat dorința de a lua o pauză de la actorie pentru a fi alături de copiii săi, un sentiment pe care l-a reluat în acest nou interviu. „M-a făcut să mă gândesc la copiii mei și la faptul că ei cresc și că lucrurile se schimbă atât de dramatic, iar eu vreau să stau, vreau să mă îmbib cu aceste momente prețioase. Nu mai vreau să fiu într-un sprint. Vreau să fiu chiar aici și să apreciez tot ce am în fața mea”, a explicat actorul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre