Simona Ionescu / Redactor Șef

Acum a slăbit, dar Oana Roman a trăit o dramă care a făcut-o să se îngrașe. A povestit despre fostul, Cornel Păsat…

Acum a slăbit, dar Oana Roman a trăit o dramă care a făcut-o să se îngrașe. A povestit despre fostul, Cornel Păsat…
Fiica fostului premier al României trăiește probabil cea mai frumoasă perioadă a vieții ei. Are alături un partener care o iubește, împreună au o fiică superbă. Dincolo de acestea, Oana Roman e o femeie de success, are propria afacere, e vedetă TV și este într-o formă fizică de invidiat, având în vedere greutatea pe care o avea înainte.

A slăbit mult Oana Roman, dar puțini știu de ce a ajuns abia acum la această formă fizică optimă pentru sănătate. Ea are în spate o poveste dureroasă care a făcut-o să se îngrașe. Dezinhibată și directă, fără secrete, Oana Roman a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre depresia de care a suferit ani de zile și care i-a influențat într-un mod puternic viața.

Ceea ce puțină lume știe este că Oana Roman a început să sufere de depresie încă de la frageda vârstă de 13 ani. Și, așa cum se întâmplă în multe familii, chiar părinții nu au crezut-o. Au pus totul pe seama mofturilor de dinaintea adolescenței.  Netratată, depresia ei s-a accentuat.  Îndrăgita vedetă a făcut dezvăluiri complete în cadrul campaniei “Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”.

Părinții, Petre și Mioara Roman, nu au crezut-o că e depresivă

Totul a început acasă. Mai exact, atunci când tatăl său, Petre Roman, s-a implicat în Revoluție și mai apoi în politică, devenind prim-ministrul României.

„Grija şi atenţia alor mei pentru mine pentru o lungă perioadă s-a încheiat. Prioritatea numărul unu pentru tata a fost strict guvernarea şi prioritatea numărul unu a mamei a fost să-l susţină în acest demers şi eu nu am mai contat din momentul ăla. Ne-am mutat brusc într-o casă care mie nu îmi plăcea. Toată lumea spune: „A, asta care a crescut în Primăverii?!”.

Am urât din prima secundă faptul că stăteam acolo pentru că eu voiam să fiu înapoi la mine acasă şi la mine în cartier, acolo, la Cismigiu, unde stăteam cu prietenii mei şi cu gaşca mea. Am resimţit un teribil sentiment al abandonului, pentru un adolescent de 13 ani, în perioada cea mai critică practic. E o problemă mare să te trezeşti deodată singur.(…) Tata oricum nu era acasă, mama nu prea avea timp şi atunci primul lucru pe care eu l-am făcut ca să mă pot ajuta pe mine a fost că m-am dus şi mi-am cumpărat un câine”, a povestit Oana Roman.

S-a îngrășat 25 de kilograme în trei luni

Câinele însă, nu a fost chiar colacul de salvare. Odată mutată și cu statut de fiică de premier, Oana a trebuit să abandoneze practicarea sportului. Ea făcea înot în prioada respectivă. „Nu am mai putut să mă duc la antrenamente şi lipsa sportului mi-a creat o stare foarte proastă. Apoi m-am îngrăşat 25 de kg în 2 – 3 luni”, mai povestește fiica fostului prim premier al României democratice.

Oana a absolvit Şcoala de Înalte Studii în ştiinţele comunicării – CELSA de la Sorbona ca şef de promoţie. Nimeni nu o vedea însă decât ca pe fiica premierului.  Dar nici măcar tatăl său nu pare că ar fi apreciat-o pentru cât a fost de sârguincioasă în școală.

Fostul premier nu a felicitat-o niciodată

„Mi-aş fi dorit ca tata la final să vină şi sa-mi spună realmente: Bravo ţie! Eşti genială! Bravo ţie că ai reuşit! Nu. Lui i s-a părut că a fost normal că am reuşit”, își mai amintește Oana Roman. Când l-a întâlnit pe Cornel Păsat, bărbatul cu care a trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de 7 ani, lucruile păreau să se așeze. Alegerile din anul 2000 aveau să-i bulverseze viața.

Petre Roman a pierdut. Iar Oana Roman și-a dat seama că nu avea prieteni. „Deodată nu mai aveam niciun prieten. Nu îmi mai suna telefonul, nu mai dorea nimeni să vină la ziua mea. Nimic. (…) Într-o seară am făcut o criză de convulsii foarte urâtă. Cornel a crezut că am o criză de epilepsie, eu nu i-am spus, dar totuşi noi eram împreună de vreo doi ani. Şi a fost foarte nasol.

Am ajuns la spital, mi s-au făcut toate investigaţiile posibile şi imposibile. A reieşit că nu am nicio modificare neurologică. Cel care mi-a făcut RMN-ul mi-a spus „Nu ai nimic, neurologic vorbind RMN-ul tău e perfect. Eu sunt convins că e o problemă psihică, şi nu fizică””, își mai  amintește Oana Roman.

50 de atacuri de panică pe zi, închisă în casă

Apoi, Oana și Cornel s-au despărțit. Depresia a atins apogeul. „Un an de zile nu am ieşit din casa, nu munceam, nu socializam, nu ieşeam cu nimeni, nu voiam să ştiu de nimeni, am început să merg la terapie. Mă duceam o dată pe săptămână, dar era foarte intens şi mă punea să fac anumite lucruri acasă. La început nu am luat tratament deloc, el mi-a zis „eu pot să te scot din asta fără să iei pastile”.

Ajunsesem atât de rău încât eu făceam 50 de atacuri de panică pe zi. Nu mai puteam să conduc pentru că dădeam din atac de panică în atac de panică permanent. Nu mai puteam să respir, eram efectiv dărâmată, eram o legumă”, a mai povestit Oana Roman.

Abia când tatăl său a divorțat de mama sa, Oana a înțeles că are nevoie de ajutor medicamentos.

În 2014, Oana Roman s-a căsătorit cu Marius Elisei. Au fost binecuvântați cu o fetiță, Isabela.  Au fost suișuri și coborâșuri în viața lor, dar în final, după un divorț consimțit în fața notarului, s-au regăsit și trăiesc cu adevărat cea mai frumoasă dragoste.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre