Simona Ionescu / Redactor Șef

Afacerile Reginei Elisabeta a II-a. Cum a ajuns la șosete de…

Afacerile Reginei Elisabeta a II-a. Cum a ajuns la șosete de…
Anul acesta Regina  Marii Britanii s-a întrecut pe sine în spirit antreprenorial. S-a lansat în afaceri cu gin și a lansat nu o  băutură, ci două. Una chiar scumpă. Promovată drept „cadoul ideal de Crăciun”. Acum Regina a pus la cale încă o afacere.

Regina speră să acopere un deficit  de 64 de milioane de lire sterline în finanțele regale, și iată cum a ajuns la șosete. Elisabeta a II-a a scos pe piață un produs de sezon incredibil:  șosetele pentru dormit. Prețul lor e cu adevărat greu de imaginat: la 69 de lire sterline perechea

Nici măcar Regina nu a scăpat de consecințele financiare provocate de pandemie. Dar acum Majestatea Sa speră să introducă un venit de 64 de milioane de lire sterline în finanțele regale lansând o oferta de sezon: șosete de pat și sticlele cu apă caldă.

Noile articole oferite de magazinul Royal Collection vin cu un preț de casă regală – 9 lire sterline pe pereche.

„Fabricate cu drag și cașmir”

Site-ul laudă șosetele ca fiind: „Fabricate cu drag și 100% cașmir”. „Aceste șosete luxoase  sunt cadoul perfect” – se mai arată în prezentarea oficială.

În cazul în care șosetele nu sunt suficient de călduroase, există huse tricotate tot cu drag, pentru sticle de apă fierbinte, la 115 lire sterline. În acest preț e inclus și recipientul de cauciuc în sine.

Suvenirurile se vând doar online

Cu palatele regale închise pentru vizitatori, din cauza pandemiei, magazinul online al Colecției Regale este singura modalitate prin care se poate vinde suveniruri. Prețurile sunt piperate.

De exemplu, Buckingham Palace Candle, o lumânare remarcată pentru „parfumul său răcoritor de iasomie delicată” costă 115 lire sterline.

Printre articolele mai ieftine se numără o „bandana pentru câini” de la Palatul Buckingham, în valoare de 12,95 de lire. Mai ar fi un set de măști de față, la prețul de 9,95 lire sterline. Disponibile în galben, roz sau albastru, acestea sunt imprimate cu un design inspirat de un model de ochi de potârnichi. Modelul apare pe o colecție de porțelanuri din secolul al XVIII-lea adunată în mare parte de extravagantul George IV.

Măștile au fost văzute în premieră în noiembrie anul trecut, când Regina a vizitat mormântul războinicului necunoscut. Elisaqbeta II a fost la Westminster Abbey pentru a marca centenarul, ea purtând una, ca să facă reclamă.

De ce este nevoie de bani

Potrivit oficialilor de la Palatul Buckingham, vânzările vor spori fondurile „The Royal Collection Trust”, organizația caritabilă responsabilă de întreținerea lucrărilor de artă și a mobilierului pe care regina le deține.

Finanțele sale au fost puternic afectate de pandemie, ultimul său raport anual prezicând o scădere devastatoare a veniturilor de 64 de milioane de lire sterline până la sfârșitul anului financiar.

Acesta a asigurat un împrumut de urgență de 22 de milioane de lire sterline de la bănci și a avertizat că vor fi necesare reduceri „semnificative” pentru echilibrarea bugetului.

Sursa foto: Royal Collection Shop

Cum să slăbești 10 kg în opt săptămâni. Sfaturi de la o studentă care s-a transformat incredibil

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre