Simona Ionescu / Redactor Șef

Anghel Damian, despre momentul care i-a schimbat definitiv viața. „Am doi părinți infantili”

Anghel Damian, despre momentul care i-a schimbat definitiv viața. „Am doi părinți infantili”
Theo Rose și iubitul său, Anghel Damian, și-au spus sufletul pe tavă în cadrul unui interviu. Cântăreața a povestit cum s-a îndrăgostit de regizor, iar Anghel care a fost momentul când viața i s-a schimbat.

Regizorul Anghel Damian pare intangibil la prima vedere, dar sunt puțini cei care știu că în copilărie a existat un moment care i-a schimbat definitiv viața.

„M-a lovit din prima, ca un fulger”

Theo Rose e o femeie împlinită și fericită. Pentru prima dată în viață simte siguranță, protecție și acest lucru i se datorează lui. Iubitului Anghel Damian, omul „elegant” și „cald totodată”, „superior”, fără să vrea să fie așa. Sunt câteva din calitățile care au făcut-o pe Theo să se îndrăgostească de el. Iremediabil. „Am dat casting cu el și producătorii serialului. Nu știam cine va fi în sala de casting. M-a lovit din prima un fulger. Am simțit o admirație. A fost pentru prima dată când am văzut un bărbat.

„Era elegant, cald, superior, fără să vrea să fie așa”

Era peste orice mai cunoscusem eu apropiat e vârsta mea. Era superior, fără să vrea să fie așa, foarte elegant, cald totodată, știa să te facă să faci un lucru fără să te simți stânjenit că ai greșit. Eu nu cred că am fost nemaipomenită la casting. (…) Am plecat de acolo cu gândul ăsta: Băi, cât de tare e. În sfârșit, cunoscusem pe cineva care m-a tratat așa cum mi-aș fi dorit mereu să fiu tratată”, a povestit Theo Rose.

„Învățam de la cineva tânăr, care avea energie”

Nu s-a gândit că ar putea fi ceva între ei, dar era fericită că învăța lucruri noi de la un om extraordinar și plin de energie, care, mai presus de toate, i-a dat libertate, „N-am îndrăznit să gândesc mai departe. Au mai fost apoi întâlniri rare când discutam pe text, primeam informații.

Îmi doream de mult să fac ceva în zona asta de actorie, dar nu țineam cu orice preț, pentru că sunt tineri care fac și școală pentru asta și aveau prioritate. Învățam de la cineva tânăr, care avea energie. Am lucrat și cu oameni mai în vârstă, care însă nu mai au aceeași răbdare și care te reped. El mi-a dat libertate și prin prisma asta am început să aflu și eu lucruri despre el.

„Eu simt că am crescut de când sunt cu el, că m-am îmbunătățit”

S-au întâlnit două lumi și asta face să fim și complementari. Nimeni nu ne-ar fi alăturat înainte, dacă ne-ar fi cunoscut separat. Faptul că suntem împreună ajută pe fiecare dintre noi să se dezvolte în altă direcție. Eu simt că am crescut de când sunt cu el. Simt că m-am îmbunătățit, că totul se întâmplă corect în jurul meu, că sunt pe drumul cel bun. Că sunt în siguranță în viața mea, în casa mea, în corpul meu”, a mărturisit artista.

„Și eu am fost privit ca un intrus în lumea ei și ea ca o intrusă în lumea mea”

Dincolo de iubirea mare care-i leagă, au existat și momente grele, când cei doi au fost judecați de unii și alții. Când au simțit că viața nu le mai aparține în totalitate. Dar Anghel a mărturisit că a reușit să treacă peste toate, chiar dacă au fost momente când s-a simțit izbit de val. „Emoțional, n-a fost ușor, să nu zicem că a fost greu.

Când ști limpede că ăsta e locul unde vrei să fii, ești în stare să renunți la anumite părți ale existenței tale, să modifici alte părți ale existenței tale care ar trebui să se pună în acord cu această formulă. Și eu am fost privit un intrus în lumea ei și ea o intrusă în lumea mea, dar în situațiile astea n-ai ce să faci. Nu poți să schimbi părerea lumii, oricât ai încerca să explici, ești într-o poziție defensivă. Ce să explici? Că te-ai îndrăgostit? Și ce poți să faci e să-ți vezi de viață, deși sunt lucruri care te ating.

„Care nu sunt deloc niște ființe empatice sau generoase, ci caută să lovească unde sunt sensibilitățile cele mai mari”

Oricât de mult aș fi vrut să fiu imun la părerea lumii, m-a atins. Lumea vine cu o poveste de acasă, ce vor ei să creadă despre… În societatea noastră îmbolnăvită de multe lucruri, e ușor să te duci în clișeu. Domne, el e cu ea pentru că… Te trezești dintr-o dată într-o judecată publică, că viața ta nu mai e a ta, ci a comentatorilor. Care nu sunt deloc niște ființe empatice sau generoase, ci caută să lovească unde sunt sensibilitățile cele mai mari. Recunosc, am fost izbit de val de câteva ori, dar asta nu m-a deturnat de la drum.”, a spus bărbatul.

Întâmplarea care i-a schimbat viața lui Anghel Damian

Bărbat responsabil și stăpân pe el, Anghel Damian a mărturisit că s-a maturizat devreme. Și acest lucru s-a întâmplat atunci când părinții săi au divorțat. „Părinții mei sunt artiști și sunt extrem de infantili. O spun cu toată dragostea, să nu se înțeleagă greșit. Am doi părinți infantili, într-un sens curat.

Sunt ca niște copii. tata este copil într-un corp de uriaș. La polul opus, dar tot infantil. Eu m-am maturizat precoce, și asta a venit odată cu divorțul părinților mei. Eu, în raportare cu mama, am simțit că sunt bărbatul în casă. S-a întâmplat la 9-10 ani.”, a mărturisit regizorul în podcastul lui Mihai Morar unde a fost invitat împreună cu Theo Rose.

„Câștigam și bani pentru că făceam dublaj de desene animate”

A știut din acel moment că trebuie să-și sprijine mama din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Și marea lui dorință s-a împlinit: să pună la apartament ușă metalică. „Întâmplarea face că atunci câștigam și bani pentru că făceam dublaj de desene animate. Dublajele abia apăruseră în România și erau foarte bine plătite.

Era un studio care făceau și pentru TVR și pentru HBO, tocmai intrase HBO. Vreo doi ani jumătate, două zile pe săptămână câștigam sute de replici. Am câștigat bani serioși atunci. Mama m-a întrebat ce mi-aș dori să facem cu banii.

„Era un sentiment de protecție, de siguranță, de statut”

Și cea mai mare dorință a mea a fost să ne punem ușă metalică la apartament, să ne schimbăm frigiderul, televizorul, să renovăm. Asta cu ușa metalică e o întâmplare cu o simbolistică aparte. Era un sentiment de protecție, mi-am dat seama mai târziu, de siguranță, de statut. Părinții mei au rămas copii și e extraordinar asta, pe de altă parte asta m-a făcut să încerc, cel puțin în aparență, să fiu mult mai în control, mai matur decât ar fi trebuit”, a mai spus Damian în discuția cu Mihai Morar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre