John le Carré a devenit practic cel mai cunoscut spion, prin prisma cărților pe care a ajuns să le scrie, romane de spionaj de maxim succes, toate. Anul acesta viața lui e pusă pe tapet și multe secrete ies la iveală. Până acum au fost păstrate în umbră, în urma unui gentleman agrement între fostul spion și autorul biografiei sale: nu trebuiau detaliate cât era în viață, din respect pentru soția sa. Fost spion MI6 în deceniile 1950 și 1960, David John Moore Cornwell (1931 – 2020) a devenit cunoscut mai ales după pseudonimul său literar, John le Carré.
El a scris romane de spionaj de mare succes internațional. Practic, după scrierea celui de-al treilea roman, The Spy Who Came in from the Cold, publicat în 1963, a câștigat așa de mulți bani încât și-a dat demisia din cadrul Serviciului de Spionaj al Regatului Unit și s-a consacrat literaturii, devenind autor profesionist.
În 2008, The Times l-a pus pe locul al 22-lea în topul celor mai mari scriitori britanici de după 1945. Doi ani mai târziu, statul german i-a acordat Medalia Goethe, pentru promovarea limbii și culturii germane.
Viața secretă a celui mai cunoscut spion MI6
Așa cum ne așteptam, fostul spion a avut o viață plină de secrete, care acum sunt dezvăluite în noua biografie secretă, recent publicată. Cele zece amante cunoscute anterior ale lui John le Carré sunt „doar vârful aisbergului”, susține biograful său. Adam Sisman a dezvăluit detaliile vieții fostului spion MI6 într-o carte apărută anul trecut și a spus că mult mai multe femei au ieșit în față după publicarea acesteia.
Folosind diferite nume pentru a rezerva camere în hoteluri, sau case conspirative, amantele sale au inclus o femeie cu 40 de ani mai tânără decât el, soția prietenului său și au pair-ul fiului său. Din respect pentru soția sa, Jane, fostul spion i-a cerut biografului său să nu detalieze infidelitatea sa în timp ce erau încă în viață. Așa se face că biografia oficială a fost publicată în 2015, iar după moartea fostului agent MI6 și a soției sale, Jane, care s-a stins la scurt timp după aceea, Sisman a scris Viața secretă a lui John le Carré. Jane a fost a doua soție a autorului de romane de spionaj.
Volumul a fost prezentat la Festivalul Literar de la Oxford. Conform Daily Mail, care citează The Telegraph, Sisman a spus că a identificat 12 amante în carte, dar „cred că au fost cel puțin o duzină mai multe”, a spus acesta. Mai multe femei l-au căutat după publicarea cărții, adăugând că „ele continuă să apară”.
„Cred că suntem mai monogami decât majoritatea cuplurilor”, i-a spus odată John le Carré lui Sisman, vorbind despre al doilea său mariaj. Și tot el i-a povestit că, după ce s-a căsătorit cu cea de-a doua soție, Jane, a încercat să o convingă un fost model să se mute cu ei și să trăiască într-un ménage à trois, susținând că „contribuția” ei ar fi fost importantă pentru munca lui.
I-a cerut biografului să ascundă amantele până după moartea sa și a soției
Atât de multe femei împărțeau patul său, încât un vecin din West Cornwall a ținut o evidență de peste 50 de cuceriri. Biograful a dezvăluit, în trecut, pentru Daily Mail că „cele mai multe dintre ele erau mai tinere decât el, unele mult mai tinere. Una a fost cea care avea grijă de fiul său cel mai mic. Cu o altă femeie, cu aproape 30 de ani mai tânără decât el, a avut două aventuri: prima la mijlocul anilor 1980, a doua 14 ani mai târziu. Ultima lui poveste despre care știu a fost cu o jurnalistă cu peste 40 de ani mai tânără”.
Când David se hotăra să seducă o femeie, o urmărea neîncetat. Un bărbat frumos chiar și la vârsta mijlocie târzie, el putea fi „o companie scânteietoare, spirituală și atentă, cu un fond de povești distractive” și multă experiență pe care să se bazeze. Le scria scrisori erotice, făcându-le să se simtă dorite. El le-a ademenit pe cele cu ambiții literare să-și imagineze că ar putea scrie împreună. Avea capacitatea de a-i face pe oameni să-l iubească chiar și atunci când știau că nu ar trebui, se mai arată în noua biografie.
Surse foto: Pixabay, Instagram, Daily Mail
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook