Simona Ionescu / Redactor Șef

Un agent Mossad implicat în moartea Prințesei Diana. Conspirația a ieșit la iveală

Un agent Mossad implicat în moartea Prințesei Diana. Conspirația a ieșit la iveală
Decesul Prințesei Diana a umplut de durere o lume întreagă, în urmă cu 25 de ani. Ani de zile la rând tragicul accident a fost întors pe toate părțile și analizat. Un serviciu secret a fost implicat, conform ultimelor dezvăluiri.

Un agent Mossad a fost implicat în moartea Prințesei Diana. Mai exact este vorba de Henri Paul, șoferul care conducea  mașina în care se afla prințesa Diana. Acesta fusese recrutat de serviciul secret israelian cu puțin timp înainte de tragedie.

Prințesa Diana a murit în data de 31 august 1997, într-un accident de mașină în tunelul rutier Pont de l’Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed și cu șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul, şeful agenţilor de pază şi supraveghere informativă de la Hotelul Ritz din Paris. Acesta șofa mașina cu cei doi amanți, un  Mercedes-Benz, pentru a-i feri de paparazzi. Mașina s-a ciocnit de al treisprezecelea stâlp al tunelului, ocupanții rânindu-se fatal și din cauza faptului că nu purtau centuri de siguranță.

Cum a murit Prințesa Diana

Accidentul a avut loc în contextul în care mașina în care se afla Prințesa Diana era urmărită îndeaproape de paparazzi pe motociclete. La Place de la Concorde, Henri Paul a apăsat pedala de accelerație pentru a scăpa de aceștia, intrând în tunel cu o viteza estimată la 200 km/h (adică de patru ori viteza maximă permisă). El a pierdut controlul mașinii, Mercedesul ricoșând într-un zid și zdrobindu-se literalmente de pilonii care susțineau partea superioară a tunelului.

Diana, încă în viață, însă cu răni grave la nivelul pieptului, a fost dusă la Hôpital de la Salpêtrière, unde a intrat în stop cardiac la câteva minute. Deși s-au străduit, medicii nu au reușit să o resusciteze, iar în jurul orei 3 dimineața a fost declarat decesul prințesei care, în acel moment, avea 36 de ani.

Agent Mossad implicat în moartea Prințesei Diana

Acum, scriitorul britanic Gordon Thomas a dezvăluit în cartea sa, „GIDEON’S SPIES – The Secret History of the Mossad”, că Henri Paul, fusese recrutat de Mossad, cu numai câteva zile înainte de tragedie. Acesta vorbește despre o conspirație împotriva Dianei și oferă indiciile.

Henri Paul, şeful agenţilor de pază şi supraveghere informativă de la Hotelul Ritz din Paris, fusese recrutat de Mossad, cu numai câteva zile înainte de accident (Sursa foto: Instagram)

Serviciul secret israelian, Mossad, a fost înființat la 13 decembrie 1949. Practic, e serviciul secret cel mai controversat. În legătură cu agenții Mossad, de-a lungul istoriei, au fost puse multe evenimente majore. Holocaustul, moartea lui Yizhak Rabin, dar și a Prințesei Diana, sunt unele dintre ele.

Deconspirarea agenților MI6 care trebuiau să o ucidă pe prințesă

Pe de altă parte, un fost ofiţer britanic din spionajului extern, care trăiește în Elveţia, a pus pe Internet numele reale ale celor 12 colegi de la MI6 care aveau ca misiune uciderea Dianei. Publicarea numelor a generat un  fapt scandal imens în Marea Britanie, scrie Historia. Fostul ofițer s-a ales cu mandat de arestare, iar dezvăluirile lui au dus la retragerea celor 12 ofiţeri deconspirați. Apoi pe 30 august 1997, Diana și Dodi au zburat din Sardinia spre Paris. Urmau să înnopteze la vila lui Dodi din capitala Franței.

A doua zi, dimineață, Prințesa Diana urma să se întoarcă în Marea Britanie. Cei doi iubiți au luat masa la Ritz, hotel deținut de tatăl lui Dodi. Nu au avut liniște. Paparazzii au apărut imediat în zona. Spre finalul cinei, Dodi și-a pus șoferul personal să plece cu mașina înapoi la vila sa, ca să păcălească fotografii. S-a luat decizia ca Henri Paul să îi conducă acasă, cu altă mașină. Acesta a acceptat misiunea deși băuse și luase și anti-depresive, o combinație care nu e recomandată.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre