Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce animale interesante de companie și-au luat vedetele

Ce animale interesante de companie și-au luat vedetele
În timpul Epocii de Aur de la Hollywood era obișnuit ca vedetele să fie însoțite de un animal de companie primit de la fani sau de la studioul lor. De regulă, animalele acestea erau utilizate ca instrumente promoționale pentru viitorele producții. 

Alte vedete, precum Elizabeth Taylor sau Audrey Hepburn, erau pur și simplu doar mari iubitoare de animale.  Aici, avem fotografii ale unora dintre cele mai pline de farmec vedete din Hollywood și animalele lor de companie.

Clara Bow a fost una dintre vedetele de top din anii ’30, întrucât a reușit să facă tranziția de la filmele mute la cele cu sonor.  Aici, actrița este văzută jucându-se cu iubitul ei câine.

Actorul Gregory Peck se afla pe platourile de filmare la „The Gunfighter”  când a primit de acasă vestea despre câinele său de poliție alsacian, Slip, care a intrat în travaliu si a nascut 13 pui.

Tony Curtis și Janet Leigh s-au afisat  pe peronul de la Grand Central Terminal din New York cu sosirea lor acasă de la filmarea lui filmului “Houdini” , ei erau însoțiți de un  pudelul negru, numit pe bună dreptate Houdini.

Celebrul cântăreț și compozitor, Wishart Campbell, este fotografiat fumând pipă în 1956 cu bufnița sa de companie, Archie, cocoțată deasupra.

Familia Kennedy deținea o adevarată „menajerie” la Casa Albă – de la câinele lui JFK până la poneiul copiilor lor, Macaroni.  Aici, JFK o ține în brațe pe Pushinka, primită cadou de soția sa de la liderul sovietic al momentului. Mult timp s-a crezut că acest câine de mici dimensiuni ar fi un spion.

Lauren Bacall și Humphrey Bogart s-au căsătorit la ferma prietenului lor Louis Bromfield din Lucas, Ohio în 1945. În același an, și-au adoptat boxerul, Harvey.  Cuplul l-a primit pe Harvey drept cadou de nuntă de la un prieten.  Harvey a murit la doar șase luni după ce Bogart a murit de cancer pulmonar în 1957.

Regina Elisabeta s-a atașat de cățeii din rasa corgi încă de când era o fetiță, atât de mult încât a fost cunoscută pentru creșterea lor la Palatul Buckingham.  Aici, tânăra prințesă este fotografiată împreună cu două dintre animalele de companie ale familiei sale, Jane și Dookie.

De-a lungul carierei sale, Elizabeth Taylor a fost înconjurată constant de animale de companie.  În 1940, într-una dintre cele câteva zile libere de la filmare, si-a facut timp pentru a face o baie cațelului cocker spaniol, Amy, pe care a numit-o după personajul ei

Actrița Zsa Zsa Gabor a avut pudeli uriași ca animale de companie, pe care îi vopsea roz, ocazional, dar și o oaie, tunsă și aranjată precum un câine. Aici e alături de cei doi pudeli roz.

Iubitul corgi al lui Ava Gardner, Rags, a fost un cadou pentru vedeta de fillm din partea celui de-al treilea soț al său, Frank Sinatra.

Josephine Baker a primit un ghepard de companie, Chiquita, ca un cadou de la proprietarul clubului de noapte pentru ca ea să o poată folosi în reprezentața ei.  Cu toate acestea, după încheierea spectacolului, Josephine a păstrat-o pe Chiquita ca un animal de companie personal. Dar Ghepardul ei nu a fost singurul animal de companie din viața ei ; avea și o capră de companie pe nume Toutoute și un porc pe nume Albert.

Salvador Dalí și cocoșul său, Oscar.  Renumitul artist spaniol a fost însoțit de Oscar în călătoria sa la New York în 1955. Dar a avut și câini.

Actorul Clark Gable a fost deseori fotografiat împreună cu iubitul său setter irlandez, Queen, în 1941. Iubitorul de animale deținea și cai la ferma sa din Encino, California.

Elvis Presley avea destule animale acasă, de la găini și măgari până la păuni și curcani. Elvis lua constant animale noi, dar niciunul mai exotic decât cangurul său.  Animalul i-a fost facut cadou de un fan australian atunci când filma videoclipul pentru „Jailhouse Rock”, dar cântărețul a dat în cele din urmă animalul de companie grădinii zoologice din Memphis.

De-a lungul vieții, Audrey Hepburn a preferat rasa de câine Yorkshire Terrier, iar animalul ei de companie, numit Mr. Famous, a făcut ca rasa să crească în popularitate.

Ingrid Bergman a fost o mare iubitoare de animale.  Abilitățile actriței suedeze de a călări au fost utile când a jucat în Ioana de Arc în 1948.

Sursa foto: Instagram

Uimitor! Cum arăta Kylie Jenner înainte de operații. În adolescență pare cu totul altă persoană

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre