Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai înaltă plajă de pe acoperiș din lume se va deschide până în 2026. Are și cea mai lungă tiroliană din lume

Cea mai înaltă plajă de pe acoperiș din lume se va deschide până în 2026. Are și cea mai lungă tiroliană din lume
Cea mai înaltă plajă pe acoperiș din lume va fi deschisă până în 2026 cu propriul nisip și apă de mare. Plaja înaltă până la cer va face parte din complexul Manta Bay de pe insula Al Marjan din Ras Al-Khaimah.

Cea mai înaltă plajă pe acoperiș din lume va avea o înălțime de 197 de metri și va fi dotată cu cabine de plajă și șezlonguri „cocoțate” pe nisip adevărat, cu vedere la piscinele cu apă de nisip.

Andrei Charapenak, CEO al Major Developers, a declarat că își doresc să aibă cel puțin un record mondial pentru fiecare proiect pe care îl construiesc în Emiratele Arabe Unite (EAU). „Credem că a sosit momentul să investim în Ras al Khaimah, deoarece emiratul va înregistra un aflux masiv de turiști, mai ales după deschiderea Wynn Resort pe insula Marjan.”, a spus specialistul. Aceasta este doar una dintre cele mai recente atracții care bat recorduri în Ras Al-Khaimah, o destinație de vacanță în plină ascensiune în Orientul Mijlociu.

Un „Dubai mai ieftin”

Cea mai înaltă plajă de pe acoperiș

Destinația a fost comparată cu un „Dubai mai ieftin”, în ciuda faptului că se află la doar 45 de minute distanță, cu vacanțe mai accesibile, oferind în același timp temperaturi ridicate de soare în timpul iernii. „Ras Al Khaimah este o alternativă excelentă la Dubai pentru cei care doresc să viziteze această parte a lumii cu un buget mai mic.

Este o destinație deosebit de bună pentru cei care caută un sejur all-inclusive sau o vacanță de familie la un preț avantajos, cu plajele sale frumoase și aurii și apele calde”, a mărturisit Antonio Fellino, directorul general al Travel Republic anul trecut. Printre atracțiile celebre se numără cea mai lungă tiroliană din lume, Jais Flight, care parcurge 1680 de metri în doar câteva minute.

Alte atracții turistice includ drumeții în deșert în Sonara Al Wadi pentru a vedea gazele și orizeii arabi, precum și drumeții pe Jebel Jais, cel mai înalt munte din Emiratele Arabe Unite.

Prima insulă de jocuri de noroc

Există și alte atracții noi și interesante care se deschid în EAU. Printre acestea se numără o nouă atracție e-sport în valoare de 280 de milioane de dolari (220 de milioane de lire sterline) în Abu Dhabi, care va fi construită pe prima insulă de jocuri de noroc unde oaspeții se vor parașuta pentru a se înregistra. Surf Abu Dhabi urmează să se deschidă în acest an cu cel mai mare val artificial din lume.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre