Simona Ionescu / Redactor Șef

Cei mai sinceri prieteni ai familiei regale. Regii și reginele ar face orice pentru animalele lor de companie

Cei mai sinceri prieteni ai familiei regale. Regii și reginele ar face orice pentru animalele lor de companie
Din timpuri îndepărtate, membrii familiei regale britanice sunt cunoști pentru dragostea lor pentru animale. Regele Charles nu face excepție de la regulă.

Când vine vorba de animale, membrii familiei regale britanice nu fac rabat. Cei mai buni prieteni trebuie să fie tratați așa cum scrie la carte și să li se facă toate poftele. 

Poneiul Peggy, primul prieten al reginei Elisabeta

Regina Elisabeta, în 1930, cu poneiul Peggy

La doar câțiva ani, regretata regină Elisabeta a primit cel mai frumos dar de la bunicul său, regele George al V-lea. În viața ei a intrat poneiul Shetland, botezat Peggy.

Regina l-a îndrăgit pe loc și au legat o incredibilă prietenie și nu odată tatăl Suveranei regele George al VI-lea a fose văzut cum ținea frâul calului, în timp ce fiica sa îl călărea.

Elisabeta a continuat să dețină sute de cai de curse și a călărit regulat toată viața ei. Caii Suveranei au câștigat peste 1.600 de curse, ceea ce i-a adus premii în valoare de peste 7 milioane de lire sterline.

Sharp, marea iubire a reginei Victoria

Sharp i-a adus alinare reginei Victoria în cele mai grele momente din viață

Și regina Victoria a fost o mare iubitoare de animale. Aceasta l-a iubit enorm pe Sharp, un superb collie, care a sprijinit-o după ce l-a pierdut pe soțul său, prințul Albert.

În ceea ce-l privește pe regele George al V-lea, acesta era nedespărțit de papagalul Charlotte, care mânca chiar și la masă. Papagalul gri african a fost achiziționat de regele George al V-lea pe vremea când servea în Marina Regală, iar pasărea a devenit parte din familie.

„Dumnezeu să-l salveze pe rege”

Papagalul Charlotte, alături de micuța Elisabeta și bunicul său, regele George al V-lea

Charlotte adora să stea la masă, în ciuda dezaprobării reginei Maria și era foarte vorbăreț. Pasărea obișnuia să vorbească, iar sursele spun că spunea adesea „Dumnezeu să-l salveze pe rege”, dar și câteva cuvinte mai ciudate.

Regina Elisabeta s-a jucat cu pasărea când era tânără și chiar a hrănit-o cu bucăți de zahăr. La câteva săptămâni după moartea regelui, DailyMail a relatat cum Charlotte întreba „Unde este căpitanul?”, de fiecare dată când cineva intra în biroul său de la Palatul Buckingham.

Regina Camilla îi adoră pe Beth și Bluebell

Regina Camilla, alături de unul dintre blănoșii săi

Iubitoare de animale este și regina Camilla, care are doi jack russell terrier salvați. E vorba de  Beth și Bluebell, care au însoțit-o la angajamentele oficiale. Cățelușa reginei Camilla, Beth, a ajuns la Battersea Dogs and Cats home din Londra în 2011 și a fost adoptată de regină la vârsta de 12 săptămâni.

The Mail a relatat la acea vreme cum Camilla s-a îndrăgostit de Jack Russell după ce a văzut o fotografie a ei într-un e-mail. Camilla a avut anterior un Jack Russell pe nume Freddy, care a trăit până la vârsta de 21 de ani. Era atât de iubit de familie încât fiul ei, Tom Parker Bowles, și-a numit propriul fiu după cățel.

Gus, prietenul lui Meghan a fost salvat de fosta actriță în 2015

Meghan și Gus, prietenul său

Și Meghan Markle are un prietenos blănos pe care-l adoră. E vorba de Gus, un beagle pe care l-a salvat în 2015 și l-a adus cu ea când s-a mutat la Palatul Kensington.

Dar beagle-ul iubit al lui Meghan a venit cu ea când s-a mutat în Marea Britanie și a locuit în Palatul Kensington în 2017. Cățelul a fost la doar câteva zile distanță de a fi eutanasiat după ce a fost găsit rătăcind prin pădure în Kentucky în 2015, înainte ca Meghan să îi ofere un cămin.

Regina Elisabeta și-a luat câinele în luna de miere

Unul dintre caii preferați ai Reginei la sfârșitul vieții a fost poneiul ei, Balmoral Fern. Calul a fost numit după iubita sa reședință scoțiană, unde regina s-a stins în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Când regina Elisabeta avea șapte ani a primit în dar primul ei câine, iar la casa părinților săi din Londra, aceasta stătea cu doi corgis. La împlinirea vârstei de 18 ani, Elisabeta a primit-o cadou pe Susan, un corgi care a fost atât de iubit de monarh încât a însoțit-o pe ea și prințul Philip în luna de miere, în 1947.

Câinii familiei regale aveau dietă de lux

Ultimii câini ai reginei Elisabeta

Fosta suverană a deținut mai mult de 30 de câini de-a lungul vieții sale și a fost adesea fotografiată cu ei în turneele regale.

Cățeii Majestății Sale aveau o dietă de lux, cu friptură și piept de pui pregătite așa cum scrie la carte de bucătar. După moartea reginei, doi dintre corgii ei, Muick și Sandy, au fost scoși din Castelul Windsor pentru a asista la trecerea cortegiului funerar.

Lupo, câinele lui Kate și William

Kate și William au suferit enorm când l-au pierdut pe Lupo

Când s-au căsătorit în anul 2011, prințul William și prințesa Kate au primit cadou un cocker spaniol, care a primit numele Lupo. Blănosul a fost la loc de cinste atunci când William și Kate au publicat o fotografie în care îl țineau în brațe pe nou-născutul George în grădina casei familiei Middleton din Berkshire.

Din nefericire, s-a stins în 2020, după aproape nouă ani alături de familie. Kate și William au suferit foarte mult, dar în 2021 au adoptat de la fratele prințesei un alt câine, pe Orla.

Preferatul regelui Charles

Se cunoaște că regele Charles a avut o slăbiciune deosebită pentru terrierii Jack Russell. El a avut unul, pe nume Tigga, timp de mai bine de 18 ani, iar cățelul a crescut alături de prințul William și prințul Harry.

Tigga i-a fost dăruită de designerul de grădini Lady Salisbury și a apărut pe multe felicitări regale de Crăciun și de aniversare. Din nefericire, câinele a fost eutanasiat în 2002, după o boală îndelungată. În semn de recunoștință, regele a pus să i se ridice o sculptură din salcie în incinta Highgrove House, în semn de comemorare.

Sursă foto: Dailymail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri