O geantă Hermes în ediție limitată poate costa și peste 100.000 de euro. în comparația cu acest preț, poșetele de la Balenciaga, Fendi, Bottega sau Dolce, care costă „doar” câteva mii de euro, par niște fleacuri. Vedetele știu cel mai bine că aceste piese reprezintă o investiție și atunci sunt atente să aibă mare grijă de ele.
Merită amintit episodul consumat în timpul scurtei relații dintre Ye ( Kanye West) și Julia Fox: la petrecerea aniversară de ziua actriței i-a făcut cadou o geantă Hermes, modelul Birkin, dar a cumpărat poșete similare, însă ceva mai mici, și tuturor prietenelor acesteia, invitate. De ce a făcut fostul soț al lui Kim Kardashian așa un gest? Categoric, a vrut să impresioneze. Asta în primul rând. Dar a făcut-o și pentru că știa cât de valoroase sunt aceste genți din piele.
Trucul cu eșarfa, știut în toată lumea bună
Un truc al iubitelor de milionari în privința Hermesurilor este cel cu eșarfa. Baretele genților se învelesc în eșarfe pentru a nu se uza. Lumea care nu se pricepe crede că e un truc fashion, însă realitatea este că prin această metodă se păstrează geanta în stare impecabilă pentru a fi revândută la un preț apropiat de cel al achiziției sau chiar mai mare, dacă geanta face parte dintr-o ediție limitată.
Acest secret a fost dezvăluit de o „milionăreasă” din SUA, care a recunoscut că aceste genți nu reprezintă doar un accesoriu fashion, ci o investiție. Chiar Monica Gabor, iubita milionarului chinez Mr. Pink. Și Anamaria Prodan face deseori asta.
Gențile din piele naturală sunt valoroase, mai ales că durata lor de viață poate atinge decenii. Pentru a se păstra în condiții optime, geanta din piele necesită o rutină de îngrijire corectă pentru a-și putea conserva aspectul natural de-a lungul anilor. Chiar și când încep să aibă urme de uzură, gențile de piele își păstrează farmecul.
Secretele divelor pentru păstrarea genților scumpe
Evitați expunerea genții de piele la umiditate. Umezeala e cauza care conduce la umflarea și alterarea formei naturale a produsului. Dacă te-a prins ploaia sau ninsoarea în oraș, atunci lasă geanta să se usuce natural, fără să o așezi pe calorifer sau să utilizezi uscătorul de păr. De asemenea, asigură-te că geanta este complet uscată înainte să o depozitezi în dulap. Prezența umezelii generează apariția mucegaiului.
Nu supraîncărcați geanta de piele. Pielea este un material robust și elastic, dar asta nu înseamnă că trebuie să transporți în geantă obiecte prea grele sau voluminoase. Suprasolicitată, geanta își pierde conturul elegant, se întinde, apar fisuri și se poate rupe.
Păstrați-i-le forma. În perioadele în care nu e folosită, geanta se păstrează în dulap, umplută cu ambalaje de hârtie, ziare sau folie, astfel încât să își conserve forma inițială. Evitați să îndoiți sau să înghesuiți gențile. Ideal e să păstrați gențile în saci de pânză de bumbac, pentru a le feri de praf.
Înlocuiți geanta ocazional. Folosirea frecventă fără pauză a aceleași genți grăbește uzura materialului.
Protejați detaliile metalice. Dacă geanta este dotată cu detalii metalice, atunci aveți grijă să le înfășurați în hârtie absorbantă înainte de depozitarea în dulap. Altfel, vă puteți trezi că metalul lasă urme inestetice pe suprafața produsului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook