Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai mare salariu din marea Britanie, din toate timpurile. Nu e al Reginei, iar suma e uluitoare

Cel mai mare salariu din marea Britanie, din toate timpurile. Nu e al Reginei, iar suma e uluitoare
La noi există Super Bet - jocuri de pariuri, cu Ilie Dumitrescu, știți prea bine reclamele tv. Veți fi uluiți de sumele care se vehiculează într-un astfel de business.

Cel mai mare salariu din marea Britanie, din toate timpurile nu este al reginei. Dar vă spunem valoarea lui: 469 milioane de lire sterline. Șefa Bet365, Denise Coates, și-a plătit 469 milioane de lire sterline – cel mai mare salariu din istoria Marii Britanii. A ajuns la această sumă în pandemie, după ce, profitând de câștigurile colosale înregistrate de afacerea pe care o conduce, și-a mărit leafa cu 45%.

Coates a luat un salariu de 421 milioane de lire sterline, completat cu o plată de dividende în valoare de 48 de milioane de lire sterline pentru cele 50% din acțiunile pe care le deține în afacere.

Magnatul jocurilor de noroc, a ajuns la o avere de 1,3 miliarde de lire sterline, în nici cinci ani. Acest salariu înseamnă că, între aprilie 2019 și martie 2020, ea a câștigat echivalentul a 1,3 milioane de lire sterline pe zi, sau 54.000 de lire sterline pe oră. Altfel spus, ea a dus  acasă de 2.360 de ori mai mulți bani decât primul ministru. Salariul ei e, totodată, mai mult decât toate salariile executivilor celor mai mari 100 de companii listate din Marea Britanie.

În total, Bet365 a distribuit 607 milioane de lire sterline managerilor, inclusiv fratelui doamnei Coates, John. Cifra este de 699 ori mai mare decât Bet365 donată către GambleAware, o organizație caritabilă care lucrează pentru a reduce daunele cauzate de jocurile de noroc din Marea Britanie, în cadrul sistemului de „taxare voluntară” din industrie.

Cel mai mare salariu din Marea Britanie, din toate timpurile

Familia Coates se estimează că are o avere de aproximativ 6,8 miliarde de lire sterline, ceea ce face ca Denise Coates să fie cea de-a cincea cea mai bogată femeie din Marea Britanie.

Cel mai mare salariu din marea Britanie, din toate timpurile

Denise Coates a început să lucreze la pariuri în adolescență, în magazinele deținute de tatăl ei. Acesta era fiul unui miner care a făcut avere dintr-o afacere de catering pe stadionul sportiv din localitate.

Apoi mama a cinci copii, inclusiv patru fete adoptate din aceeași familie, a văzut că viitorul industriei era online și a ipotecat magazinele de pariuri pentru a construi site-ul web Bet365. Denise Coates a cumpărat numele de domeniu bet365 pe eBay în 2001 cu 20.000 de lire sterline și a început să exploateze o afacere de pariuri dot.com dintr-o cabină portabilă din Stoke, scrie Daily Mail.

Acesta a intrat în creștere rapidă datorită publicității prolifice conduse de actorul Ray Winston. Prin anii 2010, site-ul a fost în mod repetat programat pentru comercializarea agresivă a pariurilor „în joc”, despre care se crede că încurajează pariurile impulsive. Compania este acum un lider global care angajează 5.100 de oameni din sediul central din Stoke-on-Trent și Gibraltar.

Compania de pariuri, cel mai mare contribuabil

Familia Coates, care deține clubul de fotbal Stoke City, este, de asemenea, cel mai mare contribuabili din Marea Britanie. Compania a plătit 615 milioane de lire sterline în 2019/20. Pe lângă un impozit colosal estimat la 220 de milioane de lire sterline pentru  venitul personal al Denisei Coates.

În 2019/20, Bet365 a donat 85 milioane de lire sterline fundației de caritate a Denisei Coates. Anterior a mai donat bani către  Oxfam și Douglas Macmillan Hospice. Dar Coates a fost criticată pentru că nu a donat mai mulți bani. Britanicii spun că ar trebui să finanțeze tratamentul pentru dependența de jocuri de noroc.

În 2019/20, Bet365 a promis doar 868.000 de lire către GambleAware. Aceasta colectează donații pentru tratament și cercetare. În acest an, după mărirea salarială acordată,  se așteaptă ca donația să crească. Măcar  până la aproximativ 14 milioane de lire sterline.

Ea și-a cheltuit averea enormă pe o imensă proprietate de țară, de 90 de milioane de lire sterline. Planurile pentru casă întinsă, amplasată în 52 de acri de parc Cheshire, includeau un lac artificial, terenuri de tenis scufundate, grajduri, grădini ornamentale, cabane pentru muncitori și o casă pentru bărci.

Ea a plantat, de asemenea, 200 de copaci, a ridicat un gard de securitate de doi metri în jurul proprietății. Se spune că familia ei folosește un elicopter, în timp ce doamna Coates conduce ea însăși o mașină sport Aston Martin DB9 cu plăcuțe de înmatriculare personalizate.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Exclusiv. Adevărul despre milionarul Sebastian Dobrincu și Mimi. De ce s-au despărțit, de fapt

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre