Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai ciudate băuturi din lume. Ați încerca așa ceva?

Cele mai ciudate băuturi din lume. Ați încerca așa ceva?
Tuturor ne place să călătorim și să descoperim culturi noi și obiceiuri, însă când vine vorba de gustat diverse preparate ciudate lucrurile stau diferit, căci puțini suntem dispuși să riscăm.

În lume există foarte multe preparate și băuturi pe care noi le-am putea considera ciudate, însă pentru anumite popoare acestea reprezintă adevărate delicatese. Mai jos, o selecție a celor mai dubioase băuturi de pe glob.

1. Ceai cu unt de yak 

Sursa foto: Facebook

Preparat din frunze de ceai, unt de yak și sare, gustul acestei băuturi din Tibet s-ar putea să fie oribil pentru mulți, însă sursele spun că de fapt nu e chiar atât de groaznic. 

2. Tărie de pescăruș 

Oricât ar părea de ciudat, în zonele arctice această licoare este extrem de căutată. Rețeta? Se ia una bucată pescăruș decedat, se pune într-o sticlă de apă și se lasă la fermentat, la soare. Vă lăsam pe voi să trageți concluziile. 

3. Cocktail Sourtoe

Sursa foto: Facebook

Daca ajungeți vreodată în Dawson, Canada, să nu vă mirați daca intrați într-un bar și vi se pune în față un pahar cu whiskey în care găsiți vreun deget uman deshidratat. Băutura a apărut în urmă cu 40 de ani și a devenit un adevărat ritual pentru cei ce vizitează orașul. 

4. Vin sau whiskey de șarpe, scorpion și alte vietăți 

Sursa foto: Facebook

Aceste băuturi sunt extrem de răspândite în zone precum Vietnam sau China și se spune despre ele că au proprietăți vindecătoare. Sticlele au în interior câte o vietate întreagă, la care dacă te uiți zici că e adormită. Nu vă faceți griji însă, șerpii și scorpionii sunt în prealabil eliberați de venin, astfel că degustarea este destul de sigură, sau cel puțin așa spun cei care o produc. Menționăm că aceste băuturi sunt interzise în Europa, astfel că nu le veți putea comanda online prea curând. 

5. Kumis 

Sursa foto: Facebook

Aceasta băutură are o concentrație de alcool intre 0,7% vol și 2,5% vol și este originară din Mongolia, fiind făcută din lapte de iapă fermentat. Pe cei ce vor să ia contact cu obiceiurile și cultura mongoleza îi invităm să încerce acest preparat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre