Simona Ionescu / Redactor Șef

Cercetările arată că succesul unui bărbat depinde de femeia cu care se căsătorește și viceversa

Cercetările arată că succesul unui bărbat depinde de femeia cu care se căsătorește și viceversa
Cuplurile își promit să își fie alături unul celuilalt „la bine sau la rău, la bogăție sau sărăcie”. Unele studii dovedesc că alegerea partenerului de viață potrivit vă poate ajuta să reușiți în viață.

Barack Obama, de exemplu, își atribuie succesul politic soției sale. Și știința a explicat în cele din urmă că acestea nu sunt doar cuvinte goale. Suntem conștienți de expresia „în spatele fiecărui bărbat de succes există o femeie”, dar am fost bucuroși să vedem în cele din urmă cercetări științifice care susțin acest lucru.

Totul este despre sprijin

Poate undeva adânc în interior, fiecare dintre noi a bănuit că soțul/ soția joacă un rol important în modelarea succesului nostru. Și, în cele din urmă, un studiu publicat de Universitatea Carnegie Mellon a adus acest lucru la un nivel științific. Acesta susține că cei care au un partener de sprijin au șanse mai mari de a reuși în viață.

163 de cupluri au participat la un experiment în care oamenilor li s-a oferit șansa fie de a rezolva un puzzle ușor, fie să încerce să participe la o competiție pentru a câștiga un premiu. După ce au făcut oferta, cercetătorii au urmărit și înregistrat modul în care cuplurile au interacționat între ele înainte de a lua decizia. 

Au fost participanți ai căror soți i-au încurajat în continuare să aleagă opțiunea de a concura pentru un premiu, în timp ce au existat și cei ai căror soți erau neîncrezător sau chiar descurajați.

Mai mult, cercetătorii au verificat aceleași cupluri 6 luni mai târziu și au aflat că cei care au acceptat provocarea de a concura pentru un premiu, au cunoscut o creștere mai personală și au susținut că au mai multă fericire și bunăstare decât cei care au refuzat.

A fi pragmatic este important

Acesta nu este singurul studiu pe această temă. Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis au efectuat și cercetări pentru a dovedi că succesul unei persoane nu depinde doar de ei înșiși. Soțul/ soția lor joacă, de asemenea, un rol uriaș. 

Ei numesc „conștiinciozitatea partenerului” și pragmatismul elementele cheie în succesul celui de-al doilea soț.

„Nu aș fi femeia care sunt astăzi dacă nu aș merge acasă la acel bărbat”

Există multe exemple printre vedete și mari lideri care au mărturisit public că soții lor au jucat un rol major în succesul lor. 

În discursul său de începere de la Harvard din 2017, Mark Zuckerberg, de exemplu, a menționat că soția lui Priscilla l-a inspirat să-și ofere voluntar timpul în asistență socială și a adăugat că ea este cea mai importantă persoană din viața sa, deci ai putea spune că a fost cel mai important lucru a construit în timpul său acolo.

Desigur, nu este vorba doar de soții care îi susțin. Beyoncé îl numește, de asemenea, pe soțul ei „un susținător pe atât de multe niveluri”, precum și cel care „îi oferă fundamentul adecvat”. Într-unul dintre interviurile sale, artista a spus că nu ar fi femeia care este astăzi dacă „nu s-ar duce acasă la acel bărbat”.

Desigur, viața noastră este mai mult decât să ne provocăm în puzzle-uri, dar simțiți vreodată că devine mult mai ușor să vă provocați atunci când partenerul dvs. vă sprijină?

Cazul nerezolvat al Monstrului din Florența. Crimele lui au semănat cu cele ale lui Rîmaru

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre