Peste câteva zile începe Chefi la cuțite, un sezon nou, al 13-lea, cu patru jurați în loc de trei, câți avea până acum, și cu reguli noi și surprinzătoare, după cum au anunțat producătorii. Ceea ce nu s-a aflat până acum este traseul carierei unuia dintre cei patru. Unul dintre jurații de la Chefi la cuțite s-a specializat în incendii. A lucrat ca pompier și a și stins, la viața lui, 150 de focuri.
Cu abordări gastronomice care-i diferențiază, dând savoare show-ului, jurații au, în același timp, parcursuri profesionale diferite, poveștile lor de viață alcătuind unul dintre cele mai puternice ingrediente motivaționale pentru participanții la preselecții. Astfel, dacă Chef Richard Abou Zaki și-a început foarte devreme drumul în bucătărie, de partea cealaltă, Chef Ștefan Popescu este cel mai bun exemplu că se poate reuși la orice vârstă în bucătărie, dacă există pasiune pentru gastronomie.
Unul dintre jurații de la Chefi la cuțite s-a specializat în incendii
Chef Ștefan Popescu și-a descoperit târziu înclinația pentru gătit, primul lui vis profesional fiind acela de a deveni pompier. S-a și specializat în această meserie, după ce a avut șansa să o cunoască din interior, pe durata stagiului militar pe care l-a efectuat, în tinerețe, celebrul jurat în vârstă de 47 de ani.
Parcursul lui în bucătărie a început surprinzător. „Când am terminat liceul, n-aveam de gând să mă fac bucătar. Am făcut armata la Pompieri și voiam să mă fac pompier. Am participat la peste 150 de intervenții ca pompier, în cadrul armatei, într-un an. Mi-am luat atestatul”, a povestit celebrul chef. Deși s-a specializat în meseria de pompier, nu a ajuns să o practice prea mult, pentru că i-a venit o altă idee.
„M-am gândit să mă fac detectiv. Când ești tânăr, crezi că totul e posibil. M-am înscris la o școală de detectivi, dar cei de-acolo m-au trimis la o anumită locație unde trebuia să stau de pază. Nu mi-a plăcut, așa că am zis «Stop»”, a povestit Chef Popescu. A ajuns bucătar întâmplător, angajându-se în bucătăria unui restaurant. Și și-a dat seama că era meseria pentru care se născuse.
„Am descoperit pe parcurs că îmi doresc să fiu bucătar”
„Așa am descoperit, pe parcurs, că asta îmi doresc – să fiu bucătar – și, de la zi la zi, acest lucru a devenit, într-adevăr, pasiune. După câțiva ani, am plecat să mă specializez în Marea Britanie, unde am muncit doi ani, revenind în țară ca sous-chef la un hotel din București proaspăt inaugurat. Și, deși, după o vreme, gândul meu a fost de a-mi îmbogăți din nou experiența peste hotare, am hotărât să rămân în țară, pentru că se născuse primul meu fiu și voiam să fiu alături de familia mea. În acești ani, am fost autodidact, citind multe cărți despre gastronomie.
Dar am și urmat, în țară și în Franța, diverse cursuri de maestru în arta culinară și bucătar-șef, dorindu-mi mereu să-mi extind cunoștințele. Eu sunt un exemplu că se poate reuși la orice vârstă în bucătărie, dacă vrei cu adevărat asta și ești pasionat de gastronomie. Și îmi doresc în continuare să mă perfecționez. În bucătărie, tot timpul trebuie să înveți. Mereu apar tendințe și tehnici noi și, dacă nu ești la curent cu noutățile, te pierzi”, a declarat Chef Popescu.
Urmează premiera Chefi la cuțite
Premiera maraton a sezonului 13 Chefi la cuțite va avea loc în serile de 18, 19 și 20 martie, de la 20:30, la Antena 1. Chef Ștefan Popescu, Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia și Chef Alexandru Sautner sunt jurații care vor întâmpina la audiții concurenții dornici să câștige un loc în echipele lor.
Totodată, cei patru ași ai gastronomiei vor pune la bătaie, în platoul amuletelor, întreaga lor experiență care se va întâlni cu emoțiile și adrenalina puternică a unui nou început pentru competiția Chefi la cuțite.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook