Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciudățeniile vieții de prințesă. Cine locuiește în subsolul casei Amaliei a Olandei, în Amsterdam

Ciudățeniile vieții de prințesă. Cine locuiește în subsolul casei Amaliei a Olandei, în Amsterdam
După un an sabatic și o poveste de dragoste care avansează frumos, prințesa Amalia a Olandei a plecat de acasă, și s-a mutat singură. Tânăra revoluționară și-a luat propria casă, în Amsterdam, însă nu a putut scăpa de tot de vigilența  părinților. E ciudat cine s-a mutat în subsolul casei, odată cu ea.

În ciuda faptului că anul universitar abia a început, se întâmplă deja multe în jurul studiilor Amaliei. De scurt timp și-a găsit o casă în Amsterdam și acum își începe studiile. Vă întrebați cum funcționează securitatea ei în perioada în care este studentă? Ideea e că până acum, prințesa Olandei, Amalia a locuit în Paleis Huis ten Bosch, care este situat pe o proprietate de țară. Acolo, paza era majoră, astfel încât prințesa se putea plimba neobservată și își putea face treaba, dar acest lucru este, desigur, mai dificil într-un apartament din Amsterdam.

Din acest motiv, agenții ei de securitate au primit un spațiu propriu în casa Amaliei, la subsol. Iar când iese afară, gărzile de securitate merg cu ea. Nu vor merge cu ea la cursuri, deoarece universitatea pare să-și ia propriile măsuri pentru a o proteja pe prințesă, însă dacă aceasta va voi să iasă seara în cluburi, gărzile de corp sunt obligate să o însoțească, informează Harpers Bazaar.

Gărzile de corp ale prințesei Amalia s-au instalat la subsol

Amalia nu trebuie să plănuiască toate acestea, spune expertul în drepturi de autor Rick Evers pentru NU.nl, deoarece jobul gărzilor de securitate este să se adapteze din mers și spontan. Amalia va avea și o femeie gardă de corp, pentru că este mai puțin vizibilă decât clasicul bărbat în costum negru.

Încă o curiozitate a vieții de prințesă: prințesa Amalia nu trebuie să decidă cu exactitate când va bea o bere, dar în cele din urmă securitatea ei trebuie să știe dinainte unde se duce. Apoi gărzile vor verifica locația: cum este amenajată camera, care este situația.

Ce studiază prințesa Amalia la Universitatea din Amsterdam

Cu o carieră școlară de succes în care a sărit peste o clasă în școala elementară, a absolvit liceul cu brio și a ales să studieze chineza, suplimentar din pasiune, Prințesa Amalia s-a dovedit a fi o elevă strălucitoare, scrie Harpers Bazaar. Universitatea  părea următorul pas logic, dar înainte de a începe aici, Amalia a decis să facă un an de repaus.

Spre deosebire de tatăl ei, regele Willem-Alexander, și de bunica, Prințesa Beatrix, Prințesa Amalia nu a optat pentru orașul Leiden, ci pentru Amsterdam, ca să urmeze studiile superioare. Ea s-a înscris la Facultatea de Politică, Psihologie, Drept și Economie (PPLE) în cadrul Universității din Amsterdam.  Pentru admiterea la aceste studii, prințesa a trebuit să treacă printr-o procedură de înscriere și selecție, la care a lucrat în ultimul an.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre