Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Claudiu Bleonț, mărturisiri: „îmi place consoarta”, despre primii blugi și cum l-a pregătit scrima pentru viață

Actorul Claudiu Bleonț, mărturisiri: „îmi place consoarta”, despre primii blugi și cum l-a pregătit scrima pentru viață
I-a scăpat o lacrimă când a fost judecat Nicolae Ceaușescu, iar pentru el televiziunea reprezintă trăiește clipa. Iată câteva lucruri neștiute despre actorul Claudiu Bleonț și ce reprezintă scrima pentru el.

Lui Claudiu Bleonț i-ar plăcea să câștige prezență de conștientizare și atitudine de echilibru. Lucruri neștiute despre Claudiu Bleonț, actorul care recunoaște că scrima l-a ordonat.

„Și m-a făcut să fiu veșnic îndrăgostit de misterul feminin”

A trecut prin mai multe divorțuri, dar spune că acestea l-a învățat să rămână fidel căsătoriei cu viața „și când n-o mai fi cu prezența”. Îi e recunoscător lui Dumnezeu pentru această experiență pentru că s-a îmbogățit din întâlnirea cu fostele partenere de viață. Și în acest moment cea mai bună prietenă îi este actuala soție. „Și m-a făcut să fiu veșnic îndrăgostit de misterul feminin. Îmi place consoarta”, i-a mărturisit Claudiu Bleonț lui Denise Rifai, la Kanal D.

„Nu mă tem de judecata oamenilor”

Claudiu Bleonț a răspuns întrebărilor lui Denise Rifai

Claudiu Bleonț spune că va crede mereu în spiritul legii, iar „judecata este cunoaștere, nu pedeapsă”. Actorul consideră că a crede în Dumnezeu „ne îmbogățește, indiferent cum s-ar numi El. Sunt doar o parte dintr-o sursă veșnică”. Nu se teme de judecata oamenilor, nici de cea divină. „Cea divină mă iubește, iar cei care mă pot judeca o fac doar din perspectiva lor, de aia mă uit la bârna din ochiul meu și nu la paiul din ochiul altuia”, s-a destăinuit Claudiu Bleonț.

„Construiesc o călugărie îndrăgostit de femei”

Bunicul matern al lui Claudiu Bleonț a fost preot și o bună bucată de vreme s-a zvonit că actorul ar vrea să se călugărească, asemenea multor colegi de breaslă.

Vedeta spune că „sunt deja”, întrucât „moștenirea pe care am primit într-un fel lucrează în mine, a mă regăsi, a mă recunoaște adânc în profunzimea și solitudinea mea, nu în singurătatea mea”. „Dar în același timp iubesc lumea, iubesc femeia și undeva încerc să construiesc o călugărie îndrăgostit de o femeie”, i-a spus actorul lui Denise Rifai.

„Doamne, mi-ai dat și eu, boul, nu vedeam”

Claudiu Bleonț joacă fenomenal înserialul „Lasă-mă în place. Camera 609”

A trecut prin spaima sărăciei și și-a dorit enorm o pereche de blugi, iar în jurul vârstei de 12-14 ani visul i s-a împlinit. „I-a trimis pachet lui tata un prieten armean din SUA. Cât privește sărăcia, am lucrat cu mine. Dacă ști să te compari pozitiv sau negativ. (…) erau niște blugi care nu arătau cum îmi imaginasem eu.

Port  în mine un blocaj formal să zic: Doamne mi-ai dat și eu, boul, nu vedeam”, susține actorul. Acum a început să „nu-mi mai fie frică de momente de lașitate, să am tandrețe față de lucrurile mele fragile, vulnerabile, incerte.

Scrima m-a făcut să respect și munca în echipă și efortul individual”

Succesul nu mi-a luat minție niciodată, poate că am avut secunde…”, a punctat actorul. Această stăpânire a căpătat-o din copilărie, când a făcut scrimă. (din clasa a IV-a, până în a XI-a). „Scrima m-a făcut să respect și munca în echipă și efortul individual, mă ajută să atac, să contraatac, să pierd, să câștig”, recunoaște actorul.

„Nu mi-e dor, pentru că e aici, cu mine”

Claudiu Bleonț a povestit cum l-a chemat Mircea Albulescu în cimitir

Mama lui Claudiu Bleonț a murit în Joia Mare, a fost înmormântată de Paște, iar seara actorul a avut spectacol. Întrebat dacă îi este dor de mama, a spus simplu: „Nu, pentru că e aici, cu mine”. Ambii părinți sunt îngropați la cimitirul Reînvierea și Bleonț recunoaște că nu prea merge la cimitir. Dar ceva cu totul incredibil i s-a întâmplat când trecea prin fața cimitirului și a simțit că ceva „mă trăgea acolo”.

„Atunci am realizat că Mircea Albulescu mă chemase să intru în cimitir”

„Am trecut odată cu bicicleta prin fața cimitirului, iar peste câteva ore m-am întors pe același drum, tot prin fața cimitirului. Și am simțit că ceva mă trage în cimitir. Am spus atunci: Mama, dar ești aici, cu mine, ce să caut în cimitir? Când am ajuns la teatru, am aflat că Mircea Albulescu fusese depus la cimitirul Reînvierea.

Atunci am realizat că cine mă chemase să intru în cimitir fusese Mircea Albulescu. M-am întors la cimitir și am stat câteva ore lângă trupul său”, a mărturisit Claudiu Bleonț. Actorul nu crede în moarte, „pentru că există existență și punct. Există transformare”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre