Simona Ionescu / Redactor Șef

Comuniștii i-au distrus cariera fratelui lui Șerban Copoț de la iUmor. „A fost sinistru”

Comuniștii i-au distrus cariera fratelui lui Șerban Copoț de la iUmor. „A fost sinistru”
Unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV, Șerban Copoț își amintește cu tristețe de perioada copilăriei. Situația n-a fost deloc ușoară.

Trupa Animal X a făcut furori în România, dar Șerban Copoț, unul dintre membri, a simțit la un moment dat că trebuie să facă o schimbare majoră în viață.

Invitat recent într-un podcast, Șerban a vorbit despre momentele copilăriei și adolescenței, când el și familia au fost urmăriți de securitate. Motivul: părinții nu au vrut să facă parte din partidul comunist.

Momentele prin care a trecut au fost cumplite, mai ales că fratele său nu a fost lăsat să dea examen la Academia de Marină și a suferit enorm din acest motiv. În plus, succesul formației Animal X a fost presărat și cu situații greu de reprodus în cuvinte, când băieții suportau lucruri grele atunci când ieșeau în oraș.

„Eram făcuți sataniști”

„Ne ziceau că suntem sataniști”

„Ne scuipau babele prin tramvai, ne ziceau că suntem sataniști. Noi mergeam, eram vopsiți permanent. (…) Mă doare când văd o nostalgie împrumutată la generațiile noi vizavi de comunism. Nici nu își dau seama ce mizerie a fost pentru România comunismul.

Familia mea era urmărită de securiști. Noi am dus-o foarte greu. Fratele meu nu a avut voie să dea la Academia de Marină, pentru că ai mei nu au fost înscriși în partid. Plus statul la coadă, foamete… A fost sinistru. Atunci românul a învățat să fure. Românul hoț a fost inventat în comunism”, a declarat acesta în cadrul podcastului.

Animal X, în perioada de glorie

„Să crești patru copii în comunism, cu lipsurile care existau, era o performanță”

Printre toate lucrurile grele, cea care îi făcea să se simtă iubiți a fost mama prezentatorului, căruia atât el cât și fratele îi vor rămâne mereu recunoscători pentru educați primită. ,,Mi-e greu să mă mai raportez la mine când vine vorba despre copilărie. Invariabil mă gândesc la mama, când vine vorba despre perioada aceea.

Să crești patru copii în comunism, cu lipsurile care existau, era o performanță de care m-am prins cu adevărat abia atunci când am devenit și eu părinte, la rândul meu. Până și acum asociez mirosul de portocale cu Crăciunul. Copilăria mea a fost superbă, pentru că am fost iubit, îngrijit, mângâiat și educat cu toată atenția de familia mea”, a mai spus artistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre