Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul William spune cum a primit vestea morții prințesei Diana: „Amintirile dureroase vin alături de o mare bucurie”

Prințul William spune cum a primit vestea morții prințesei Diana: „Amintirile dureroase vin alături de o mare bucurie”
Prințul William a făcut dezvăluiri despre momentul în care a aflat vestea morții prințesei Diana. Ducele de Cambridge a apelat la un factor neașteptat pentru a-și vindeca durerea.

Prințul Harry a fost primul care a vorbit despre moartea mamei sale, care l-a traumatizat până în punctul în care a avut nevoie de terapie. După el, prințul William rupe tăcerea și vorbește despre cum a primit vestea morții prințesei Diana. Prințesa Diana a murit în 1997, iar acest lucru a fost o experiență traumatizantă pentru Harry și William, care aveau 13, respectiv 15 ani. 

În timp ce Harry a crescut marcat de modul în care a fost tratată mama sa de presă, precum și de moartea tragică a acesteia, William a depășit mai ușor trauma și a perceput-o altfel, după cum chiar el a mărturisit. 

Cum a primit prințul William vestea morții prințesei Diana. Era în Scoția, acolo unde a cunoscut-o și pe Kate 

În 1997, când Diana a avut fatalul accident de mașină în Paris, Harry, William și Charles erau la Balmoral, în Scoția. Acolo a primit William vestea morții mamei sale. Într-o vizită recentă la Biserica Scoției din Endinburgh, ducele de Cambridge a dezvăluit că în momentul în care a aflat că Diana murise, i-a fost de mare ajutor natura, în care a găsit „confort și consolare în natura scoțiană” în timp ce plângea pierderea mamei sale. „Scoția este sursa unora dintre cele mai fericite amintiri ale mele, dar și a celor mai triste. Eram în Balmoral când mi s-a spus că mama a murit. Încă șocat, am găsit sanctuar în slujba de la Crathie Kirk chiar în dimineața aceea și în zilele întunecate de durere care au urmat, am găsit confort și consolare în exteriorul scoțian”

De asemenea, William a menționat faptul că, în timp ce pierderea suferită a fost sfâșietoare, de Scoția îl leagă totuși și amintiri frumoase, căci la Universitatea St. Andrews din Scoția a întâlnit-o pe Kate Middleton, care acum îi este soție. „Amintirile dureroase vin alături de o mare bucurie”, a spus prințul. 

„Drept urmare, legătura pe care o simt cu Scoția se va adânci pentru totdeauna. Alături de această amintire dureroasă este una de mare bucurie, deoarece aici, în Scoția, acum 20 de ani, anul acesta am cunoscut-o pe Catherine. Inutil să spun că orașul în care te întâlnești cu viitoarea ta soție deține un loc foarte special în inima ta. George, Charlotte și Louis știu deja cât de dragă este Scoția amândurora și încep să-și construiască amintirile lor fericite și aici”, a încheiat prințul William. 

Foto: Facebook

Filme de animație care au o semnificație psihologică profundă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre