Sfâșietoarea mărturisire a prințului Harry despre mama sa, Lady Diana

Sfâșietoarea mărturisire a prințului Harry despre mama sa, Lady Diana
În interviul acordat lui Oprah, prințul Harry a vorbit mult despre relația cu familia sa, mai ales cu părinții. Emoționantă a fost partea în care a povestit despre mama sa, Lady Diana.

Moartea mamei, petrecută pe când el avea 12 ani, l-a marcat teribil și, la un moment dat, a fost nevoit să facă terapie pentru a depăși depresia. Accidentul de la Paris s-a petrecut în seara de 31 august 1997.

Harry, aflat la vremea aceea în vacanță cu tatăl și fratele său, a reacționat groaznic când a aflat vestea cumplită. Multă vreme a refuzat să accepte ideea că nu o va mai vedea niciodată pe Diana. Abia la vârsta de 28 de ani a mers la un terapeut pentru a putea să-și rezolve problemele legate de starea lui mentală.

În interviul cu Oprah și-a deschis inima, cum nu a făcut-o niciodată pentru presă.

„Pe mine, terapia m-a pregătit pentru orice”, a spus prințul Harry. A arătat că, după drama traversată după dispariția mamei, s-a trezit că retrăiește alături de Meghan aceleași secvențe de hărțuire a presei de scandal și a paparazzilor. Iar când este întrebat dacă are regrete, el recunoaşte că nu a luat atitudine mai devreme în problema cu Meghan Markle:  „Istoria se repeta. Mama mea a fost urmărită până la moarte în timp ce avea o relație cu cineva care nu era alb. Și acum uite ce s-a întâmplat. Vrei să vorbești despre istoria care se repetă? Nu se vor opri până nu moare. Ar fi incredibil de dureros să pierd o altă femeie din viața mea. Este ca și cum lista crește. Și totul revine la aceiași oameni, același model de afaceri, aceeași industrie”.

Prințul Harry, mărturisire despre amintirile de la înmormântarea mamei sale

Cel mai mic fiu al prințului Charles și al Dianei i-a mărturisit celebrei realizatoare tv amintirile care-l răscolesc ori de câte ori se gândește la mama sa. Cel mai des îi vin în minte scenele în care prințesa Diana era urmărită de paparazzi, iar el era în mașină împreună cu fratele său, William.

Ea conducea, iar mașina lor era urmărită de cinci paparazzi pe motociclete. „Era aproape incapabilă să conducă din cauza lacrimilor. Nu exista protecție. Unul dintre sentimentele care mă urmărește întotdeauna este neputința … Asta s-a întâmplat în fiecare zi până în ziua în care a murit”.

Ceea ce își amintește cel mai mult la înmormântarea ei este sunetul copitelor cailor de pe trotuar, când îi trăgeau sicriul aflat într-o trăsură.

„Parcă eram în afara corpului meu, mergeam de-a lungul, făcând ceea ce se aștepta de la mine…arătând o zecime din emoția pe care o arătau toți ceilalți. Aceasta este mama mea. Şi nici măcar nu ai întâlnit-o. Nu am vrut să mă gândesc la ea, pentru că, dacă mă gândesc la ea, voi scoate la iveală faptul că nu o pot aduce înapoi și asta doar mă va întrista”.

Relatând toate acestea, prințul Harry a dorit să-și motiveze decizia pentru care a părăsit Curtea Regală și Marea Britanie, în ciuda tuturor vocilor care l-au criticat. „Este vorba de multă durere și suferință genetică, ele se transmit, așa că părinții ar trebui să se gândească. Acest lucru mi s-a întâmplat mie…”, a spus el.

Bebelușul prințesei Beatrice va avea titlu nobiliar italian. Care este explicația

Recomandarile noastre