Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată cel mai lung apartament din New York. Fotografii din „fortăreața” locuită de fiica lui Bill Clinton

Cum arată cel mai lung apartament din New York. Fotografii din „fortăreața” locuită de fiica lui Bill Clinton
Nu i-a fost ușor ca la adolescență să devină „Prima fiică” și să se trezească în lumina reflectoarelor. Stilul reținut și conservator, inspirat de mama sa a ieșit din preferințele ei, acum. Chelsea Clinton este  mamă, soție, autoare și își gestionează cu succes afaceri care au propulsat-o în rândul milionarilor. Are nevoie să își protejeze lucrurile și familia.

Nu au optat pentru un conac de lux, deși și l-ar fi permis, Chelsea Clinton și soțul ei, Marc Mezvinsky au optat pentru cel mai lung apartament din New York. Apartamentul din Manhattan al fostei „prime fiice” Chelsea Clinton, în valoare de 10 milioane de dolari, a fost descris ca o „fortăreață de lux”, conform New York Daily News.

Chelsea Clinton și soțul ei, Marc Mezvinsky, s-au mutat în el în 2013, la câțiva ani după ce s-au căsătorit. Cuplul are, între timp, doi copii – Charlotte și Aidan. Un al treilea urmaș e pe drum în acest moment, scrie The List.

Deși apartamentele din New York City nu sunt cu siguranță cunoscute pentru că sunt foarte spațioase, cuplul Clinton – Mezvinsky și copiii lor au o mulțime de spațiu. Mai exact, dispun de 5.000 de metri pătrați – pentru a cutreiera și a se relaxa. De fapt, apartamentul lui Clinton, deși nu este Casa Albă, este impresionant ca dimensiune. Este unic!

Acesta este cel mai lung apartament din întregul oraș și se întinde pe un bloc complet din Manhattan, așa cum a menționat Daily Mail. Și da, priveliștile asupra străzilor 26 și 27 sunt probabil chiar mai incredibile decât putem crede.

Locația spune totul

Apartamentul lui Clinton este situat direct în mijlocul districtului Flatiron, o zonă numită după reperul orașului, Flatiron Building. Această zonă este o parte foarte căutată, nu doar din Manhattan, ci și din New York în ansamblu. Layla Law-Gisiko, un rezident și membru al consiliului comunitar, a explicat pentru New York Times că zona cuprinde o parte din Ladies ‘Mile Historic District și se laudă cu „arhitectura sa fabuloasă”.

Când Natasha Corio s-a mutat în zonă, ea a spus că „nu era cel mai fierbinte cartier din Manhattan”, dar părerea ei s-a schimbat de atunci. „Suntem în inima orașului”, a declarat ea.

Flatiron District găzduiește proprietăți de milioane de dolari, cum ar fi casa lui Chelsea Clinton, precum și magazine de tip boutique. Rezidentul Nicholas Athanail, care s-a mutat în cartier la mijlocul anilor ’90, a declarat publicației că și districtul „a devenit cu adevărat un paradis alimentar”. Este un loc de locuit, sigur.

O casă „conștientă de mediu”

De mulți ani, Chelsea Clinton este preocupată de impactul omenirii asupra lumii. Într-un interviu acordat lui Parade, Clinton a spus că „încercarea de a salva animalele pe cale de dispariție și de a ajuta la salvarea planetei noastre” a fost „prima problemă globală cu care ea a simțit o legătură”.

Din motive de îngrijorare pentru mediu, Clinton a făcut mulți pași mici pentru a-și reduce propria amprentă de carbon. Astfel, în familia Clinton există căzi generoase dar dușurile sunt scurte. De asemenea, își învață copiii să aibă grijă de mediul lor.

„Cu supravegherea noastră, fiica noastră de 4 ani și jumătate ne poate ajuta să schimbăm becurile și, atunci când o facem, vorbim cu ea despre cât de important este pentru casa noastră să fim cât mai conștienți de mediu”, a spus ea pentru Parade. „Copiii nu pot înțelege cuvintele, dar sperăm că acel sentiment de responsabilitate familială și cetățenie familială le va afecta acțiunile și modul în care acționează în lume de-a lungul timpului.”

Fortăreața familiei Clinton

Clinton cunoaște prea bine importanța securității. Potrivit HuffPost, pachete suspecte cu „dispozitive potențial explozive” au fost trimise la casa părinților ei din New York și la biroul fostului președinte Barack Obama din Washington, D.C în octombrie 2018. Din fericire, au fost interceptate de Serviciul Secret. „În fiecare zi, sunt recunoscătoare femeilor și bărbaților din Serviciul Secret al Statelor Unite. Mulțumesc”, a scris pe atunci fosta „primă fiică” pe Twitter.

De aceea, când a fost pusă în ipostaza de a investi într-o locuință,  Clinton a cumpărat-o în clădirea The Whitman așa cum este. Locuința a fost facturată drept „una dintre cele mai sigure din Manhattan”. Deși The Whitman are doar patru apartamente, agenții imobiliari care au listat clădirea, Melanie Lazenby și Dina Lewis, au declarat publicației că există „un portar cu normă întreagă”.

Acestea au adăugat: „Nu cunosc nicio altă clădire cu acest tip de serviciu personal”. Potrivit listei imobiliare, clădirea are, de asemenea, un „ascensor cu cheie blocat, cu aterizări private pentru lift”.

Priveliști uimitoare asupra cartierului

Desigur, un sistem de securitate bun nu poate fi singurul motiv pentru care Clinton își iubește casa. Cu apartamentul ei întins atât pe strada 26, cât și pe strada 27, nu are doar o vedere superbă la stradă. Apartamentul oferă „priveliști uimitoare directe ale parcului Madison Square”.

Cu pereți aproape complet vitrați, dormitorul principal și în camera de zi ale apartamentului ei de la The Whitman, Clinton are o vedere panoramică asupra celor mai importante obiective turistice ale orașului.

Cel mai lung apartament din New York

Când ai vederi uimitoare asupra Manhattanului, asta te poate face să vrei doar să rămâi acasă și să privești pe fereastră.  Mamă dedicată, Chelsea Clinton se laudă cu bucătăria ultramodernă situată chiar lângă un living cu vedere la Parcul Madison Square. Cu nu unul, ci două cuptoare încorporate duale, petrecerile nu sunt cu siguranță o problemă pentru familia Clinton.

Cuptoarele separate sunt, de asemenea, un lucru destul de grozav pentru pregătirea alimentelor pentru persoanele cu alergii alimentare. Chelsea Clinton se crede că mănâncă o dietă fără gluten după ce a luat un tort de nuntă fără gluten. Dar oricât de grozave sunt aparatele, dulapurile Arclinea personalizate cu textură albă sunt piesa de rezistență. Acestea fac ca această bucătărie destul de modestă să apară de-a dreptul măreață. Blaturile din bucătărie adaugă o senzație excepțional de elegantă.

Dormitoare spațioase din oraș

Un studiu a constatat că unitățile construite între 2010 și 2016 în Manhattan au fost doar de aproximativ 866 de metri pătrați. Nu este cazul clădirii Whitman, care a fost construită la începutul anilor 1920. În special, apartamentul lui Clinton are câteva dormitoare serioase. Apartamentul de aproape 5.000 de metri pătrați are patru dormitoare – fiecare cu propria baie. Mai are și două dormitoare cu propriile dressing-uri.

Dormitorul matrimonial este, desigur, cel mai mare dintre cele patru camere, deoarece rulează pe toată lățimea apartamentului și are vedere la strada 27. Celelalte dormitoare au dimensiuni generoase, în special pentru copii. Din fericire pentru copiii lui Clinton, nu vor trebui să se lupte pentru o singură baie.

O baie uimitoare cu marmură italiană

Din cele șase băi din toată casa, una cu siguranță e demnă de vizitat. După cum subliniază planul etajului locului Clinton, unitatea Whitman are o „baie principală completă cu dale de marmură italiană”. Uși din sticlă fără ramă separă dușul spațios de restul băii.

Cada are, de asemenea, o cameră proprie – completată cu o treaptă de marmură care duce la baie. Fiecare baie proprie are, de asemenea, o cadă – care este cu siguranță la îndemână pentru copii. Într-un interviu cu Scary Mommy, Chelsea Clinton a spus că fiica Charlotte, la fel ca alți copii, se joacă cu jucării de baie. Cu toate acestea, jucăria ei la alegere nu este o rață de cauciuc. Ci o figură de acțiune a ei „Granma” Hillary Clinton într-un costum albastru.

A existat și o a doua casă

Pentru o vreme, Chelsea Clinton a deținut două case în districtul Flatiron. După ce s-a căsătorit, ea a cumpărat un apartament de aproape 2.000 de metri pătrați, cu vederi similare asupra parcului Madison Square. Deși mult mai mică, locuința era relativ modernă și uimitoare. După ce au locuit în acea casă timp de aproximativ trei ani, cuplul s-a mutat la câteva străzi distanță la casa lor de 5.000 de metri pătrați pentru a-și crește familia.

Totuși, Clinton nu a vândut imediat proprietatea inițială a cuplului. De fapt, abia în 2016 au decis să listeze apartamentul și, în 18 zile s-a vândut cu puțin sub 6 milioane de dolari. Nu știm sigur dacă Clinton va locui întotdeauna în New York sau dacă, probabil, va mai revedea Casa Albă, dar știm că are o dragoste pentru viața din districtul Flatiron.

Sursa foto: Eldi/SplashNews.com, TheList.com, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre