Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată o casă de 5,4 milioane de dolari. Vedeta din Emily in Paris s-a „restrâns” aici

Cum arată o casă de 5,4 milioane de dolari. Vedeta din Emily in Paris s-a „restrâns” aici
Lily Collins, vedeta din Emily in Paris, are o estetică aparte când vine vorba de locuințe. Tocmai a renunțat la ce avea și s-a mutat într-o casă de 5,4 milioane de dolari.

Lily Collins, vedeta din Emily in Paris are un gust aparte pentru lumina naturală, și din belșug. Fosta ei casă din Beverly Hills, în valoare de 17,4 milioane de dolari, o proprietate în stil Hollywood Regency, proiectată de arhitectul John Elgin Woolf în 1954, îi oferea multă intimitate în spatele cărămizilor roșii și a porților din fier forjat, dar era plină de ferestre din podea până în tavan și de luminatoare pentru a crea un sentiment de deschidere. A decis însă să renunțe la ea și să se restrângă, scrie Vogue.

Vedeta din Emily in Paris a cumpărat o casă de la actrița din Wonder Woman 1984

Cu cea mai nouă proprietate a sa, achiziționată de la nimeni alta decât colega actriță Kristen Wiig – cunoscută pentru Bridesmaids și Wonder Woman 1984 -, vedeta Emily in Paris aderă la dragostea sa pentru interioarele vitrate. Locuința, pe care Wiig a cumpărat-o cu 4,1 milioane de dolari și i-a vândut-o lui Collins pentru suma frumușică de 5,4 milioane, are o suprafață de 3.400 de metri pătrați. Este cu mult mai  mică decât conacul anterior al lui Collins, dar compensează cu altele.

Cum arată casa din Pasadena a lui Lil Collins

Casa din Pasadena a lui Lily Collins se mândrește cu o istorie vastă, scrie sursa citată. Aceasta își urmărește moștenirea până în 1947, când a fost construită de arhitecții moderniști Kemper Nomland și fiul său, Kemper Nomland Jr., pentru programul de case „Case Study” al revistei Arts & Architecture Magazine. Acest proiect special a fost intitulat „Case Study House #10” și include trei dormitoare, două băi și una de serviciu și o casă de oaspeți separată.

„Din cauza pantei terenului, camerele au fost proiectate pe mai multe niveluri, ceea ce i-a permis arhitectului să folosească un acoperiș simplu în șarpantă peste întreaga casă, paralel cu panta aproximativă a terenului”, se arată în articolul original din 1947 despre această casă din Arts & Architecture.

Casa este relativ lungă, iar continuitatea materialelor, precum sticla, lemnul și plăcile de beton, ajută la crearea unei sinergii între spațiile interioare și exterioare. „S-au depus toate eforturile pentru a încorpora peisajul înconjurător cu zona de living și de luat masa”, se mai arată în articol. Șemineul din cărămidă, deschis pe o parte, este singura întrerupere a deschiderii complete a fațadei casei.

Glisierele din sticlă, pereții ondulați și un șemineu independent contribuie la aerul anilor ’70 al interiorului, la care Lily Collins își va aplica, fără îndoială, preferințele estetice și ochiul pentru design.

Sursa foto: Shawn Bishop / Vogue.com, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre