Până să ajungă la Buckingham Palace, Claudia a povestit într-un interviu pentru România TV, cât de greu i-a fost să răzbată într-o țară străină, mai ales că nu cunoștea deloc limba engleză. Acesta nu a fost însă un impediment pentru Claudia care, hotărâtă să reușească în viață, a muncit cu perseverență pentru a ajunge tot mai sus în meseria pe care o practica.
În urmă cu 15 ani, Claudia a decis să plece în străinătate, alături de soțul său pentru un trai mai bun. Deși în țară profesa ca și croitoreasă și își făcuse deja un nume în branșă, în Anglia a trebuit să ia totul de la capăt. A fost nevoită chiar să lucreze în diverse locații unde făcea curățenie pentru că nu găsea niciun job în croitorie.
”În anul 2007, soţul meu s-a hotărât să plece în Anglia. Nu îşi mai găsea locul în ţară, iar eu nu am vrut să mai stăm departe unul de altul. Multe familii s-au despărţit şi au divorţat din cauza distanţei, iar eu nu îmi doream asta. Aşa că am decis să plecăm împreună. Începutul a fost foarte greu, pentru că nu ştiam să vorbesc limba engleză. Am început să fac muncă de jos. De la o croitoreasă cunoscută în România , ajunsesem să fac curăţenie. Am făcut asta o perioadă, până m-am hotărât că e momentul să îmi urmez visul, acela de a deveni croitoreasa”, a povestit femeia.
A plecat din ușă în ușă pentru a-și găsi altă slujbă
Norocul i-a surâs atunci când a întâlnit o altă româncă stabilită în Anglia, care avea un magazin de rochii de mireasă. Aici, şi-a modul de lucru și a primit ajutor pentru a învăța limba engleză.
După doi ani şi jumătate în care a muncit în magazinul Anei Cristache, Claudia a trebuit să-şi caute alt serviciu deoarece Ana decisese să-şi închidă afacerea.
„Am avut noroc şi am întâlnit-o pe Ana Cristache, o altă românca stabilită în Londra. Avea afacerea ei, un magazin de rochii de mireasă. Am lucrat vreo doi ani jumătate împreună, ea ajutându-mă foarte mult să învăţ engleza şi noi tehnici de croitorie. Din păcate, a fost nevoită să vândă afacerea, moment în care m-am găsit în poziţia de a-mi căuta un alt loc de muncă. Mi-am făcut un CV şi am plecat prin Londra ciocănind la toate magazinele să văd cine are nevoie de o croitoreasă”, a povestit Claudia.
Succesul nu a întârziat să apară
La scurt timp, creaţiile Claudiei au fost remarcate de o casă de lux din Anglia care i-a oferit Claudiei un post. De aici au început să i se deschidă toate ușile. A călătorit peste tot în lume, fiind foarte implicată chiar și în prezentările de modă de la Paris, însă succesul a venit atunci când a fost ofertată să se ocupe de ţinutele Reginei Elisabeta a II-a.
”Primisem oferta să lucrez la compania de haine şi accesorii de lux “Ralph and Russo” din 2013 până în 2016. Era visul meu, era exact ceea ce îmi doream. Două colecţii pe an la Paris, plimbări în toată lumea, sună ca locul de muncă perfect. Am mers cu prezentări de modă în Qatar, Dubai , Arabia Saudită, Italia, Franţa şi Monaco. Devenisem în scurt timp una din cele mai bune croitorese ale companiei, aşa că m-au numit şef de atelier.
Într-o zi am fost sunata de o personă care nu se prezentase şi mi-a spus că cineva ar vrea să mă întâlnească pentru un nou loc de muncă. Nu aveam nimic de pierdut, așa că m-am dus. Când am ajuns la interviu, am întâlnit o doamnă, care s-a prezentat ca fiind asistentă personală a Elisabetei, Regina Angliei. Nu îmi venea să cred. Am fost foarte încântată de oferta ei”, a povestit femeia.
Restricțiile de la Palat
Dar pentru că nu era atât de ușor să lucreze pentru Regina Angliei, Claudia a fost chemată la un alt interviu. Ulterior a fost acceptată pentru o perioadă de un an să creeze hainele Reginei.
Mai mult decât atât, s-a întâlnit cu suverana de câteva ori, atunci când făcea probe la diverse materiale pentru a confecţiona piesele vestimentare pe care le purta Regina Elisabeta a II-a. Materialele folosite erau 100% mătase naturală, făcute la comandă pentru Regina Elisabeta.
Slujba la Buckingham Palace impunea însă o serie de restricții. Claudia a povestit că de fiecare dată când ajunge la Palat este verificată amănunțit. Accesul cu telefoane sau alte aparate era interzis, pentru a se elimina astfel orice posibilitate de a face fotografii sau înregistrări în interior. Protocolul era, de asemenea, strict.
De fiecare dată când întâlnea Regina, trebuia să se încline în faţa ei şi să spună “Majestatea Voastră”.
„Mă simt împlinită că am avut această oportunitate să ajung acolo unde nu oricine ajunge şi mai ales pe forţele proprii”, a precizat Claudia Florian.
Foto: Twitter
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook