Covoarele, perdelele și mobila din living sar primele în ochi atunci când intrăm într-o încăpere. De aceea, toate cele trei trebuie asortate, astfel încât să arate bine împreună și să vă simțiți ca acasă, spun specialiștii.
Cum să îți alegi covorul potrivit în sufragerie
Covoarele oferă căldură, confort, eleganță și pot aduce o pată de culoare în casele noastre.
”Fie că este un covor animal print într-o nuanță proaspătă pentru un aspect modern, fie un covor multicolor care devine elementul central al livingului, fie un covor uni pentru un decor minimalist, aceste elemente de design, de obicei trecute cu vederea, au capacitatea de a transforma total un spațiu, fiind piesele de rezistență ale unui design reușit, spun specialiștii de la acaju.ro.
Covoarele pentru living sunt folosite dintr-o mulțime de motive: protejarea picioarelor de răcoarea podelei sau a gresiei, oferirea unui plus de confort atunci când stai pe jos, amortizarea zgomotelor, reducerea șanselor de alunecare, reținerea particulelor de praf sau pur și simplu pentru elementarul rol decorativ.
Idei pentru alegerea unui covor nou
”Prima și cea mai importantă regulă în alegerea dimensiunii potrivite a covorului este că trebuie să împartă spațiul în mod echilibrat. Ideal ar fi ca un living să aibă jumătate din podea acoperită de covor și jumătate neacoperită. Covorul trebuie să fie văzut în întregime și ar trebui să te asiguri că există o distanță egală între covor și pereți”, scrie acaju.ro.
- În cazul unui living spațios covorul poate fi amplasat în fața canapelei, iar fotoliile să fie așezate chiar pe una dintre maginile covorului. Ideea este ca persoanele așezate atât pe fotolii cât și pe canapea să simtă sub picioare covorul și nu pardoseala goală.
- Covorul ar trebui să lase podeaua la vedere cam jumătate de metru de jur împrejur. Este o metodă care dă impresia de spațiu mai mare, așa că va funcționa perfect în spații mici.
- Pentru a sublinia spațiul în care este așezat, un covor trebuie să aibă mobilă plasată pe el numai pe jumătate. În acest fel, covorul nu va mai putea fi mișcat ușor din loc.
- Dacă alegi un covor rotund, încearcă să plasezi doar prima jumătate din fiecare articol de mobilă pe el. Pentru a-l centra, poți plasa pe el o măsuță de cafea.
- Poți folosi două covoare mai mici în aceeași cameră, dacă vrei să delimitezi zone care au funcții diferite. Nu trebuie să aibă același model, poți alege aceeași culoare însă designul diferit și astfel se vor accentua și zonele pe care vrei să le scoți în evidență.
- În general, culoarea covorului trebuie să fie în contrast atât cu pardoseala, cât și cu mobilierul care va fi așezat deasupra, iar modelul trebuie să fie cât mai simplu pentru a se integra mai ușor în design.
- Un living poate fi foarte elegant dacă este amenajat în maxim două culori iar covorul, draperiile și alte obiecte decorative ar reprezenta a treia culoare din încăpere.
Foto: superghid.ro, decorat.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook