Premierul Boris Johnson este subiectul unui adevărat scandal, după ce fosta amantă Jennifer Arcuri a făcut recent dezvăluiri. Femeia de afaceri ar fi avut o relație timp de patru ani, între 2012 și 2016, cu Johnson care pe atunci era primarul Londrei. Acum lucrurile se complică și mai tare, căci au ieșit la iveală o serie de emailuri care arată cum se amesteca amanta în agenda lui Boris Johnson.
Premierul era căsătorit la acea vreme, însă asta nu a fost singura problemă. Jennifer Arcuri, în vârstă de 36 de ani, susține că ea și Boris au fost amanți din 2012 până în 2016, timp în care premierul, pe atunci primarul Londrei, i-ar fi facilitat accesul la fonduri publice. Povestea lui Arcuri a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește cheltuirea banilor publici în timpul mandatului de primar al lui Boris Johnson.
Amanta se amesteca în agenda lui Boris Johnson. Staff-ul a trebuit să o atenționeze
O serie de emailuri ajunse în presa britanică arată că Jennifer Arcuri era insistentă în ceea ce privea interesele proprii. Aceasta l-ar fi programat pe premier la o serie de întruniri, fără să se consulte cu echipa sa. S-a ajuns până în punctul în care oficialii au trebuit să o atenționeze să mai stabilească întruniri de afaceri în numele lui Johnson , fără să treacă prin filtrul staff-ului.
Cele 240 de pagini de emailuri dintre cei doi urmează să fie analizate de către o comisie. Astfel, va avea loc o anchetă pentru a se afla dacă Arcuri a primit tratament preferențial, cum s-a speculat. Politicianul a avut o serie de prelegeri la conferințe despre tehnologie organizate de Arcuri, care ar fi primit 130.000 de lire finanțări publice pentru a le organiza, inclusiv o bursă guvernamentală.
Un reprezentant al lui Boris Johnson a refuzat să comenteze informațiile, însă a ținut să precizeze că Boris Jonson „crede în principiile onestității și integrității”.
Foto: Facebook
Catrinel Menghia a rămas prietenă cu primul bărbat din viața ei. El e vedetă în România
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook