Simona Ionescu / Redactor Șef

Noul trend al bărbaților cu ojă pe unghii ia amploare. Iată ce modele se poartă și cine „a dat moda”

Noul trend al bărbaților cu ojă pe unghii ia amploare. Iată ce modele se poartă și cine „a dat moda”
Mai nou, bărbații aderă la arta unghiilor cu mândrie, fără a-și face griji cu privire la prejudecățile care există încă. Chiar dacă acum am ajuns să vedem bărbați purtând lac colorat de unghii tot mai des, tendința a început cu mult înainte de azi.

În ultimii ani, A$AP Rocky a apărut ca un pasionat de nail-art (n.r. – arta manichiurii). „Simt că bărbații ar trebui să poată apela la  nail art fără să se simtă feminini”, a spus rapperul pentru Vogue, cu unghiile lui pictate cu motive Prada în toamna lui 2019.

Subliniind că o manichiură este o declarație de auto-exprimare indiferent de identitatea ta de gen, noua semnătură a rapperului marchează o schimbare grăitoare în cultura frumuseții;  servește, de asemenea, ca o reamintire a faptului că bărbații pionieri în lumina reflectoarelor au ajutat să facă loc acestui moment timp de decenii.

Johnny Depp își face unghiile

În zilele de aur ale rock and roll-ului, „man-icures” erau peste tot, scrie Vogue.fr. În timpul epocii lui Ziggy Stardust de la începutul anilor ’70, unghiile lui David Bowie au fost emblematice în timp ce solistul Aerosmith, Steven Tyler, a început să poarte nail art-ul său de acum, accentuat de dungi negre grafice. Pregătirea scenei pentru rebelii stilului din deceniile care au urmat, a integrat în manichiura masculină oja ciobită – un suport grunge pentru Kurt Cobain de la Nirvana în anii ’90.

Și Johnny Depp a început să se inspire din experiențele idolului său Keith Richard, cu cifre de cobalt aplicate la întâmplare pe unghiile vopsite cu lac.Interpretul piesei  „Kissed by a Rose” Seal a oferit o alternativă curată cu o manichiură lucioasă verde slime.

Designerul Marc Jacobs a dus unghiile vopsite masculine la un alt nivel

Celebrul designer Marc Jacobs, care și-a unit forțele cu expertul unghiilor din New York City, Mei Kawajiri, într-o paradă de modele fascinante, precum și Lil Yachty, care a primit o serie de desene animate de la artistul de unghii din Georgia, Rosa, sunt noii exponenți ai fenomenului de înfrumusețare masculină.

„Întotdeauna am adoptat o abordare mai neortodoxă în felul în care m-am îmbrăcat și simt că nail art-ul îmi ridică și mai mult aspectul și mă separă într-un fel de restul artistilor”, explică solistul LANY Paul Klein.  Apoi,  rapperul portorican Bad Bunny  își exprimă și el punctul de vedere: „Nu le spun oamenilor: ‘Hei, vopsește-ți unghiile sau colorează-ți părul, fă asta sau asta’.  Spun pur și simplu, fă ​​ceea ce te face fericit și să nu te limitezi niciodată.”

Acum, unghiile masculine date cu lac colorat devin un element de bază al covorului roșu pentru bărbați.  La Gala Met din 2019, copreședintele Harry Styles a purtat o manichiură de culoarea corbului, punctată de cioburi de teal, iar la Gala Met 2022 au fost multe unghii de văzut și admirat, de la albastru-marin mat al lui Shawn Mendes, conceput pentru a se potrivi cu outfitul Tommy Hilfiger, până la la manichiura alb-negru a lui Anderson Paak, cu tematică de smoking.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre