Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump Jr. o ia pe urmele tatălui. A fost cenzurat pe rețelele sociale

Donald Trump Jr. o ia pe urmele tatălui. A fost cenzurat pe rețelele sociale
De fostul președinte al Americii se știe deja că a fost exclus de pe rețelele sociale pentru fake news. Acum însă și Donald Trump Jr. o ia pe urmele tatălui său.

Postările de pe internet ale lui Donald Trump sunt deja celebre. Fostul președinte al Americii a fost atenționat de nenumărate ori în trecut în ceea ce privește emiterea de informații false pe contul său de Twitter în special. Acum și Donald Trump Jr. O ia pe urmele tatălui său celebru. 

În cazul lui Trump senior, problema este veche. Totul a culminat cu pierderea alegerilor de anul trecut. Afaceristul s-a supărat și a acuzat fraudarea alegerilor. Ulterior, Trump a instigat la violență pe conturile sale, lucru care a dus la atacul de la Capitol. În cele din urmă, fostul președinte a fost dat afară definitiv de pe toate rețelele sociale. 

Donald Trump Jr. o ia pe urmele tatălui său. Are probleme pe Instagram 

Zilele trecute, Trump Jr. a împărtășit cu fanii o postare pe Instagram. Practic, în imagine apărea star-ul NBA LeBron James, căruia îi era atribuită o declarație pe care ar fi dat-o la un moment dat. „În punctul acesta, o fată nu mai poate nici măcar să-și înjunghie prietenii”, erau cuvintele atribuite marelui sportiv. Instagram a marcat repede poza juniorului Trump ca fiind „fake news”. 

Ulterior, fiul lui Trump a revenit și a explicat că în realitate poza era o glumă și a acuzat platforma Instagram că nu a realizat că totul era o parodie. Cu istoricul din familie în spate, nu e de mirare că Trump Junior e „pus la zid” pentru absolut orice zilele acestea. 

De la ce a pornit totul 

Afirmația atribuită lui LeBron are însă cu totul alte ramificații. Ma’Khia Bryant, o tânără americană de culoare din Ohio, a fost împușcată mortal de poliție în data de 20 aprilie. În acea zi, poliția a răspuns unui apel la 911, în legătură cu o înjunghiere.  Ajunsă la fața locului, poliția ar fi găsit-o pe tânără cu cuțitul în mână amenințând câteva persoane. Fata a refuzat să lase cuțitul jos și să se predea, astfel că unul dintre polițiști a împușcat-o mortal. 

La câteva zile distanță, LeBron James a postat pe Twitter un mesaj care spunea că „am obosit să văd oameni de culoare omorți de poliție”. Ulterior sportivul a șters mesajul, căci a realizat că instiga la ură și violență. Nu a fost vorba în niciun moment de vreo altă declarație, cu atât mai puțin de cea care s-a viralizat pe internet și care a fost dată mai departe inclusiv de Trump Jr. Bineînțeles că juniorul s-a scuzat spunând că era o parodie, însă platforma Instagram nu a fost deloc de acord, așa că l-a sancționat. 

Foto: Instagram

Alexandra Stan și-a luat gardă de corp. Fițe sau frică?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre