Simona Ionescu / Redactor Șef

Dormitorul, unul dintre cele trei centre energetice ale casei. Așezați patul după principiile Feng Shui 

Dormitorul, unul dintre cele trei centre energetice ale casei. Așezați patul după principiile Feng Shui 
Potrivit specialiștilor, Feng Shui, dormitorul este unul dintre cele trei centre energetice din casă, celelalte două fiind bucătăria și baia. Aceste camere necesită o bază Feng Shui puternică, pentru a avea tipul de energie potrivită. Specialiștii vă dau cele mai bune sfaturi pentru a așeza patul.

Dormitorul este un spațiu liniștit, primitor și relaxant? Dacă nu, este timpul să faceți urgent o schimbare pentru a-i da energia potrivită. Sfaturile Feng Shui vă sunt de cel mai mare ajutor.

Obțineți un somn bun cu aceste sfaturi

Îmbunătățiți energia dormitorului prin adăugarea de elemente naturale, precum plante, flori sau elemente de apă. Și, foarte important, orientați-vă patul în direcția corectă pentru un somn bun. E important ca patul să fie fie orientat spre ușă, dar nu în aliniere directă.

Evitați să îl plasați sub sau chiar vizavi de o fereastră pentru a menține energia sigură și echilibrată. Cel mai bine ar fi să așezați patul în centru, asigurați căi de acces clare și evitați dezordinea. Mențineți un spațiu egal de ambele părți ale patului și țineți mobila grea departe de pat.

Cele mai bune direcții spre care să fie orientat patul

Fiți atenți cum orientați patul, pentru a avea energia potrivită

Plasarea patului spre sud se crede că sporește bunăstarea generală și prosperitatea. Orientarea patului spre est se aliniază cu fluxul de energie naturală, promovând o atmosferă pozitivă în dormitor. Amplasarea patului spre vest este, de asemenea, considerată de bun augur, contribuind la un sentiment de stabilitate și împământare în spațiul de dormit.

Direcția sud-est este asociată cu elementul foc, ceea ce face ca plasarea patului să fie potrivită pentru a aprinde pasiunea și entuziasmul. În general, se recomandă să se evite amplasarea patului în direcția nord-est, deoarece se crede că aceasta perturbă fluxul natural de energie și poate duce la probleme de sănătate.

În mod similar, poziționarea patului în direcția sud-vest este descurajată, deoarece poate perturba echilibrul energiilor din cameră. Indiferent de direcție, capul patului trebuie să fie fie spre sud, fie spre est pentru un somn odihnitor.

Decor minimalist

Conform principiilor Feng Shui, cel mai bine este să păstrați dormitorul lipsit de oglinzi, spații de lucru și electronice. Se crede că aceste obiecte poartă propriile lor încărcături energetice care pot perturba energia armonioasă din spațiu. Dacă alegeți să aveți plante în dormitor, așezați-le în partea opusă a camerei față de pat. Optați pentru plante suculente cu creștere lentă, cu ramificație.

Dormitoarele spațioase vă pot tenta să le umpleți cu mobilier, dar dezordinea excesivă poate perturba fluxul de energie. Luați în considerare crearea unei zone de ședere separate în partea opusă a camerei față de patul dumneavoastră.

Folosiți un covor pentru a defini această zonă, asigurându-vă că menține un sentiment de echilibru și deschidere. Dacă alegeți să includeți o oglindă, asigurați-vă că aceasta nu este orientată direct spre patul dumneavoastră, deoarece poate crea tulburări energetice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre