Copilăria a fost grea pentru medicul Monica Pop, dar a avea ceea ce mulți și-au dorit: dragostea nemăsurată a bunicii.
Invitată în podcast-ul „În oglindă”, Monica Pop a povestit cum i-a fost drumul până acum și cum a reușit să învingă greutățile din viață. „Omul are nevoie în viața lui de multe.
Eu cred în destin, eu am fost aproape mereu șefă. M-a crescut bunica pentru că părinții erau medici într-un sanatoriu de tuberculoză și le-a fost teamă să mă ia acolo. Am fost șefă și la grădiniță, nu am fost cuminte deloc, deloc, am făcut tot felul de lucruri. Eram ca o pedeapsă pentru vecinii mei…”, a povestit, râzând, Monica Pop.
„A fost singurul care m-a acceptat”
Deși a fost o elevă eminentă, când a ajuns la București nu a fost primit la nici un liceu, pentru că părinții nu aveau buletin de București. Norocul său s-a numit scenaristul seriei „Liceenii”, profesorul Gheorghe Șovu. „La 13 ani, am venit la școală la București pentru că bunica a considerat că nu mă mai putea stăpâni.
Și avea dreptate. S-a temut să nu o iau pe alte căi și m-a mutat la sora mamei și ei tot medici. Când am venit aici, aveam media 9.60. dar, n-a vrut să mă primească nici o școală, pentru cî părinții mei nu aveau buletin de București.
Până la sfârșit, am găsit o relație și m-a luat la liceu domnul profesor Gheorghe Șovu, cel care a scris scenariile seriei Liceenii (n.n. inspector școlar, romancier, autor de manuale de limba și literatura română). A fost singurul care m-a acceptat”, s-a destăinuit Monica Pop.
„N-am stat niciodată împreună cu părinții mei”
Și-ar fi dorit, poate, să aibă viața altui copil, cu mama și tata alături, făcându-i toate poftele și dându-i mângâieri atunci când a avut nevoie. Din păcate, pentru Monica Pop n-a fost să fie ea, iar medicul recunoaște că n-a stat niciodată împreună cu ei, îi vedea doar când mergea în vacanțe.
„N-am stat niciodată împreună cu ei. Doar când mergeam în vacanțe. N-am avut niciodată o relație prea strânsă. Numele meu de fată era Berbescu și erau pacienți de-ai părinților care nu-l țineau minte. De aceea, când m-am căsătorit, am luat numele soțului. Cine nu ține minte Pop? La școală colegii râdeau de mine… dar eu pledez ca femeia să-și păstreze numele”, a mai spus medicul.
„Toată copilăria mea am avut o singură pernă”
Monica Pop și-amintește și acum, de parcă ar fi fost ieri, cum arăta casa bunicii, cea cu două camere. Ca într-o poveste… „Într-una din camere a stat bunicul meu, care a murit când aveam eu cinci ani, a fost în război și a murit de friguri. În casă era modest, am avut o sigură pernă toată copilăria. Atât.
Am o înclinație să cumpăr perne pe unde văd din acest motiv. O masă în mijloc, un dulap mare, un dulap și un fotoliu. Și o sobă de teracotă albă și întotdeauna pe ea era o cratiță ca un tuci, cu apă și pe perete un afiș înrămat pe care scria: temperatura din casă 18 grade iar la baie, copil, 20 de grade. În tot Ardealul era așa. O rigurozitate. Aveam gaze, dădea bunica Suzana drumul atât cât să fie această temperatură”, a povestit Monica Pop despre copilăria ei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook