Simona Ionescu / Redactor Șef

Emil Constantinescu și-a făcut un cadou inedit de ziua lui. Împlinește 82 de ani

Emil Constantinescu și-a făcut un cadou inedit de ziua lui. Împlinește 82 de ani
Fostul președinte Emil Constantinescu a ajuns la vârsta când amintirile sunt foarte importante. Primarul din comuna Mischii, județul Dolj, i-a anunțat pe locuitori că vor putea să îl salute pe Emil Constantinescu, aflat într-o vizită ”de suflet”.

Primarul Gheorghe Popa, din comuna Mischii, județul Dolj, a făcut anunț mare pe pagina de socializare. ”Toti cei care doresc să îl salute sunt invitați și așteptați cu drag la biserica din satul Mischii”, a scris edilul.

Emil Constantinescu a avut întotdeauna o legătură specială cu Regele Mihai și Casa Regală

Ce cadou și-a făcut Emil Constantinescu. Împlinește 82 de ani

Emil Constantinescu a fost votat masiv în 1996. Șapte milioane de români au vrut ca rectorul Universității București să meagă la Palatul Cotroceni pentru următorii patru ani.

Președintele Emil Constantinescu a îndreptat în mod hotărât țara spre intrarea în NATO și UE. A reprezentat țara la principalele reuniuni la vârf, iar economia națională a început să crească sănătos.

Emil Constantinescu a avut întotdeauna o legătură specială cu Regele Mihai. L-a susținut să se reîntoarcă în România. În timpul mandatului său, Majestății sale i-a fost redată cetățenia română.

Înainte de alegerile din 2000, Emil Constantinescu a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat. ”M-au învins!”, a spus Emil Constantinescu.

Pe 19 noiembrie împlinește 82 de ani și a fost cuprins de nostalgie. Potrivit primarului din comuna Mischii, fostul președinte a fost să viziteze locurile natale.

”Pe 16 noiembrie, la ora 11.30, la biserica din satul Mischii este așteptat să sosească în vizită domnul Emil Constantinescu, fost președinte al României, între anii 1996-2000. Vizita dumnealui are ca scop revederea locurilor natale și a mormintelor străbunilor domniei sale din cimitirul vechi, satul Urechești.
Toti cei care doresc să îl salute sunt invitați și așteptați cu drag la biserica din satul Mischii”, a anunțat primarul Gheorghe Popa.

A fost speranța românilor

Emil Constantinescu a fost speranța românilor, în speranța că el va face ca anii comunismului să fie uitați cât mai repede. Totuși, el este singurul președinte al României cu un singur mandat. ”M-au învins!”, a anunțat el înainte de alegerile din 2000.

Decizia lui a fost întoarsă pe toate fețele de către analiștii politici pentru a descifra această motivație. După 2000, Emil Constantinescu a revenit la Universitate și studenții săi.

A fost una dintre personalitățile care au protestat la mitingul de 42 de zile, în aprilie – mai 1990, din Piața Universității din București. Balconul de unde au vorbit atunci Ana Blandiana, Doinea Cornea, Marian Munteanu și mulți alții, era chiar a sălii de curs a Facultății de Geologie pe care o conducea. Apoi s-a implicat în politică.

Puțini tineri știu că Emil Constantinescu a parcurs toate treptele carierei universitare ca asistent, lector și conferențiar la Facultatea de Geologie, apoi decan și rectorul Universității București. Este licențiat în Drept și în Geologie.

Fostul președinte Emil Constantinescu este căsătorit cu Nadia Ileana (Bogorin), o prezență extrem de discretă. Ca și Nina Iliescu, Nadia Constantinescu (81 de ani) a stat în spatele soțului, pentru a nu fi comparată cu Elena Ceaușescu. Cei doi sunt căsătoriți din anul 1963, și au împreună doi copii, Dragoș și Norina.

Nadia Ileana Bogorin l-a întâlnit pe cel ce avea să-i devină soț în perioada studenției, ambii urmând cursurile Facultăţii de Drept din Bucureşti.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre