Oricine merge la sala de sport știe că e obligatoriu să intre cu echipament curat, adică încălțări destinate exclusiv acestui lucru (nu cu pantofii de sport cu care ai umblat pe stradă). Despre o situație de genul „etalăm încălțările Dior pe balcon apoi mergem cu ele direct la sală”, Rețete și Vedete a scris.
Pe lângă acest lucru mai e un „detaliu” esențial. Fiecare persoană trebuie să aibă cu sine un prosop. Acesta nu folosește neapărat ștergerii transpirației de pe frunte, în timpul exercițiilor, ci reprezintă un strat de protecție și igienă între aparatul la care se lucrează (și care e folosit, zilnic, de zeci de persoane probabil) și propriul corp.
Și e cu atât mai importantă această protecție în perioada de pandemie, când trebuie limitată interacțiunea cu corpurile străine.
Ideea e simplă, o poate explica orice antrenor sau persoană care practică sportul într-o sală de fitness: în timpul antrenamentelor transpiri. Dacă faci abdomene, să spunem, transpirația ta ajunge pe bancă și rămâne acolo, ajungând ulterior pe corpul persoanei care vine după. De aceea se cere folosirea unui prosop care să se așeze pe aparat înaintea începerii exercițiilor, tocmai pentru a limita această interacțiune. Practic, regulamentul spune că nicio parte din corp neacoperită nu ar trebui să atingă vreun aparat.
Putem prezenta lucrurile și altfel: pui prosopul pe aparat pentru propria ta igienă. Așa cum te speli pe mâini după ce ai fost afară, sau înainte să te așezi la masă, ori după ce ai folosit toaleta.
Dar ce te faci când Bianca Drăgușanu vine la gym în bustieră? Și se întinde pe aparate și își lucrează mușchii fesieri sau ai picioarelor? Fără prosop. Într-o oarecare măsură am putea spune că, dacă pe ea nu o deranjează să își lipească pielea de suprafețe atinse de transpirația altora, e OK.
Sursa foto: Instagram
Exclusiv. Gina Pistol și secretele din viața sa. Ascensiunea de la operatoare xerox la o vedetă extrem de iubită
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook