Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeile cu care Regele Charles a încercat să o uite pe Camilla. Amintiri din tinerețe cu „Îngerașele lui Charlie”

Femeile cu care Regele Charles a încercat să o uite pe Camilla. Amintiri din tinerețe cu „Îngerașele lui Charlie”
De la pierderea virginității cu fiica unui ambasador mai în vârstă ca el, până la moștenitoarea scoțiană înflăcărată care l-a refuzat de ori - lista femeilor legate de Prințul Charles înainte ca acesta să se căsătorească cu Diana a fost chiar lungă. Iar până să o ceară pe Diana, a mai pus întrebarea de cel puțin trei ori.

Prințul Charles spunea: „Eu personal simt că o vârstă bună pentru un bărbat pentru a se căsători este în jur de 30 de ani”. Iar vitorul Rege și-a asumat sarcina cu entuziasm – și un șir de prietenii și relații strânse cu prințese, moștenitoare și chiar cu o verișoară de-a doua până când, în 1981, s-a căsătorit în sfârșit cu Lady Diana. Unele relații au fost  povești trecătoare, altele relații erau mai serioase, scrie Daily Mail.

Lady Tyron „Kanga”

În 1966, Charles, pe atunci în vârstă de 17 ani, a studiat timp de două semestre la Geelong Grammar School, în statul australian Victoria. Aici a întâlnit-o pentru prima dată pe Dale Harper, fiica unui tipograf  bogat din Melbourne. Câțiva ani mai târziu, tânăra s-a mutat în Marea Britanie pentru a deveni ofițer de relații publice pentru compania aeriană Qantas. De asemenea, a devenit soția bancherului Anthony Tryon, al treilea baron Tryon, un asociat al prințului Charles.

Regele Charles a avut, în paralel, o relație cu Camilla și cu Dale Harper, în tinerețe

În aceeași perioadă, la începutul anilor 1970, cam în aceeași perioadă în care Charles se vedea cu Camilla, Lady Tyron – poreclită „Kanga” – a apărut și ea în peisaj. Cei doi au devenit rapid intimi și se  spune că Charles ar fi descris-o ca fiind „singura femeie care m-a înțeles vreodată”, dar unii sugerează că afirmația ar fi început chiar cu Kanga. Lady Tyron a murit la doar câteva luni după Prințesa Diana.

Lady Jane Wellesley

După ce vechea sa iubire, Camilla Shand, s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles în iulie 1973, Charles a suferit intens dar a mers mai departe. Următorul subiect al atenției sale a fost Lady Jane Wellesley, în vârstă de 22 de ani, singura fiică a Ducelui de Wellington. Charles o cunoștea pe Jane încă din copilărie. La acea vreme, mulți au sugerat că tânăra era într-o poziție numai bună pentru a deveni mireasa lui Charles.

Lady Jane Wellesley l-a părăsit pe Charles din cauza presei care acorda prea mare atenție cuplului

Zvonurile au început să circule cu adevărat atunci când Charles a zburat în Spania pentru a se alătura familiei Wellington într-o vacanță de vânătoare. La vremea respectivă, Lady Jane a negat că ar fi existat vreo poveste de dragoste, declarând că cei doi erau „doar buni prieteni”.

Puțini au crezut-o. Fotografi și reporteri au campat în fața micuței sale case cu terasă din Fulham, iar 10.000 de oameni au blocat drumurile din Norfolk din jurul Sandringham în timpul festivităților de Anul Nou, în încercarea de a o vedea pe cea care se credea putea deveni viitoarea regină a țării. Ea nu a dorit să fie în lumina reflectoarelor regale și i-a spus lui Charles: „Nu vreau un alt titlu – am deja unul, mulțumesc”.

Davina Sheffield

Încă marcat de încheierea relației sale anterioare cu Camilla, dar și cu Jane Wellesley, Charles era dornic să se căsătorească înainte de a împlini 30 de ani. A început să se întâlnească cu Davina Sheffield, o blondă de 1,70 m cu un zâmbet frumos, verișoară cu Samantha Sheffield, care a devenit ulterior soția fostului premier David Cameron.

Davina Sheffield a primit aprobarea Reginei pentru a se mărita cu Charles, apoi s-a aflat „un detaliu”…

Charles îndrăgostit de Davina a invitat-o la Balmoral pentru un weekend. Un prieten a declarat pentru The Daily Mail la acea vreme: „Ea și Charles erau minunați împreună”. Davina a obținut chiar și aprobarea reginei mamă, însă relația a fost dată peste cap când un fost iubit al tinerei, James Beard, pilot de bărci cu motor, a dezvăluit că a locuit cu Davina înainte ca ea să înceapă să se întâlnească cu Charles. Acest lucru a pus capăt relației lor:  tradiția regală sugera că Charles ar trebui să se căsătorească cu o mireasă „fără cusur”, iar o tânără care gustase conviețuirea de cuplu în afara mariajului, nu se putea califica.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre