Regele Charles a fost hărțuit la școală. Cine obișnuia să îl tragă fără milă de urechi

Regele Charles a fost hărțuit la școală. Cine obișnuia să îl tragă fără milă de urechi
Un fost coleg de clasă al regelui a vorbit despre modul în care Charles a fost „hărțuit fără milă”.

Johnny Stonborough a fost în aceeași clasă cu regele în timpul școlii Gordonstoun din Elgin, Scoția, în anii 1960.

Prințul Philip a fost unul dintre primii elevi care s-au înscris la internatul pentru care părinții plăteau nu mai puțin de 40.000 de lire sterline în anul 1934 și a dorit ca fiul său cel mare să-i calce pe urme. Ceea ce s-a și întâmplat, iar acum Johnny Stonborough, fost coleg de clasă cu regele Charles a povestit pentru Telegraph cum a fost tratat acesta de colegi. Dar, spune acesta, experiența trăită de actualul rege l-a făcut să fie o persoană mai empatică.

Charles și tatăl său, prințul Philip

Charles, un elev „dureros de timid”

Amintindu-și prima sa amintire cu monarhul, Johnny Stonborough și-a amintit că Charles era un copil de 13 ani „dureros de timid”. Când regele a început să învețe la școală, tuturor elevilor li s-a spus că trebuie să i se adreseze cu „Prințul Charles”.

Deși majoritatea elevilor mai mici erau ținta băieților mari, Stonborough susține că Charles a avut „mai mult de furcă” decât majoritatea. Colegii nu au fost speriați de statutul regal al lui Charles, așa că a devenit victima bullying-ului și adesea era împins din patul său atunci când dormea. Stonborough a fost martor personal a fost în timpul unei lecții de rugby la școală.

Charles, în două ipostaze

„Există mai mult în tine decât crezi”

„Câțiva dintre băieți au decis că ar fi amuzant să i-o „facă”. Asta a însemnat să-l lovească, să-l tragă de urechi, toate acestea fără să fie văzute în timpul mitingului. El nu a spus niciodată un cuvânt. Pur și simplu și-a văzut de treabă. Niciodată nu s-a plâns, niciodată nu a dat explicații. (…)

Ar putea chiar să le dea o oarecare consolare nenumăraților copii britanici să știe că regele lor a fost agresat și a supraviețuit”, a spus fostul coleg. Stonborough a speculat că Charles poate nu a vrut să vorbească despre agresiune, întrucât motto-ul școlii era „Plus est en vous”, adică „Există mai mult în tine decât crezi”.

Cine devenea prieten al regelui era agresat

Anul trecut, Johnny a apărut în emisiunea „Good Morning Britain”, unde a povestit cum Charles a fost „foarte agresat și foarte izolat” la școală. „Ne-a părut destul de rău pentru el chiar și la vremea respectivă, dar problema era că până și încercarea de a fi prieten cu el însemna că apoi erai agresat pentru că erai unul dintre prietenii Regelui. A fost un mediu destul de dur”, a povestit acesta. El a continuat mărturisind că Charles era „inteligent” și avea „simțul umorului”.

Recomandarile noastre