Simona Ionescu / Redactor Șef

Gabriela Firea și primarul Pandele locuiesc într-un submarin, cu hublouri în loc de geamuri. Foto

Gabriela Firea și primarul Pandele locuiesc într-un submarin, cu hublouri în loc de geamuri. Foto
După moartea primului său soț, Gabriela Firea a fost devastată, dar după ce l-a cunoscut pe Florentin Pandele a înțeles că viața i-a mai dat o șansă la fericire. Cei doi locuiesc într-o casă, a cărei sufragerie primarul a transformat-o într-un adevărat submarin.

Primarul Florentin Pandele și Gabriela Firea au o casă cum alta nu-i. Seamănă cu un submarin, iar în loc de geamuri, cei doi au ales să-și pună hublouri.

Gabriela Firea: „În curte avem și o ancoră”

casa Firea și Pandele
Firea și Pandele au o sufragerie ca un submarin

Absolvent al Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Pandele a vrut să aducă o bucățică din viața de pe mare și în casa sa. Așa că și-a transformat sufrageria într-un submarin, cu hublouri în loc de geamuri.

„În plus, întregul decor a fost gândit în același stil. Am reușit să dăm aceast tip de decor și de aceea avem hublouri în loc de geamuri”, a spus cu câțiva ani în urmă primarul din Voluntari pentru o publicație. Și ca să fie tacâmul complet a mărturisit că în curte are și o ancoră.

„Nu știam cum să ies dacă nu-mi plăcea”

casa Firea și Pandele
Capela din casa primarului Pandele

Prima dată când a fost invitată în casa primarului, chiar și Gabriela Firea a recunoscut că a rămas fără cuvinte, dar în timp s-a obișnuit. „(…) am crezut că am încurcat-o! Nu știam cum să ies dacă nu îmi plăcea. Treptele care duc spre dormitor, m-au speriat pentru că sunt foarte înalte”, a recunoscut fostul primar.

Capelă în casă

Gabriela Firea, invitată la podcast-ul lui Damia Drăghici

Dar asta nu e tot, pentru că familia Pandele au transformat o cameră din casă într-o adevărată capelă. Pereții sunt pictați cu chipurile sfinților dar și plini de icoane, de la cele mai mici la cele mai mari și cărți de rugăciuni. Cu ceva timp în urmă, primarul a făcut un video din capela sa alături de cei doi copii ai săi, pe care-i învață tainele rugăciunii.

Gabriela Firea: „Fericirea înseamnă să am timp să mă rog”

Invitată în podcast-ul lui Damian Drăghici cu puțin timp în urmă, Gabriela Firea a mărturisit că „fericirea înseamnă să am timp să mă rog”. „Pentru că nu prea mai avem timp de așa ceva în această viață tumultoasă.

Nu-mi neglijez rugăciunea, dar de fiecare dată sunt supărată că am acordat prea puțin timp din viața mea, din respirația mea rugăciunii, fie singură, fie cu soțul și copiii. Și nu de acum, de copil, pentru că bunica mea, Dumnezeu să-o odihnească era foarte credincioasă și mergeam cu ea la biserică”, a declarat politicianul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre