Decât să apelați la tot felul de soluții chimice, mai bine apelați la una dintre cele mai bune soluții naturale, de pe vremea bunicii: gelatina.
Înmuiați degetele în această soluție cinci minute și dați apoi cu cremă hidratantă
Pentru a obține o soluție care să vă întărească unghiile, aveți nevoie de 15 grame de gelatină, 1 ceaşcă cu apă, o linguriță cu ulei de măsline. Turnați apă fierbinte peste gelatină și amestecați până se dizolvă. Lăsați puțin la răcit și puneți uleiul. În acest produs trebuie să înmuiați degetele cinci minute.
La final se clătește cu apă călduță și se aplică o cremă hidratantă. Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider timp de două luni. Efect extraordinar de bun asupra unghiilor îl are și zeama de lămâie. Amestecați trei linguri cu ulei de măsline cu o lingură cu zeamă de lămâie. Compoziția se încălzește puțin și se aplică pe unghii, folosind un bețișor. Tratamentul se aplică timp de câteva tratamentul în fiecare seară, timp de câteva săptămâni.
Amestecul care face minuni cu doamnele care au unghii casante
Dacă vă numărați printre cele care au probleme cu unghiile aveți nevoie de următorul tratament minune. Pentru ca glandele dumneavoastră suprarenale să funcționeze la capacitate maximă, amestecați 3 linguri cu miere cu 1 lingură cu frunze uscate de pătrunjel, 1 lingură cu ghimbir măcinat, 150 g nuci de Brazilia și 2 linguri cu stafide.
Puneți într-un blender nucile și pătrunjelul și amestecați bine, apoi adăugați și restul ingredientelor și blenduiți până când obțineți o compoziție omogenă. Consumați două lingurițe zi, dimineața, înainte de micul dejun, timp de trei săptămâni. Cu acest produs veți stopa și căderea părului.
Motivele pentru care se strică unghiile
Potrivit specialiștilor, folosirea în exces a lacului și ojei absorb umezeala din unghie și o fac mai fragilă, de aceea recomandă ca cinci zile pe lună să lăsați unghiile să respire. Nu roadeți pielițele și încercați să tăiați cuticulele cât mai rar. Aveți grijă la deficiența de fier, pentru că afectează unghiile.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook