Simona Ionescu / Redactor Șef

Gordon Ramsay și-a construit o casă sub casă. Bucătarul surprinde cu pretențiile sale arhitecturale

Gordon Ramsay și-a construit o casă sub casă. Bucătarul surprinde cu pretențiile sale arhitecturale
Gordon Ramsay s-a întors în sfârșit în conacul familiei sale din Wandsworth, în valoare de peste 7 milioane de lire sterline, după doi ani de renovări.

Celebrul bucătar Gordon Ramsay, în vârstă de 57 de ani, și soția sa, Tana, în vârstă de 49 de ani, au fost văzuți miercuri întorcându-se la conacul din sudul Londrei, pe care l-au cumpărat în 2002 cu 2,8 milioane de lire sterline.

Planurile au fost aprobate în iulie 2021

În prezent, în valoare de peste 7 milioane de lire sterline, casa a suferit o serie de renovări de-a lungul anilor printre care și construirea unei anexe în grădină, dar și a unui coteț pentru porci. Planurile depuse la consiliu au fost aprobate în iulie 2021 și prevedeau că lucrările vor începe în septembrie 2021 și se vor încheia în decembrie 2022.

Gordon și familia au locuit într-un apartament pentru care plăteau 12.000 de lire sterline pe lună

Copiii lui Gordon Ramsay

În timp ce constructorii sunt încă văzuți pe proprietate, se pare că locuința este acum într-o stare potrivită pentru a fi locuibilă pentru chef Gordon și familia sa.

Până acum, familia Ramsay a locuit într-un apartament de lux în complexul Battersea Power Station, care costa aproximativ 12.000 de lire sterline pe lună.

Gordon a cerut ca porțile să fie din lemn în loc de oțel

Tana, soția lui Gordon, în bucătărie

În documentele depuse la consiliul districtului londonez Wandsworth, Gordon a cerut ca porțile casei sale să fie din lemn, în loc de oțel – așa cum impune zona. Arhitecții lui Gordon spun că planurile revizuite ale porții ar fi „mai în concordanță cu peisajul stradal și ar îmbunătăți aspectul zonei de conservare”.

Casa familiei sale se află într-o zonă de conservare, zone de interes arhitectural și istoric deosebit. În aceste zone, se aplică reguli speciale amenajare, pentru a păstra caracterul și aspectul zonei.

Porțile „se vor asorta” cu cele ale unuia dintre vecinii lui Gordon

Gordon a obținut anterior autorizația de construcție pentru a ridica două „igluuri” foarte la modă. Cabinele șic (în imagine) sunt fabricate în Estonia și costă 40.000 de lire sterline fiecare

„Porțile de intrare din lemn propuse ar avea aceeași înălțime ca și porțile aprobate anterior, iar aspectul lor ar fi în concordanță cu porțile existente la proprietatea vecină.

Prin urmare, modificarea propusă pentru porțile de intrare este considerată acceptabilă și nu ar afecta caracterul sau aspectul zonei de conservare”, au spus oficialii. 

Ce și-a făcut Gordon la subsolul casei

Transformarea extinsă a proprietății lui Gordon a inclus adăugarea a 76 de metri pătrați construiți. La subsol, celebrul bucătar-șef are loc pentru încă un dormitor cu baie proprie, un birou, o cameră de plante, o cameră de depozitare și o sală de duș. De asemenea, subsolul a inclus în design „un hublou tip puț”, pentru a lăsa lumina naturală să circule prin proprietate.

Sursă foto: Daily mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre