Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil, dar adevărat. Ce s-a aflat despre unul dintre miliardarii celebri ai lumii, care face afaceri de la 6 ani

Incredibil, dar adevărat. Ce s-a aflat despre unul dintre miliardarii celebri ai lumii, care face afaceri de la 6 ani
„M-aș muta, dacă aș crede că voi fi mai fericit în altă parte”, spune unul dintre miliardarii lumii, cetățean american. La banii lui, chiar nu se pune problema că nu și-ar putea permite orice locuință de pe glob.

De nu mai puțin de 65 de ani, miliardarul  Warren Buffett ocupă aceeași casă din Nebraska. Casa directorului general al Berkshire Hathaway a fost cumpărată de acesta în 1958 cu 31.500 de dolari. Locuința are 610 metri pătrați, cinci dormitoare și două băi. Raportat la averea sa de peste 106 miliarde de dolari, casa pare absolut modestă. Buffet a declarat pentru BBC că e fericit acolo: „M-aș muta, dacă aș crede că voi fi mai fericit în altă parte”.

A folosit 10 ani un telefon „de săraci”, cu clapetă

Potrivit presei economice, Warren Buffett a reușit să îşi crească valoarea companiei Berkshire Hathaway cu 3.787.464% pe timpul a aproape 6 decenii. În scrisoarea anuală către acționari, acesta le-a transmis: „Rezultatele noastre satisfăcătoare au fost produsul a aproximativ o duzină de decizii cu adevărat bune – care ar fi aproximativ una la fiecare cinci ani”.

De 65 de ani Warren Buffett locuiește în aceeași casă

În ciuda faptului că are o avere imensă, potrivit Bloomberg’s Billionaires Index, Warren Buffett nu este un mare cheltuitor. Bunăoară, abia recent acesta și-a schimbat telefonul cu clapetă care valora 25 de dolari cu un iPhone 11. S-a folosit de precedentul telefon nu mai puțin de un deceniu. Înlocuirea s-a produs în 2020 și, se pare, de atunci a rămas fidel acelui aparat telefonic. Asta, în ciuda faptului că  Apple este a treia cea mai mare afacere a Berkshire Hathaway, după asigurări și căi ferate.

Prima afacere, la 6 ani, i-a adus un profit de 30 de cenți

Warren Buffett a început să facă afaceri de la șase ani. Aceasta a fost vârsta la care a produs, singur, primii bani: a cumpărat un bax de șase doze de Coca-Cola de la prăvălia bunicului său, cu 25 de cenți bucata, și le-a vândut, apoi, pentru un profit de 5 cenți pe doză.

Warren Edward Buffett s-a născut pe data de 30 august 1930, al doilea copil Leilei și al lui Howard, un fost agent de bursă ajuns congressman. Încă din copilărie, povesteau apropiații familiei, rămâneau surprinși de capacitatea micuțului Warren de a face calcule mentale foarte complicate, abilitate cu care își uimește și azi partenerii de  afaceri.

„Noul” telefon al lui Warren Buffett e vechi de câteva generații

La vârsta de 11 ani a făcut primii pași reali în lumea finanțelor. El a cumpărat 3 acțiuni la compania Cities Service cu 38 de dolari bucata, atât pentru el, cât și pentru sora sa mai mare, Doris. A înțeles atunci că răbdarea e o virtute. Acțiunile au scăzut la scurt timp după ce le-a cumpărat, apoi au crescut  la 40 de dolari, moment în care le-a vândut, iar la scurt timp a constatat că prețul lor a sărit la 200 de dolari bucata. De lecția de viață deprinsă astfel la 11 ani s-a ținut întreaga viață și a ajuns miliardar.

Celebrul Ben Graham i-a fost mentor

La vârsta de 17 ani, când  a absolvit liceul, nu a intenționat să meargă la facultate deoarece câștigase deja 5000 de dolari din distribuția de ziare. Tatăl său l-a convins să se înscrie la Wharton Business School, la University of Pennsylvania. A rezistat doi ani, timp în care s-a plâns că știa mai multă economie decât dascălii săi. A revenit acasă, transferat la universitatea Nebraska – Lincoln, pe care a terminat-o în trei ani, având, în paralel, un job full time.

A fost convins să aplice la Harvard Business School care l-a respins pe motiv că e „prea tânăr”, așa că s-a transferat la Columbia University unde a învățat de la faimoșii investitori Ben Graham și David Dodd. Această experiență i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Sursa foto: Pinterest

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre