Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil la ce au recurs americanii ca să faca sport în sălile de fitness! Foto

Incredibil la ce au recurs americanii ca să faca sport în sălile de fitness! Foto
Bun venit în viitor. O sală de fitness din California a instalat cabine individuale pentru sportivii care vin să se antreneze. Sunt un fel de cuburi, cu pereții din perdele transparente de duș.

Imaginea e de-a dreptul futuristă. Numai privind fotografiile ai senzația că ești în alt timp, sau poate pe altă planetă. În cuști – cuburi cu pereți transparenți, sportivi musculoși ridică greutăți. Sunt complet izolați de ceilalți oameni care se antrenează. Nu vorbesc între ei, eventual își zâmbesc. De la distanță.

Au oamenii ascunși după pereții transparenți se desfășoară și clasele de aerobic sau functional. Iar trainerii poartă inclusiv vizete.

O sală de gimnastică din sudul Californiei a instalat zone individuale de antrenament făcute din perdele de duș pentru a asigura revenirea în siguranță a sportivilor și pentru a preveni răspândirea COVID-19. Toată amenajarea arată cel puțin suprarealist.

Proprietarii Inspire South Bay Fitness din Redondo Beach spun că a fost singura soluție găsită. Noua sală de forță arată ca ”un iad mult diferit”, scrie presa americană,  în timp ce proprietarii spun că fac eforturi pentru a menține sănătatea oamenilor.

Peet Sapsin – proprietarul locului – a declarat că noua configurație a sălii de sport a necesitat doar trei zile pentru amenajare. El crede că acest lucru le va permite clienților să vină cu încredere și să se simtă în siguranță. Toți cei care intră pe ușă își vor igieniza mâinile, își vor lua temperatura, vor semna o declarație și apoi vor primi un pod pentru a ridica greutățile.

Astfel amenajată, sala de gimnastică va funcționa doar cu aproximativ jumătate de capacitate.  ”Acum că am venit cu această soluție, este mult mai accesibil și putem redeschide puțin mai sigur și mai sănătos pentru clienții noștri”, a declarat Peet Sapsin.

Din luna martie toate sălile de sport din California au fost închise, pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Măsura a vizat și alte locuri: mall-uri, restaurante, saloane de beauty. De câteva zile, oficialii guvernamentali au dat undă verde sălilor de gimnastică pentru a se redeschide.

Sursa foto – video: Instafram / Peetfit, ringochiu, javierceriani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre