Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Țiriac și-a cumpărat două ”lebede”. Miliardarul are și peste 50 de safariuri în Africa

Ion Țiriac și-a cumpărat două ”lebede”. Miliardarul are și peste 50 de safariuri în Africa
Într-un interviu acordat lui Adrian Artene, magnatul Ion Țiriac a vorbit despre un vis care în curând va deveni realitate.

Miliardarul vrea să construiscă un nou muzeu dar, de data asta, nu se pune probleme despre mașini. La sfârșitul anului trecut, afaceristul și-a mai împlinit un vis.

E vorba de două ”lebede”, așa cum îi place să le numească care au intrat în posesia lui Ion Țiriac cu trei luni în urmă. E vorba de două noi exemplare de Mercedez Benz, mașini care au fost incluse în cadrul galeriei auto Țiriac Collection. Una dintre frumuseți e un model Pullman, cu șase uși, fabricat în anul 1969. Cealaltă mașină este un 600 în patru uși și datează din anul 1966. Ambele mașini sunt albe cu interioarele în aceeași nuanță.

Am trecut printr-o verificare riguroasă

„Aceste două mașini au o istorie în spate, iar pentru mine istoria contează mai mult decât produsul. Am avut șansa să cumpăr aceste două ”lebede” acum trei luni. Au trecut printr-o verificare riguroasă, iar astăzi mă bucur să le am în galerie”, a declarat Ion Țiriac.

Țiriac își deschide muzeu de vânătoare cu toate trofeele sale

Pe de altă parte, fostul tenisman spune că vrea să deschidă și un muzeu dedicat naturii, întrucât pasiunea cea mai mare a lui rămâne vânătoare. Acesta va fi ridicat lângă galeria auto și va conține sute de animale naturalizate ce vor fi expuse publicului larg.

Magnatul locuiește acum în Namibia

Ion Țiriac și-a amintit că prima dată a fost la vânătoare cu Gheorghe Maurer, iar acum e îndrăgostit iremediabil de Africa, unde are 50 de safariuri în acel loc, iar acum locuiește în Namibia. „Domnul Maurer, pentru care am respect și acum, Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!, a fost unul dintre cei mai mari politicieni ai Europei… Noi nu știm, dar de Charles de Gaulle (n.red. – fost președinte al Franței) și prietenii săi știu. (…)

Africa pentru mine e un mit, e un drog. Am peste 50 de safariuri în Africa, acum locuiesc acolo, în Namibia. Am o proprietate extraordinar de mare și mă încântă…Am trofee și intenționez să fac un muzeu enorm de…natură, nu spun vânătoare, că nu place multora. Am elefanți întregi, girafe, hipopotami, rinoceri. Am sute de animale. Copiii merită să le vadă”, a declarat Ion Țiriac pentru ProSport.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre