Irina Loghin a ales sportul din tinerețe și tot timpul a încurajat lumea să facă mișcare. Faimoasa interpretă de muzică populară poate fi văzută aproape în fiecare zi alergând în parcul Herăstrău și o face cu plăcere, din tot sufletul.
„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus-o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos”, este mesajul Irinei Loghin când este întrebată cum de arată așa bine la vârsta sa.
Pe lângă mult sport, Irina Loghin crede că a ajutat-o foarte mult să se mențină într-o formă fizică excelentă și faptul că este vegetariană de mai bine de 40 de ani. Dar ce anume a făcut-o pe Irina Loghin să renunțe definitiv la carne aflați acum!
Irina Loghin: „M-au luat cu salvarea, m-au dus la spital”
Artista s-a decis să renunțe la carne după o experiență traumatizantă avută într-un turneu, în 1979. Artista se afla la Sibiu împreună cu alți colegi de breaslă când a făcut o formă foarte gravă de toxiinfecție alimentară, care i-a pus viața în pericol.
„Eram într-un turneu la Sibiu. Și m-am dus la masă cu Benone și alți colegi… Eu sunt mare iubitoare de animale, și eu, și fiica mea, Irinuca. Cu tăierea porcului era un chin, fugeam de acasă, dar în turneu nu am avut ce face și am comandat un grătar de vită. Am făcut o intoxicație mare…
Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor. M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus «țineți-mă că mă prăbușesc»… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.”, a povestit Irina Loghin.
Artista a menționat că s-a întâmplat prin 1979 și atunci și-a promis că nu va mai pune gura pe carne, indiferent de situație. Ceea ce s-a și întâmplat, iar asta se poate vedea pe corpul și în atitudinea acesteia.
„De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale… Să vedeți ce preparate fac acasă cu tot felul de amestecuri din semințe. Cartofi dulci, care nu îngrașă așa ca cei albi, îi pun la grătar cu ulei de măsline, sunt un deliciu”, a mărturisit Irina Loghin.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook