Femeile importante din viața lui Benone Sinulescu și amintirile lor. „Ne-a lăsat un gol în suflet”

Femeile importante din viața lui Benone Sinulescu și amintirile lor. „Ne-a lăsat un gol în suflet”
Într-o carieră de peste 55 de ani, Benone Sinulescu a fost pe aceeași scenă cu marii noștri artiști. De la Maria Tănase, la Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Stela Popescu și Mirabela Dauer. Oriunde apăreau ei, succesul era garantat. Unii au plecat deja dintre noi, alții au trecut și ei de 70 de ani.

Moartea lui Benone Sinulescu a îndurerat nespus oamenii simpli, dar mai ales pe colegii săi cu care cântase pe toată planeta timp de peste 50 de ani. Presa a remarcat lipsa de la înmormântare a mult îndrăgitelor Irina Loghin și Sofia Vicoveanca. Acestea au explicat că se aflau departe de Arad unde au avut loc funerariile. Să nu uităm, totuși, că și ele au peste 80 de ani.

Benone Sinulescu, o bucurie de om

Benone Sinulescu a fost un artist vesel, plăcut, pus pe șotii, chiar și când pentru el nu era chiar bine. S-a adaptat, s-a reinventat. Povestea cu mult umor despre perioada când pierduse părul și purta peruci.  Avea mereu o andrea cu el pentru că îl mânca pielea capului și se scărpina cum prindea un moment când nu îl vedea nimeni.

A renunțat la acestea abia după 1990. După ʹ90, ”a avut curaj” și a renunțat la peruci și a abordat muzică modernă, cu inflențe etno, împreună cu trupa Ro-Mania. Tinerii l-au adorat.

„Cele 100 şi ceva de peruci m-au costat o avere. Era un calvar atunci să porţi o perucă, mai ales când era cald şi curgeau apele pe tine, dar le suportam cu stoicism. De ce le purtam? Aveam o falsă părere că, fără perucă, mă simt ca şi cum aş avea fundul gol! După un timp, tot soţia mea m-a convins să renunţ, iar eu mi-am luat inima în dinţi şi am ascultat-o”, a povestit Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu și-a îndurerat colegii

Toți colegii de scenă și-a exprimat durerea când au auzit că Nea Beni nu mai este. Credeau că e la Bârzava, alături de soția lui Leni (Elena). Chiar dacă știau că avusese probleme de sănătate și că are 84 de ani. Erau convinși că Beni va face față.

Sofia Vicoveanca (80 de ani) avea o relație specială cu artistul. Totuși, nu a fost prezentă la înmormântare. Artista din Bucovina a explicat cât de mult suferă după pierderea lui Benone Sinulescu. S-a arătat extrem de îndurerată pentru că nu a putut fi alături de el pe ultimul drum. Ea a spus că se afla acasă, la Vicov, în județul Suceava, prea departe de Arad unde avea loc ceremonia funerară.

„Este o zi foarte tristă. Trăim vremuri grele! Daţi-mi voie să vorbesc puţin cu Benone. Benone, prin plecarea ta, ai adâncit amarul pe care-l trăim. Aveam nevoie de îndemnul, de lumina, de vorbele înţelepte, de îndemn înspre mai bine şi înspre frumos. Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul şi să-ţi ierte păcatele. Somn lin şi, cine ştie, Benone? Poate că într-o zi ne vom regăsi într-o lume neştiută. Veşnică pomenire şi sincere condoleanţe familiei şi nouă tuturor. Dumnezeu să-l odihnească. Nu am cuvinte să exprim ceea ce se întâmplă!”, a spus Sofia Vicoveanca, în emisiunea Acces Direct.

Sofia Vicoveanca: ”Benone, te rog să mă ierţi!”

„Sunt departe, la Suceava, la Vicov. Fiecare are o amintire frumoasă şi el aşa va rămâne Benone în sufletul meu, aşa cum l-am cunoscut plin de voie bună şi cu îndemn. Nu l-am văzut vorbind de rău pe nimeni. E mare lucru în această lume. Avem nevoie de iertare, de blândeţe, de iubire, pentru că altfel nu reuşim să ieşim la liman. Benone, te rog să mă ierţi! Dumnezeu să-ţi dea un somn lin, aşa cum meriţi!”, a spus Sofia Vicoveanca.

Ea a povestit că l-a sunat pe artist cu prilejul zilei sale de naștere, însă acesta nu i-a răspuns. „El rămâne un exemplu, un reper. Știindu-l bolnav, l-am sunat de ziua lui și nu mi-a răspuns. Nu mai… Eu țin legătura, fiind singură, de atâția ani, mai stau pe lângă televizor și mă interesează. Știam că e bine, bolnav, dar a fost îngrijit deosebit de bine”, a spus Sofia Vicoveanca.

Și Irina Loghin a lipsit de la funerarii

Irina Loghin (82 de ani) și-a exprimat regretul că nu a putut ajunge fizic la înmormântare. Artistei nu-i vine să creadă că Benone Sinulescu a părăsit scena muzicală pentru totdeauna.

„E o mare tristețe. Regret că nu am putut să ajung până la Arad. Îl știu acolo, refuz să cred că ne părăsește. Îl cunosc pe Benone din ’62, de la Ansamblul Ciocârlia. Am avut foarte multe de învățat de la el. Făceam vocalize cu el.

Avea un suflet extraordinar, pe toată lumea ajuta. Benone așa a fost! Căuta să ajute, mai ales pe cei tineri. E o mare pierdere, lasă moștenire un repertoriu imens. Cred că nu a existat un interpret de muzică populară să lase atâtea cântece moștenire. Tristețea e grea, despărțirea e foarte grea. Ne-a lăsat un gol în suflet, o mare tristețe.

Condoleanțe soției, care a fost foarte aproape de el. Mereu spunea. O știu și eu gospodină. L-a iubit mult, avea o căsnicie frumoasă. Ne-am născut cu o viață fiecare… La revedere Benone! Am senzația că ești încă acolo, acasă. Dumnezeu să te odihnească!”, a declarat Irina Loghin.