Simona Ionescu / Redactor Șef

Jo, vedeta care a făcut furori la ultima ediție Te cunosc de undeva!, este pe scenă de când era elevă. Transformarea spectaculoasă a adolescentei care a știut ce vrea

Jo, vedeta care a făcut furori la ultima ediție Te cunosc de undeva!, este pe scenă de când era elevă. Transformarea spectaculoasă a adolescentei care a știut ce vrea
Ultima ediție Te cunosc de undeva! a avut un moment de senzație cu transformarea unor artiști în Tarzan și Jane. Aceștia au pus în mișcare, pe scenă, o adevărată desfășurare de forțe.

Când au văzut prestația lui Jo și Liviu Teodorescu, jurații au concluzionat că momentul lor a fost unul dintre cele mai haioase din istoria show-ului. Asta după ce Jo și Liviu Teodorescu nu au fost deloc bucuroși să afle că trebuie să se transforme în Tarzan și Jane în gala cu numărul zece, din 12 noiembrie 2022.

„E momentul meu preferat”, a spus Jo ironică. Cu toate acestea, concurenții s-au distrat foarte tare la repetiții, învățând piesa și coregrafia. Provcarea cea mai mare pentru ei a fost de natură psihologică. Ei au mărturisit că le-a fost foarte greu să ia momentul în serios, însă ce a ieșit i-a bucurat pe toți cei prezenți.

Jo, lipită de scenă de la 12 ani. Pe atunci se numea Ioana Anuța

Jo, vedeta care a făcut furori la ultima ediție Te cunosc de undeva!, a urcat pe scenă încă de când era elevă. Pe atunci, toată lumea o cunoștea după numele din certificatul de naștere și din catalog: Ioana Bianca Anuța.

Începuturile muzicale ale artistei în vârstă de 28 de ani coincid cu lansarea trupei de rock alternativ X-plod. Lansată în 2006, aceasta era, atunci, singura trupă de rock formată din copii. În formație erau frații Comaroni, ambii chitariști și basistul Bubu Cernea. Începând de la vârsta de 12 ani, timp de aproximativ 3 ani de zile, Ioana a fost solista trupei, participând la numeroase concursuri muzicale.

Alături de jurnalista Simona Ionescu, în sprijinul copiilor bolnavi

Ioana se simțea așa de bine pe scenă încât nu mai putea fi  ținută departe de ea. Copilul fantastic al muzicii rock a ajuns până în Finala Eurovision Junior România cu piesa „Girls don’t cry”. Era în 2009.

Totodată, a înțeles că reprezenta nu numai o voce care cântă, ci o voce care poate transmite mesaje puternice, sociale. Astfel, în anii 2010 – 2011, când încă era elevă de liceu la Slatina, a participat la mai multe proiecte caritabile inițiate de jurnalista Simona Ionescu în sprijinul copiilor grav bolnavi.  Mica vedetă a susținut concerte împreună cu trupa X-plod, sau alături de mari nume ale muzicii.

Ioana a fost o adolescentă extrem de serioasă, dorea să se perfecționeze și să se afirme, iubea scena și să încânte publicul. De aceea venea de a Slatina în București ori de câte ori era solicitată.

Transformarea: la 18 ani Ioana devine Jo

La vârsta de 18 ani, în 2012, Ioana a participat la X Factor. Eleva lui Dan Bittman, s-a clasat pe locul al doilea în finala concursului. Acela a fost momentul în care Ioana Anuța de la X Factor a devenit artista Jo. De atunci a colaborat cu alți artiști din muzica românească în emisiunea Te cunosc de undeva!. La doar 19 ani a devenit prezentatoare în cadrul emisiunii de divertisment Vara pe val difuzată pe TVR, moderând zilnic emisiunea, în direct, de la malul mării.

Jo este una din srtistele prolifice. Are zeci de piese de succes lansate, din care, numai anul acesta a lansat cinci. Ea este, de asemenea, imaginea unei cunoscute case de pariuri.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre