Stăpâneau mai bine ca oricine arta cântului, dansului, pictau dumnezeiește și știau să farmece pe oricine.
Trucuri simple, dar extrem de prețioase ale gheișelor, care vă pun frumusețea în valoare
Când o gheișă își făcea apariția într-o încăpere, lumina parcă totul în jurul său, fermecând pe cei prezenți. Cum reușeau să-și păstreze tenul alb ca laptele, buzele roșii ca macii și prospețimea? Folosind multe trucuri vechi și eficiente, pe care le pot folosi și doamnele din zilele noastre.
Un secret care dă mereu roade este ca într-o încăpere să fie întotdeauna menținută umiditatea și temperatura. În vechime, pentru a reuși acest lucruri, gheișele înmuiau bucăți de kimono din mătase în apă de trandafiri și le puneau la uscat în cameră. Sigur acum există o multitudine de alte soluții, iar umidificatoarele de aer sunt recomandate. Veți avea casa parfumată, mai ales dacă veți picura și puțin ulei esențial.
Dieta mediteraneană vă ține în formă
Atât grecii cât și japonezii trăiesc cel mai mult, iar asta se datorează în primul rând alimentației. De aceea, se recomandă să optați pentru dieta mediteraneană, care include orez, pește, alge și multe legume. În plus, atunci când pregătiți orez, veți putea folosi apa pentru a avea o față de porțelan. Tot ce trebuie să faceți este să vă spălați fața în apa rămasă de la clătirea orezului nefiert. Veți fi protejate de acțiunile razelor ultraviolete și veți uita definitiv de riduri.
Folosiți ceai verde
De asemenea, s-a demonstrat că ceaiul verde, folosit și de gheișe, este excepțional datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Iar ceaiul verde foarte concentrat este excelent pentru a alunga acneea. Foarte mulți antioxidanți are însă ceaiul Matcha, care poate fi folosit si la prepararea prajiturilor sau a shake-urilor.
Faceți scrub cu sare de mare
În ceea ce privește sarea de mare, aceasta elimină celulele moarte ale pielii și combate celulita. Pentru eficiență maximă, amestecați sarea cu frișcă, așa cum făceau gheișele și aplicați pe piele, apoi masați cu simț de răspundere. Excepționale sunt și uleiul de cocos, uleiul de camelia, untul de shea și de cacao, dar și uleiul de argan.
Un obicei la care gheișele erau foarte atente este demachierea tenului. Acestea foloseau pentru început un ulei pentru a curăța machiajul, apoi curățau tenul. Astfel, veți avea un ten curat și apariția coșurilor neplăcute va fi ținută la distanță.
Cum arăta o gheișă în anul 1910
Un fotograf american care muncește în Japonia le-a făcut internauților o surpriză extrem de plăcută. Acesta a postat pe Flickr mai multe fotografii cu gheișe din anul 1910, cu puțin înainte ca numărul acestora să atingă maximul în Japonia. Femeile sunt atât de frumoase, încât par păpuși cu suflet.
Sursă foto: redescoperaistoria
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook