Simona Ionescu / Redactor Șef

Lovitură la Monaco. Soția prințului Albert a fugit de la palat și nu mai vrea să revină

Lovitură la Monaco. Soția prințului Albert a fugit de la palat și nu mai vrea să revină
Oare „căsătoria de basm” a prințesei Charlene cu prințul Albert de Monaco s-a încheiat definitiv? Viața lor de familie a fost amestecată de copii concepuți în alte relații și pretenții în instanță.  

Se pare că Prințesa de Monaco, soția prințului Albert a fugit de la palat și nu mai vrea să revină. Charlene, în vârstă de 43 de ani, se află în Africa de Sud și nu a mai fost văzută în Monaco din luna ianuarie. Copiii, gemenii Jacques și Gabriella, să rămas cu Albert.

Primele semne de întrebare au apărut după ce Charlene de Monaco și-a cumpărat un cal de curse tocmai în Africa de Sud. „Alteța sa senină” care și-ar putea urmări cu ușurință pasiunile ecvestre acasă, a ales să cumpere și să concureze un cal în Africa de Sud, la aproximativ 12.000 de mile distanță de palatul roz de pe Riviera Franceză.

Achiziționarea calului a fost efectuată în timpul pandemiei și, deși stema Grimaldi este purtată de jockey pe mătăsurile sale, doar puțini oameni știu legătura. Calul a concurat de patru ori în acest an cu două victorii.

Soția prințului Albert a fugit de la palat și nu mai vrea să revină

Charlene este soția în vârstă de 43 de ani a prințului Albert de Monaco. O uimitoare, blondă, fostă înotătoare olimpică sud-africană, s-a căsătorit cu prințul chel, în vârstă de 63 de ani, în 2011. Nu înainte de o cădere nervoasă chiar înainte de nuntă, când a fost văzută căutând refugiu în ambasada țării sale și câștigându-și astfel numele de „Mireasa fugară”.

Atunci s-a întors și a fost mireasă. Dar a fugit definitiv de data asta? Ea se află în Africa de Sud de câteva luni bune. A plecat pentru o vacanță de zece zile, dar săptămânile s-au întins în luni. A ratat numeroase repere sociale în Monaco, inclusiv Marele Premiu și, desigur, viața de familie cu gemenii ei de șase ani, Gabriella și Jacques. Luna trecută nu a venit acasă pentru a zecea aniversare a nunții ei și a lui Albert. În schimb, el și copiii au făcut o scurtă vizită la ea, în iunie.

Acum speculațiile sunt și mai mari. Se pare că prințesa nu se poate întoarce cel puțin până în octombrie. O infecție sinusală care spune că o împiedică să zboare, o ține departe de casă. Nu este clar dacă a luat în considerare alte opțiuni de întoarcere – cu iahtul, trenul sau mașina – și chiar dacă dorește să nu se întoarcă deloc.

Cumnata ei Chantell a declarat pentru Mail săptămâna aceasta că Charlene se confruntă cu necesitatea unei  „operații majore care urmează să dureze cel puțin cinci ore”. Se pare că există o problemă în urma unei operații anterioare de ridicare a sinusurilor sale pentru a face loc unui implant osos dentar. A fost predispusă la infecții urinare repetate, din cauza anilor înotând în competiții și insistă că i s-a spus că nu poate zbura acasă, scrie Daily Mail.

Prințesa s-a mutat într-o rezervație africană

Deocamdată locuiește într-o vilă imensă cu cinci dormitoare, într-o rezervație din KwaZulu-Natal. Fratele ei Sean Wittstock a fost alături de ea, împreună cu Chantell și copiii lor Raigen și Aiva-Grace. Speculațiile despre prințesa dispărută au fost alimentate și mai mult în această săptămână, când a apărut un videoclip de opt minute, înregistrat într-o rezervație din Africa de Sud pentru un post de radio local.

Părul ei lung și blond a fost tăiat brutal, prințesa Charlene din videoclip nu seamănă prea mult cu mireasa de basm care a schimbat jurămintele cu cel mai eligibil burlac din Europa în sala tronului de la Palatul Monaco. Chipul ei – poate distorsionat pentru că filmările sunt filmate pe un telefon mobil – pare trist schimbat. Uneori pare să se împiedice de cuvintele ei și arată cu ochii goi și anxioși.


Deși este invitată să vorbească despre soțul ei, abia îi menționează numele. Nici măcar nu spune că își dorește să fie împreună – citând „protocolul” schimbă rapid subiectul. Nici ea nu se referă la Monaco, principatul pe care el îl conduce. Spune că îi este dor de copiii ei și așteaptă cu nerăbdare să vină să o viziteze în curând.

„Africa va face întotdeauna parte din mine”

Totuși, când vine vorba de Africa, ea are multe de spus. „Africa va face întotdeauna parte din mine. M-am născut în Rodezia și am crescut în Africa de Sud. Am înotat și am reprezentat Africa de Sud. Desigur, voi veni întotdeauna acasă și voi fi de ajutor și de serviciu ori de câte ori pot”. Ea a lansat Fundația Prințesa Charlene de Monaco în 2012 și a făcut lobby pe probleme de conservare.

Întrebat despre videoclip, fratele ei, Sean a spus că a fost „făcut public prin spatele nostru”. „Nu mai avem nimic de spus”, a adăugat.

Au existat, de asemenea, zvonuri persistente, potrivit cărora Charlene vânează  în africa. Și, de asemenea, că se angajează în afaceri cu magnatul local și vechea prietenă Colleen Glaeser. Glaeser a refuzat să comenteze săptămâna aceasta.

Presa europeană dă drept certa separarea dintre Charlene și Albert de Monaco

În acest timp reviste importante de life & Style pun sub semnul întrebării relația. Revista Madame Figaro întreabă: „Sunt Charlene și Albert al II-lea de Monaco pe cale de divorț?”. Paris Match este convinsă că acest lucru este adevărat: „Cuplul trece printr-o nouă criză. Au trecut șase luni de când Charlene și Albert au apărut împreună la un eveniment public.”

În interior se află un eseu lung și „impecabil” despre presupusele nenorociri ale cuplului, semnat de Stephane Berna, un distins comentator regal ( el deține un Ordin Grimaldi și un OBE). El o compară pe Charlene cu un „animal rănit” și susține că ea și prințul duc o viață complet separată.

Aniversare tristă pentru Charlene de Monaco

Berna scrie că la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, prințul Albert a ajuns singur într-o vizită la președintele francez Emmanuel Macron și la soția sa Brigitte. „Prințesa contractase o gastroenterită bruscă”, spune el. Apoi spune că „Monegascii dezamăgiți vorbesc despre furia ei, stările ei capricioase, care sunt la fel de schimbătoare ca și părul ei. ”Charlene a stârnit un adevărat val de șoc când și-a tuns bobul ei elegant chiar înainte de Crăciun, ceea ce aparent a surprins inclusiv pe soțul ei, când a văzut-o cu jumătate de țeastă rasă.

Tunsoarea-manifest de dinainte de Crăciun

Într-un interviu acordat unei reviste franceze în ianuarie anul acesta, ea a spus: „După ce surpriza inițială a dispărut, prințul a înțeles și îi place și acum. „Această tunsoare a fost decizia mea. Se pare că a provocat tot felul de comentarii. Dar mi-am dorit-o multă vreme. Stilul îmi place. Asta e tot.”

Mulți au speculat că tunsoarea a fost un răspuns – conștient sau nu – la ultimul scandal care îl cuprinde pe Albert. În decembrie anul trecut, a avut un proces de paternitate centrat în jurul unei femei care spune că l-a întâlnit pe prinț într-un club de noapte din Rio de Janeiro în 2004 – când se presupune că Charlene și Albert se întâlneau deja.

Fiica lui, o elevă braziliană de 15 ani, a trimis o notă scrisă de mână, în portugheză, prințului Albert la Palatul Regal în septembrie anul trecut. Echipa juridică a lui Albert a numit acuzațiile „o farsă”, iar echipa juridică a femeii în cauză a refuzat să comenteze.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre