Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Jordan cheltuiește o avere cu pasiunea lui. Sumele sunt colosale și nu au legătură cu baschetul

Michael Jordan cheltuiește o avere cu pasiunea lui. Sumele sunt colosale și nu au legătură cu baschetul
Când vine vorba de baschetul profesionist, numele lui Michael Jordan este un reper pentru toate generațiile. Biografia sa de pe site-ul NBA îl prezintă astfel: „Michael Jordan este recunoscut drept cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor”. Fostul sportiv, acum în vârstă de 60 de ani, s-a transformat radical de când a trebuit să se retragă.

Fostul jucător profesionist american de baschet este actualmente om de afaceri și proprietar majoritar la clubul de baschet Charlotte Hornets. Cu o avere estimată la peste 3 miliarde de dolari, el este unul dintre cei mai bogați sportivi din întreaga lume. Michael Jordan însă cheltuiește o avere cu pasiunea lui. Sumele investite sunt colosale și, în fapt, nu au nicio legătură cu baschetul.

În 2016, Michael Jordan a achiziționat iahtul Joy cu 75 de milioane de euro. Săptâmânal cheltuie 750.000 de euro pentru întreținerea lui

Încă de când era sportiv activ, Michael Jordan s-a dovedit la fel de priceput în afaceri făcând investiții inteligente și parteneriate care l-au îmbogățit și mai tare. Unul dintre cele mai notabile aspecte ale portofoliului lui Jordan sunt investițiile sale în imobiliare sau iahturi de lux. Fostul star de la Chicago Bulls are mai multe proprietăți de lux împrăștiate în Statele Unite, fiecare cu caracteristici și istorie unice.

Michael Jordan cheltuiește o avere cu pasiunea lui

Michael Jordan cheltuiește însă sume colosale, săptămânal, pentru a-și întreține pasiunea cu care s-a ales după ce a devenit bogat. El deține trei iahturi până acum. În 2016, a achiziționat iahtul Joy (n.r.- bucurie) cu 75 de milioane de euro. Presa relatează că, de atunci, în fiecare săptămână, fostul baschetbalist din NBA cheltuie nu mai puțin de 750.000 de euro doar pentru întreținerea ambarcațiunii. Iahtul Joy are 8 cabine, jacuzzi, cinema, SPA, dar și un penthouse. De asemenea, Joy dispune de propriul teren de baschet și o sală de antrenamente.

Iahtul Joy are 8 cabine, jacuzzi, cinema, SPA, un penthouse, propriul teren de baschet și o sală de antrenamente.

Capacitatea sa este de 12 persoane, la care se adaugă cei 19 membri ai echipajului.  În perioadele în care nu folosește ambarcațiunea, Michael Jordan închiriază iahtul cu 790.000 de euro săptămânal, iar clienții nu sunt deloc greu de găsit. Pe lângă Joy, fostul baschetbalist mai deține două ambarcațiuni, Mr. Terrible (un iaht pe care a dat 19,8 milioane de euro) și Catch 32 (care a costat cel mai puțin – 6,6 milioane de euro).

Proprietăți imobiliare luxoase, în toată America

Si.com trece în revistă câteva dintre cele mai extravagante case ale lui Michael Jordan. Acesta a investit de-a lungul timpului sume fabuloase în proprietăți. Prima investiție a fost în domeniul Highland Park din Illinois, unde Jordan și-a petrecut o mare parte din cariera NBA cu Chicago Bulls.

Aceasta este cea mai faimoasă proprietate a lui, evidențiată de porțile masive din fier forjat care poartă numărul său de tricou, „23”. Conacul de pe proprietatea de 17.000 de metri pătrați are facilități unice, cum ar fi un teren de baschet, o sală de trabucuri, propria sală de cinema și sală de jocuri. Proprietatea a fost scoasă la vânzare în 2012 pentru suma de 29 de milioane de dolari și de atunci a fost redusă la 14,9 milioane de dolari. Cu toate acestea, nimeni nu și-a asumat încă proprietatea asupra acestei proprietăți extravagante.

Jordan are, de asemenea, un conac gigantic amplasat în Park City, Utah. Realizată din piatră și lemn scump, această proprietate întinsă pe aproape 3.000 de metri pătrați întâmpină vizitatorii cu o pasarelă din piatră și uși mari de sticlă cu înălțime dublă decât cea normală.

Casa de vacanță din Utah a lui Michael Jordan este de vânzare

În interior se găsesc cinci dormitoare de lux și opt băi. Dormitorul principal are balcon privat și oferă o vedere panoramică impresionantă către maiestuoșii munți Wasatch și prestigiosul club de golf Glenwild. Deși Jordan a listat această casă de vacanță pentru „doar” 7,5 milioane de dolari, când a decis să o vândă, nu a găsit încă niciun cumpărător.

Locuințele cu vedere la apă

Legenda vie a baschetului mondial deține și trei proprietăți apropiate de ape. Încă din 1992, Michael Jordan a achiziționat unul din cele mai impresionante penthouse-uri din Chicago. A plătit atunci suma de 3 milioane de dolari pentru această locuință rafinată care are, printre altele, un lounge, sufragerie și o sală media cu umiditatea reglată pentru a putea savura trabucuri. Poziționat astfel încât să ofere o vedere amplă spre pitorescul lac Michigan și orizontul captivant al orașului, apartamentul are patru dormitoare, cinci băi și o terasă privată, pe acoperiș.

În 2010, Jordan a achiziționat o proprietate 12.000 de metri pătrați în apropiere de Oceanul Atlantic, în prestigioasa comunitate Bear’s Club din Jupiter, Florida. Demonstrându-și angajamentul de a crea un spațiu de locuit excepțional, el a construit aici un conac care se întinde pe o suprafață de 8.500 de metri pătrați. Această reședință opulentă are 11 dormitoare, o sală media, o casă de oaspeți, la piscină și facilități sportive ample. Jordan locuiește în prezent în această proprietate alături de soția sa, Yvette, și fiicele lor.

Michael Jordan locuiește cu familia în Bear’s Club din Jupiter, Florida, unde și-a construit casa de la zero

Dar plăcerea de  a avea o apă în apropiere l-a determinat pe fostul sportiv să mai facă o achiziție. În 2011, Michael Jordan a cumpărat o altă splendidă reședință pe malul lacului în Cornelius, în Carolina de Nord. Situată la 35 de km nord de apartamentul său din centrul orașului Charlotte, această locuință rafinată are vedere panoramică spre lacul Norman, datorită ferestrelor sale extinse din podea până în tavan.

Sursa foto: Instagram, Echo Fine Properties

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre